*14*

2.4K 208 37
                                    

Selam!

Size kıyamadım ve bir bölüm daha yayınlayayım dedim ^-^

Umarım siz de bana kıyamazsınız ve yorum yaparsınız *-*

☆ vermeyi unutmayın lütfen!

                               *💛*

Birdy yatağa oturmuş, Sirius'un madalyonu incelemesini izliyordu.
Sirius yanına oturunca başlaması gerektiğini anladı.

"Küçük bir çocukken büyükannem dışarı çıkmama pek izin vermezdi. Ben de hep Gracher ile oynardım. Gracher bana bazı armağanlar getirirdi. Pek oyuncağım da yoktu. Getirdikleri benim için çok kıymetli olurdu. Birgün bana bu madalyonu getirdi. Bayağı güzeldi. Bana Regulus'tan bir hatıra dedi. Sordum ama nereden geldiğini söylemedi. Ben de büyükanneme sordum. Regulus dememle beraber beni azarladı. Ona hain demeye başladı. Anlaşılan Gracher benden önce ona birşeyler anlatmıştı. Duydukları da pek hoşuna gitmemişti. Anladığıma göre o burunsuzdan bu madalyonu çalarken ölmüş. Madalyonu da Gracher'a vermiş. Gracher onu getirip eve saklamış. Sanırım büyükanneme de sadece oğlunun taraf değiştirirken öldüğünden bahsetmiş. Çünkü madalyon hakkında tek bir kelime çıkmadı ağzından. Büyükannem Regulus'un öldüğüne üzülmemiş, burunsuza karşı çıktığına sinirlenmişti. Ben de madalyonu ondan gizledim. Ama Gracher ile anlaşmıştık. Eğer sen dışarı çıkarsan onu sana verecektim. Grac kaçıp evlerine sığındığın arkadaşına ihanet edemeyeceğini söylerdi hep. Ama olurdu da sen dendiği gibi biri çıksaydın madalyonu okula verecektim. "

Birdy tepkisini ölçmek ister gibi Sirius'a baktı. Yüzünde tatlı bir burukluk vardı. Çünkü Sirius kardeşinin canı pahasına onlara yardım ettiğini anlamıştı. Ona olan özlemi bir kez daha kabardı. Kızına sarıldı ve saçlarının kokusunu içine çekti.

"Eğer sen olmasaydın kardeşim hakkındaki gerçeği öğrenemeyebilirdim. Saol Birdy. Hayatıma girdiğinden beri beni hep mutlu ediyorsun. "

Bird duyduğu şey karşısında şaşırsa da yüzünde bir gülümseme oluşmuştu. Babasının kokusunu içine çekerken aşağıdan gelen sesle irkildi.

Sirius kollarını ondan çekip kapıya yöneldiğinde o da peşinden gitti. Remus ve Dora kavga ediyor gibiydi. İkili aşağı inerken kavganın şiddeti daha da yükseliyordu.

Sonunda oturma odasına ulaştıklarında ikiliyi ayakta ve sinirden kıpkırmızı şekilde buldular.

"Ne oldu size?" Dedi Sirius.

İkisi de kırmızıya dönmüş gözlerini ona çevirdiklerinde Sirius rahatsız olmuş gibi kıpırdandı.

Dora hışımla kendini yukarı atarken Bird de peşinden seke seke gitmişti.

Sirius Remusa bakıp sırıttı.

"Sevgilim demek başka birisini buldu." Yüzüne bir yumruk yemek üzereyken geri çekilip kahkaha atmaya devam etti.

"Ne patavatsızsın! Gözünün bende olduğunu düşünmeye başladım Sirius!" Dedi Remus. Çocukluklarından beridir Sirius onu sinir etmek için hep böyle seslenirdi ona.

"Benim gözüm sende de seninki kuzenimin çocuğunda!"

Remus aldığı yastığı ona fırlatırken Sirius'un kahkahaları durmuyordu.

"Aptallaşma!"

İçeri giren Birdy sinirli yüzüyle iki adama baktı.

"Koca koca adamlarsınız hâlâ ne konuşuyorsunuz! Ayrıca kim üzdü bu kızı? En son kedimiz Sippdy öldüğünde böyle üzülmüştü. " dedi ve kendini koltuğa attı.

"Ben masumum ekselansları. Şu gördüğünüz Aylak yaptı." Dedi Sirius.

Birdy'nin kaşları merakla havalandı.

"Aylak mı?"

Sirius güldü ve onunla ne kadar az şey paylaştığını hatırladı.

"Aylak ya! Bana öyle derlerdi. Hala da diyor. Baban da Patiayaktı. James Çatalak, o pislik ise kılkuyruk. "

Remus öfkesini dindirmiş heyecanla konuşurken Sirius da gülümseyerek onları izliyordu.

"Bana bunlardan hiç bahsetmediniz. Okuldayken birkaç ufak şey anlattınız ama başka hiçbir şey bilmiyorum. " dedi üzüntüyle Bird.

İçinden sinsi bakışlarını yollasa da dışında masum bir kız duruyordu. Dora olanları anlatmıştı. Ve Bird de çok sinirlenmişti. Remus onun vaftiz babası bile olsa Doraya öyle davranamazdı. Aslında yanlış anlaşılmış birkaç kelimeden ibaretti ama yaramazlık yapmak için bu bahaneyi kaçıramazlardı. Oyalama sırası Birdydeydi.

Sirius ve Remus kırgın bakışlara aldanmış ona anılarını anlatırken Dora da şakasını hazırlıyordu. İnsanlara pek kızgın kalamasa da en azından öcünü almalıydı.

Klasik bir şaka olacaktı. Pek de ileri gitmeyecek ama klasik bir şaka. Remus'un odasına sıvışmıştı yavaşca. Yatağın çarşafını açtı ve elindeki patlayan topları yatağa serpiştirdi. Toplara yaptığı görünmezlik büyüsü de iyi bir detay olmuştu. Sinsice sırıtıp kırılmış numarası yapmak için odasına girdi.

Tüm akşamı odasında geçiren Dora için endişelenmeye başlayan Remus, içi rahat etmeyerek odasının kapısını çaldı.

"Dora?"

Ses gelmeyince bir kez daha denedi.

"Nymphadora? "

İçeriden sinirli bir ses yükseldi.

"Bana öyle seslenme!"

Herkes Dora'nın tam adından hoşlanmadığını bilirdi. Remus uyumuş mu diye bakmak için kesin sonuç bulmuştu.

"Üzgünüm. Bugün biraz kaba davrandım. Bana kızgın mısın?" Sesi fazlasıyla nazik çıkmıştı. Dora neredeyse ona yapacağı şakadan vazgeçecekti

"Hayır! Sadece morelim bozuldu. Yarına birşeyim kalmaz."

Hala kapıya yaslanmış bedenini geri çekti Remus.

"İyi geceler o zaman. Ve tekrardan üzgünüm..."

"İyi geceler." Dedi Dora. Remusun ayak sesleri uzaklaşınca yataktan kalktı ve şovu izlemek için kapıyı araladı. Birdy de koridorun başından olacakları izliyordu.

Tam o anda odasından pijamalarıyla Sirius çıktı. Elindeki boş bardağı sıkı sıkı kavramıştı. Su almaya çıktı belliydi.

İki kadına bakıp kaşlarını çattı. Hemen yan kapıdan bakan Birdy onu kendi odasına çekiştirdi ve susmasını söyledi. Sirius da onlar gibi sessizce beklemeye başlayınca ortam daha da garipleşmişti.

Birkaç dakika sonra Remus'un korku dolu çığlığı ve patlayan topların sesi tüm evi doldurdu. Hızla Remus'un odasına dalan üçlü korkudan rengi atmış Remus'a katıla katıla gülüyorlardı.

Remus ise başına gelenlerin sebebinin Dora olduğunu anlayınca yataktaki yastıkları ona fırlatmaya çalıştı. Odanın içinde büyük bir arbede yaşanırken herkes kahkalarla gülüyordu. Neyseki bu neşeleri tüm yaz boyunca sürecekti.

                                *🖤*

Bu aralar internet yönünden sıkıntıdayım ve hazır internet kendindeyken size bölüm atayım dedim.

Bir iki bölüm sonra tekrar Hogwarts'a dönüyoruz! Bomba gibi bir yıl olacak!

☆ vermeyi unutmayın lütfen!

Ve lütfen yorum yapın!

𝐁𝐢𝐫𝐝𝐲 | Harry Potter Fanfic Where stories live. Discover now