Fransız Atasözü

126 26 8
                                    


Uzun zamandır aynı anda kitap okumak hastalığından muzdaribim. Önceden otobüslerde okuduğum ayrı bi' kitabım vardı. Okulda okuduğum kitaplar farklıydı. Evde de daha farklı kitap okuyodum. Belirli mekanlarda, belirli periyotlarla bulunmam gerektiğinde rahatça devam ettirebiliyordum bu durumu. 

Böyle söyleyince de birden fazla sevgiliyi idare eden biriymişim gibi hissettim. Aslında hissetmem doğal sonuçta kitaplar benim sevgilim sayıl... Yok yok merak etmeyin böyle saçma romatizmalara girmeyeceğim. 

Şimdi ne okul var, ne otobüs. Hastalığımın ataklarını farklı odalarda farklı kitaplar okuyarak geçirmeye çalışıyorum. Söyleyeceklerim bu kadardı. 

Kendinize süper bakın demeden önce hazır lafı açılmışken bir Fransız atasözünü sizinle paylaşayım. "Aynı anda iki erkeği idare eden kadın şeytan, üç erkeği idare eden kadın ise kadının ta kendisidir."  Burada benim anladığım üç erkeği idare eden kadın olsa olsa anne olabilir. 

Bu atasözü, bana "Aynı anda bir çok kızı idare eden erkek olsa olsa babadır." Sözünü anımsattı.

Sonra oturup düşünmeye başladım. Flörtlerini "Gizli Numara" diye kaydeden arkadaşım aklıma geldi.  Anlattığına göre sevgilisinin yanında olası bir telefon çalması sırasında "Gizli numaraları açmıyorum yhaaa" triplerine girerek kendini olaydan sıyırabiliyordu.

Biriyle sevgiliyken başka biriyle sözlenen, ondan ayrılmadan başkasıyla nişan takıp diğer sevgilisiyle evlenen kızları da tanıyorum. Hatta halihazırdaki sevgilisinin en sevdiği şarkıyı kendi düğününde dans şarkısı yapanlar bile var.

Bunları yapmak, gerçekten ileri boyutta teknik ve beceri gerektiren işler. Bu yetenekleri, ego tatmini, ilgi budalalığı, beğenilme veya gözü kararmış şehvet arzularının haricinde bir şeyde kullansalar, Nobel Barış Ödülünü alamasalar bile Nober Barış Ödülünde sahne alan Omar Souleyman gibi olabilirler. 

Ben birden fazla kızı idare etsem hangisine ne söylediğimi unuturdum. Gözüm seğirmeye başlardı. İşte tam bu noktada, bunları yapanlar pek tabi ki yukarıdaki Fransız Atasözü gibi söylemleri ortaya çıkaran kişilerdir. 

Büyük ihtimalle "Aynı anda iki erkeği idare eden kadın şeytan, üç erkeği idare eden kadın ise kadının ta kendisidir." diyen ilk kişi anne falan değil, 7 kocalı Hürmüz'ün tekiydi.

"Aynı anda bir çok kızı idare eden erkek olsa olsa babadır." sözünü ilk söyleyen kişinin de eminim instagramdan kızlara hala alevli emoji gönderiyordur. 

Kendinize süper bakın demeden önce söylemek istediklerim asıl söylemek istediklerimi geçti. Misafirliğe geldiğin evden ayrılırken kapının önünde konuştuğun şeylerin içeride oturup konuştuğun şeylerden fazla olması gibi oldu. Son cümlemin "Kurulum Kılavuzu" olmadığı için nasıl kurduğumu sormayın. 

Kendinize süper bakın.

Monteyn kapı önünde ayakkabısını giyerken gıybetin dibine vuran misafir gibi sundu. 

np - Omar Souleyman - Warni Warni

Anna Karantina.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin