28. "Yapbozun Parçaları"

66 5 3
                                    

Playlist:

🎶Pera- Veda Busesi🎶

~

28. Bölüm

"Yapbozun Parçaları"

"Yapbozun Parçaları"

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

..

Zamanın hiçliğinde kaybolmuş gibi geçen yaşam serüvenimizin finaline yaklaşmış gibiydik son zamanlarda birçoğumuz. İçten içe hissediyor, ama kimse ses etmiyordu. Oysa hepimiz farkındaydık, bizim de finalimiz çok yakındı. Titanik'in okyanusun dibini boylayışı gibi dibi görecektik hepimiz. Diri diri gömülecektik..

"Evet ekip, gideceğimiz yer gördüğümüz burası. Konumunu bize Neva telsizle iletecek ve tam yere öyle varacağız. Beril'in ceketi son zamanlarda sadece orada, o çevrede. Bizim gideceğimiz vakitse onu ve iş ortağını suç üstü yakayacağımız bir an olacak."

Elindeki kalemle duvara astığı fotoğrafla haritadan bir yeri işaretledi. "Uzaklaşmış olsalar bile en fazla bu çevrede takılıyorlar. Bir hafta boyunca bizden ses çıkmayınca rahat rahat işlerini halletmişlerdir," dedi ve dönüp hepimize tek tek baktı ciddiyetle. "Oysa haberleri yok, birkaç saat sonra rahatlıklarından eser kalmayacak diye." Ortamda bir sessizlik oluşurken Cansu eliyle boynunu ovuşturdu. "Şeytanın inine adım atmak en iyi örneği bunun galiba." Ozan, elindeki kalemi nokta atışı yapmışcasına ona doğrulttu kaşlarını memnuniyetle havalandırarak. "Kesinlikle öyle Cansu."

Elimdeki kağıtlardan başımı kaldırmazken, "Eski," diye mırıldandım kendi kendime. Herkesin bakışları üstüme devrilirken başımı kaldırdım sakince. "Eski bir yer seçmişler. Ve arazi çok büyük." Bu sefer sorumu anlamış gibi bana bakarak başını ağır ağır salladı. "İşte bu yüzden iki takıma ayrılacağız. 2 gün önce size verdiğim kağıtlardaki liste bunun içindi. Mekan iki bölümden oluşmakta. Bir takım arka bölümü elden geçirirken diğeri önü kontrol edecek. Suçluları bulduğumuz an etkisiz hale getirecek ve diğer takıma haber yollayacağız."

Buse, kavuşturduğu kolları ve ciddi ifadesiyle yerinde kımıldandı. "Bulunca ne yapacaksınız peki?" Ozan sessizliğe bürünürken Buğra yanıtladı onu karanlık bir sesle. "Buna o zaman karar vereceğiz." Ortamda yine bir sessizlik oluşurken bu sefer Emir devam etti planı anlatmaya. "Bunca zamandır kendi hayatımızla ilgilendiğimiz için bizden bir şey beklemiyor olmalılar. Hatta öyle ki vazgeçtiğimizi bile düşünebilirler. Bu da bizim için avantaj, koskoca mekanda büyük olasılıkla yalnızlar. Hiçbir hazırlık yok, bir şey yok."

"Yani planımız açıkça bu ekip. İki takıma ayrılacağız, takımları iki gün önce öğrendiniz ve biliyorsunuz. Ama hatırlatma için tekrar ediyorum: Buse ve Neva takım dışında yardım edecekler. Kod kırma, konum bulma ve bu gibi işler sizin kızlar, Neva sana ne yapacağını söyleyecektir Buse. Mekanın sağıyla ilgilenecek takım: Buğra, Tolga, Aslı, Furkan ve ben. Mekanın soluyla yani önüyle ilgilenecek takım: Cansu, Göksu, Alper ve Emir."

Çıkmaz SokakHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin