Brigitte

1.2K 28 4
                                    

Floor

*dag na het ongeval*

We kwamen aan in het ziekenhuis. We gingen direct naar de kamer van Brigitte. Toen we binnen gingen zagen we Brigitte in haar bed liggen en Eric naast haar in de zetel hij was aan het wenen. Ik ging direct naar Eric toe. ' He Eric wat is er?' Vroeg ik bezorgd. ' De dokter is juist geweest. Ze hebben net nog kleine onderzoeken gedaan!' Zei hij wenend. Ik kreeg tranen in mijn ogen. 'Het gaat slechter met haar!' Ik liet een traan ontsnappen. ' Weet de commissaris dat al?' Vroeg Veli. ' Nee nog niet.' Antwoorde Eric. ' Ik bel wel.'

Koen

'Waarom hebt gij Brigitte aangereden?' Vroeg ik voor de zoveelste keer. 'Hoo zeg gij kunt zagen! Ik heb dat gedaan voor mijn broer !' Zei hij. 'Voor wat moest gij dat doen van u broer?' Vroeg ik. ' Omdat madam daar op een ander verliefd is en hij wou wraak!' Zei hij. ' Aah dan doet ge da maar op Brigitte?' Vroeg ik. 'Oh wil ik dat gerust ook bij haar doen hoor!' Zei hij en keek naar Tineke. ' Van haar blijft ge af !' Riep ik. ' En van de andere ook!' Riep Tineke.

We wisten genoeg dus lieten we hem naar de cel brengen.

We gingen naar de commissaris. ' Chef. Hij heeft dit gedaan om wraak te nemen op mij...' zei Tineke. ' Wraak nemen?' De chef keek mij vragend aan. ' Ja Thomas die wij juist hebben ondervraagd is de broer van Tom en Tom wou wraak op mij. En dat deed hij via Thomas en Brigitte.' Zei Tineke en zuchtte. 'Ja in verband met Brigitte. Ga beter even zitten.' Koen en ik keken elkaar aan en gingen zitten. 'Eh... ik heb juist telefoon gekregen van Veli, Floor en Veli gingen nog even naar het ziekenhuis voor ze gingen komen werken.' Zei de chef. 'Ze hebben juist nog kleine onderzoeken gedaan, het gaat slechter en slechter met Brigitte.' Zei de chef. Tineke barste in tranen uit,ik pakte haar vast en trooste haar. 'Gaan jullie maar naar het ziekenhuis!' Zei de chef. 'Oke dank u.'

Voor we in de auto stapte gaf ik Tineke een knuffel. 'Het komt allemaal goed met haar!' Fluisterde ik en keek in haar ogen. ' Het is allemaal mijn schuld.' Zei ze. 'Tineke dat moogt ge niet zeggen. Dat is niet waar! Kom we gaan naar het ziekenhuis!' Zei ik en gaf haar een kus en stapte in.

Tineke

Onderweg naar het ziekenhuis was het stil. We waren er eindelijk. Floor stond buiten ik ging naar haar toe en gaf haar een knuffel. ' Kom we gaan naar binnen!' Zei Koen. We kwamen in de kamer. Waar is Brigitte?' Vroeg ik bezorgd. ' Ze zijn haar verder aan het onderzoeken.' Antwoorde Veli. Ik ging naar Eric die naar buiten aan het staren was en gaf hem een knuffel. ' Is ze al lang weg?' Vroeg ik toen ik Eric losliet. ' Ongeveer een half uurtje.' Zei Veli.

Het was heel de tijd stil tot we geklop op de deur hoorde,iedereen keek nieuwsgierig naar de deur. De dokter kwam binnen, Eric stond direct recht. 'We hebben niet zo'n goed nieuws. Ze heeft een harde klap gekregen tegen het hoofd waardoor ze een bloeding in haar hoofd heeft, ik ga haar direct opereren.  Ze ligt in kritieke toestand! ' zei de dokter en vertrok. Eric ging zitten en begon te wenen. Floor en ik lieten ook tranen ontsnappen, iedereen trooste elkaar.

De buurtpolitieWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu