helemaal zot

1K 31 1
                                    

Koen

Ik probeerde iedereen te troosten. Al had ik het er zelf moeilijk mee. Tineke zat op een stoel, ze zat te staren naar de grond. Ik ging naar haar toe en gaf haar een knuffel. ' Het komt goed met haar.' Fluisterde ik.

' Ik ga even naar buiten.' Zei Eric en hij stond recht en ging naar buiten. 'Ik zal even naar de commissaris bellen.' Zei ik en pakte mijn gsm zocht naar de nummer van de commissaris en belde. "Hallo chef?" Vroeg ik. "Ja Koen, zeg het is."

"De dokter is juist geweest en die had niet zo'n goed nieuws, Brigitte heeft een harde klap tegen het hoofd gekregen waardoor ze een bloeding in haar hoofd heeft. Ze ligt in kritieke toestand! "   " tis niet waar he! Heeft ze voor..." op dat moment kwam er een vrouw binnen gelopen. 'Jullie collega is over zijn toeren,hij zit tegen vanalles te stampen.' Tineke,Floor en Veli sprongen recht. "Chef ik moet u laten!" Ik legde af en liep met de rest naar buiten. 'Eric... Eric stop!' Riep Floor. Veli liep naar hem toe en probeerde hem te laten stoppen,Tineke ging helpen. 'Eric rustig' zei Tineke. Eric stopte niet en stampte tegen een vuilbak. 'Eric...stop!' Riep Tineke en nam Eric zijn armen vast. 'Stop daarmee!' Zei Tineke nu iets rustiger.  Eric ging op zijn knieën zitten en begon te huilen. Tineke pakte hem vast. Ik ging naar ze toe. ' Kom Eric we gaan naar binnen!' En ik trok hem recht.

Tineke

'Kom ga zitten!' Zei ik tegen Eric. ' Hier,drink een beetje.' Zei Koen en gaf hem een glas water. 'Danku!'  

'Gaat het?' Vroeg ik na dat Eric een beetje had gedronken. ' Ja.... dank u Tineke.' Zei hij. ' Waarvoor dank u ?'

'Dat je hier bent,dat je mij troost.'

'Maar Eric,gij zijt een vriend, voor vrienden doe ik alles, en niet alleen ik maar zij ook' zei ik en wees naar de rest. Hij liet een traan ontsnappen.

De chef kwam binnen. 'Dag iedereen!' Zei hij. ' Dag chef!' Antwoorde Koen en Floor en ik knikte. Ik gaf Eric nig een knuffel.

Koen

De chef kwam direct naar mij. ' Wat was er daarjuist?' Vroeg hij stil. ' Toen ik met u aan het bellen was kwam er een vrouw binnen, die zei dat Eric over zijn toeren was en tegen vanalles aan het stampen was, wij gingen er direct naar toe. We probeerden hem te kalmeren eerst lukte dat niet zo goed,maar dan had Tineke hem tegengehouden en zijn we naar binnen gekomen.' Zei ik stil. ' Ah oke, ik was al ongerust.' Zei hij. ' Sorry chef!' Hij gaf een lichte stomp tegen mijn arm en begon te lachen. ' Waar is Veli?' Vroeg de chef in het algemeen. ' Die is beneden drinken gaan halen.' Zei Floor terwijl ze dat zei kwam Veli binnen.

De chef ging naar Eric en Tineke kwam naar mij. Ik gaf haar een stevige knuffel.

De buurtpolitieWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu