12. "Gizli Fırtına"

60 9 1
                                    

12.Bölüm

"Gizli Fırtına"

"Gizli Fırtına"

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

..

ARALIK 2015

Günlerden Cuma, aylardan Aralık'tı. Boş derslerden birinde sınıfta birkaç kişi grup olarak toplaşmış, oturup sohbet ediyorduk. Buğra, Beril, Ozan, Aslı ve ben beşimiz arka sıralarda oturmuş, kendi aramızda birbirimize şişe çevirmece oynar gibi sorular soruyor, sonra sırayla cevaplıyorduk. Birkaç dakika önce Ozan'ın sorduğu saçma bir soru yüzünden Aslı gülerek onu omzundan itmiş, "Saçmalama ya!" diye gülüşünün karışık olduğu sesiyle şakımıştı. Buğra gülerek ona baktı. "Aslı haklı valla, çok saçma bir soruydu. Aramızdan hiçbirimiz yapmazdık öyle bir şey!" dediğinde elimi dudaklarıma kapatıp kahkaha attım. Saçma bile olsa Ozan'ın girdiği yüz ifadesi gerçekten komiğime gitmişti.

Ozan sırıtarak gözlerini devirdi ve umursamazca omuz silkti. "Banane! Baksanıza, Göksu beğenmiş soruyu," dediğinde gözlerimi büyütüp ellerimi iki yana açtım. "Hayır ya! Ben bir kere senin yüz ifadene gülüyordum," dediğim sıra Buğra çoktan beni savunmaya geçmişti bile. "Saçmalama oğlum ya, Göksu senin saçmalığına gülecek bir kız mı hiç?" deyip kolunu omzuma atmış, beni kendisine çekmişti. Gülümsedim.

"Eveet, şimdi Aslı soracaktı," diyerek muzipçe kaşlarımı havalandırdım. Gülüşünü bastırmaya çalışarak ellerini çırptı. "Tamam o zaman, bu sorum biraz şaşırtabilir sizi ama gerçekten merak ettiğim için soracağım," dediğinde Beril yerinde rahatsızca kımıldandı. "Söyle artık işte, ne bekletiyorsun yarım saat," dediğinde ona 'aynen' der gibi işaret parmağımla bir işaret yaptım. Aramızdaki en sessizi ama yine de sorulara en mantıklı cevap verenimiz Beril'di bana kalırsa.

Aslı boğazını temizledi ve oturduğu sıradan hafifçe bize doğru eğildi. "Şimdii, diyelim ki sevdiğiniz kız ve ya erkek başka birini seviyor, başka biriyle çıkıyor. Ama siz de böyle çok aşıksınız, aşkından yanıyorsunuz. O sevdiğinizle sevgilisini ayırır mıydınız yoksa sizsiz mutlu olacağını düşünerek ondan vaz mı geçerdiniz?" Ses tonunun aldığı şekil ve kısılan gözleriyle soruya ürkütücü bir hava katmıştı. Yüzümdeki gülümseme hafifçe soldu.

Aramızda birkaç saniyelik sessizlik oluşurken, "Hadi yahu! Ne donup kaldınız öyle, alt tarafı bir soru! Ayırır mıydınız vaz mı geçerdiniz?" dedi sabırsız bir şekilde Aslı. İlk önce Ozan boğazını temizledi. "Ben sanırım hiçbirini yapmazdım. Ama eğer sevdiğim sevgilisiyle mutluysa ondan vazgeçmeye çalışırdım, yani sonuçta onun mutluluğu benim için daha önemli olurdu," dedi açıklarcasına hepimize tek tek bakarken. Buğra da başını salladı onaylarcasına. "Bence de, en mantıklısı o olur ama yine de ben sanırım gidip açılırdım," dediğinde kaşlarım havalanmış bir şekilde yandan yandan yüzünü inceliyordum. Sanki gerçekten sevdiği var gibi konuşuyordu..

"Belki de sevmeden çıkıyordur yani, olamaz mı?" dedi hemen toparlamak ister gibi hepimize tek tek bakarak, bakışları yüzümde daha çok takılı kalırken hızlıca başımı salladım. "Aynen, olabilir.." diye mırıldandım düşünceli bir sesle. Aslı bu sefer sesi soluğu çıkmayan Beril'e döndü. "Ee Beril? Sesin hiç çıkmıyor. Senin de fikrini alalım hadi," dedi merakla ona dönerken. Böylelikle hepimizin bakışları ona dönmüştük. Gergin görünüyordu.

Çıkmaz SokakHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin