beetje verliefd

1.3K 33 2
                                    

Koen

We zaten in de auto onderweg naar huis. We stonden in de fille. Het liedje 'ik neem je mee' van gers pardoel speelde op de radio. Ik zette het luider en begon mee te zingen.

"Wist het wel zeker jij bent de ware

Niemand waar ik nou zo lang naar kon staren....."

Ik keek onbewust verliefd naar Tineke terwijl ik dat zong.

Koen! Hoe dom kan je zijn dacht ik in mezelf. Ik zette de radio zachter en reed verder.

Tineke

Heeft hij dat nu echt gezegd? Of was het voor een grap ?

We kwamen bij Koen thuis aan. 'Ik ga even met Barry wandelen. Als je dorst of honger hebt...' hij kon zijn zin niet afzeggen want ik onderbrak hem 'jaja ,ik weet alles staan' en ik glimlachte. Terwijl Koen was gaan wandelen begon ik met koken.

Koen

Toen ik terug thuis kwam rook ik eten. 'Wat eten we ?' Vroeg ik toen ik boven kwam. 'Macaroni in kaassaus'

'Hmm.. lekker' Tineke weet dat dat mijn lievelingseten is. 'Kom je eten?'

Ik stond snel recht en ging aan tafel zitten. 'Kan jij even opscheppen a.u.b?' ' Ja tuurlijk'

Na het eten zaten we in de zetel naar een film te zien. Heel de avond werd er geen woord gezegd.

Tineke

Ik zit al heel de avond te denken aan daarstraks met Koen. Wat hij deed. Zou hij het menen?

Koen

We zaten samen aan tafel te ontbijten. 'Zeg Tineke ga je al terug werken?'  ' Ja ik voel me al beter' zei ze lachend.

'Ah ja de commissaris vroeg of ik wat vroeger kon komen, dus ik vertrek sebiet al, maak jij je maar rustig klaar.'

Toen ik op het commissariaat kwam ging ik direct naar de commissaris. 'Ja kom maar binnen!'  ' Goedemorgen chef, u had mij nodig?'  'Ja, komt Tineke vandaag werken?'  'Ja' Antwoorde ik.  'Heb je al gevraagd wat er gebeurd is ?'   ' Nee nog niet' zei ik terwijl ik naar de grond keek.

'Oke,ga dan maar sebiet met Brigitte in de verhoorkamer zitten om met Tineke te praten. 'Oke' zei ik en ging naar de vergaderzaal nam een koffie en ging zitten.

' Goedemorgen Koen!' Zei brigitte en ging koffie pakken. 'Goedemorgend ! Wij moeten sebiet in de verhoorkamer zitten om met Tineke  te praten.'

'Ocharme Tineke.'

Brigitte

Ik vind het echt erg voor Tineke. Ze kwam juist binnen. 'Goeiemorgend!' Zei ze opgewekt. 'Goedemorgend!' Antwoorde ik. 'Tineke' zeiden we in koor.  'Ja' en ze keek ons vragend aan. 'We moeten met je praten' zei Koen en wees naar de vehoorkamer.

Koen

Ik haat het om dit te doen. We gingen let drie zitten, Brigitte zette de pc aan. 'Ik weet dat het moeilijk is maar het moet! We willen graag uw verhaal horen over wat er is gebeurd' zei ik rustig. Tineke kreeg tranen in haar ogen.

Tineke

Ik weet dat dit moet, maar het is zo moeilijk. Ik begon te vertellen.

'Tom heeft dit gedaan' ik liet een traan.  'Wat heeft hij gedaan?' Vroeg brigitte. 'Toen we hadden afgesproken.... had ik verteld op wie ik verliefd ben' ik keek in Koen zijn ogen. 'Dan heeft hij mij geslagen,ik wou weg lopen... maar hij pakte mijn arm stevig vast en duwde me op de grond en sloeg hij op mijn ribben en hoofd...' ik begon te wenen.

Brigitte

Geschokt was ik naar Tineke aan het kijken. Ze begon te wenen. Koen stond recht pakte zijn stoel en ging naast haar zitten. Koen pakte Tineke vast. 'Doe maar rustig.' Zei koen fluisterend. 'Eerst sloeg hij op mijn oog en dan.. op mijn slaap.. voor de rest herinner ik me niet...' ze was nog altijd aan het wenen.

Ik ging direct naar de chef. 'Chef we weten wat er is gebeurd!'  Ik begon alles te vertellen. 'Oke stuur Floor en Koen naar hier.'

Koen

'Hey Tineke ,gaat het wel?' Vroeg ik bezorgd. Ze liet nog een traan. Ze knikte " nee". We stonden recht voor naar buiten te gaan. 'Tineke, kom eens hier!' Ze kwam naar me toe. Ik pakte haar vast en gaf haar een knuffel. 'Koen! Oei sorry. Koen de chef heeft u nodig!'  ' Oke ik kom'

De buurtpolitieWhere stories live. Discover now