Mutluluğun peşinde

90 18 14
                                    

Mutsuz bir adam varmış. Mutluluğu her yerde aramış ama bulamamış. Hatta sırf bunun için Mutlu adında arkadaşlar edinmiş ama onları aradığında bile ulaşamamış onlara. Mutluluktan havaya uçsa düşüp kafasını yarmış insanlara bile sormuş ama mutluluğu bulamamış. 

İnstagram keşfette mutluluğu ararken yorgun düşmüş ve o kadar çok yemek hesapları takip ediyormuş ki karnı acıkmış ama parası da yokmuş. İnstagramda kimsenin olmadığını fark etmiş. "Nerede bu insanlar?" diye düşünürken bir ses duymuş. Merakla sesin geldiği o videonun sahibi olan Köy Derneği'nin hesabına girmiş. Dernek videosunda adamın biri oturmuş bir şeyler anlatıyor, büyük küçük herkes onu dinliyormuş. Mutsuz adam sesi kökleyip çamur gibi videoyu o da dinlemeye başlamış.  Adam "Neden korkuyorsunuz? Aç kalmaktan mı? Parasız, sevgisiz, yalnız kalkmaktan mı? Diz boyu kar yağdığında bile aç kalmaktan korkmayan minik serçelere bakın o halde. Onlar bile karnını doyurup, sıcak kalabilirken, siz ölmekten mi korkuyorsunuz? Bakın kardaki serçelere de anlayın hakikati. İhtiyacınız olan size gelir. Siz yeter ki teslim olun, akışta olun." demiş.

Mutsuz adam içinde bir rahatlama hissetmiş. Sevinçle videodan çıkıp "İyi ki bu hesabı bulmuşum, çok rahatladım. Artık korkmama gerek yok. Nasılsa bana ihtiyacım olan gelir." diye düşünmüş. Büyük bir huzur ve mutlulukla bazaya uzanmış ve beklemeye başlamış. 

Adam kendinden çok eminmiş. "bu güne kadar instagramda sayfa sayfa dolaştım hep mutluluğu aradım. boşuna mücadele etmişim. Doğru söyledi bilge adam! Serçeler bile karda kıyamette yaşıyorlar, korkmuyorlar. Oysa ben yıllarımı aramakla geçirdim. Ne param ne ailem oldu. Yatacak yere bir lokmaya muhtaç oldum. Artık instagram sayfalarında dolaşmayacağım. Ne körmüşüm. Artık sadece instagram akışta takılacağım akışta kalacağım. Kısmetimi durup beklemek varken aranıp durmuşum." diye düşünmüş..

Hava kararmaya başlamış. Serinlik çökmüş instagrama. insanlar işlerinden çıkıp evlerine giderken araba storyleri atmaya başlamışlar. Mutsuz adam gülümseyerek instagrama bakmış. "Boşuna uğraşıyorlar. Ne aptallar. Bilge'nin sözlerini duydular hala koşturuyorlar. Serçeyi de düşünmüyorlar. " diye geçirmiş içinden. Kendini daha da iyi hissetmiş. Herkesin aynı akıla sahip olamadığını düşünmüş ve gururlanmış kendiyle. O daha duyar duymaz teslim olmuştu.. Bırakmıştı kendini akışa...

Titreyerek uyanmış birden. Düşüncelere dalarken huzur içinde uyuyakalmıştı bazanın üstünde. Çok üşümüş. Hava kararmış, ortalık ıssızlaşmış. Midesinin gurultusuyla irkilmiş, hala açmış. "Olsun!" demiş "Gelecek biliyorum, aç kalmam ben, açıkta kalmam" 

Elbet birisi ona acır, instagram dm'den yazar yiyecek bir şeyler verirdi. Yüreğinde hissetmiş inancını, artık teslim olmuş akışa. Gelecekti istekleri. Mutluluğa az kalmıştı..

Aradan birkaç gün geçmiş ve mutsuz adam hala bazanın üstünde yatar vaziyetteymiş. Açlıktan halsizleşmiş, soğuktan kıpırdayamaz olmuş. Büyük bir inanç ve sabırla bekliyormuş. Her ne kadar öğlen yağmaya başlayan kar işini zorlaştırsa da. O bunu iyi bir işaret olarak görmüş. İşte kar da yağıyordu, serçe misali onun da rızkı gelecekti. Daha da umutla ve inançla, bazadan kalkıp L koltuğun köşesine iyice sokularak beklemeye başlamış. Her yer bembeyaz olmuş bir anda.

Artık an meselesiydi sıcağa kavuşması, karnının doyması. Her an bir şey olabilir, birileri ona yardım edebilirdi.

Mutsuz adam hayallere dalmış bilinçsizce camdan etrafını izlemeye koyulmuş. O sırada gördüğü bir şeyden çok mutlu olmuş. Minik bir serçe karda zıp zıp zıplıyor karı eşeliyormuş. "İşte kar tamam, serçe de geldi. Yakındır benim de ihtiyacım bana gelir" demiş sevinçle. Serçeye bakmış ve " ben de seni örnek aldım küçük serçecik. Karda bile rızkın sana geliyor. Ben de bekliyorum, bana da gelecek" demiş.

Birden serçenin kahkahasıyla yerinden fırlamış adam. İnanamamış, serçe konuşuyormuş. 

"Ulan çapsız ne yatıp duruyorsun. Puahahaha. Sen ne kadar gereksiz bir anlatısın ya. Fazla basitsin. Derinliğin çocuk havuzu kadar. Ben senin gibi yan gelip yatmıyorum. Ağzıma sı**çıldı iki gündür, belim doğrulmuyor. Karları eşeliyorum, yiyeceğimi arıyorum. Bulamazsam devam ediyorum bulana kadar. Çünkü inanıyorum ki ihtiyacım olan bana gelir. Orada bulamazsam, başkasında karşıma çıkar. Kar yağması ya da yağmaması beni engellemiyor. Ben yapmam gerekeni yapıyorum ta ki ulaşana kadar. Sen hiç kar yağdı yemek bulamam diyip yuvasından çıkmayan bir kuş gördün mü? Sen ne mal adamsın ya."



Mutluluğun sırrı akışa teslim olmaktadır. Nasılsa gelecek deyip yan gelip yatmak teslimiyet değil tembelliktir. Hatta kakalaklıktır. Oysa faaliyetsiz sonuca varılmaz. Yollar nereye çıkarsa çıksın, sen yürümezsen ulaşamazsın. Olumlu düşünmek güzeldir ama hayattan beklemek aymazlıktır.

Sen sebeplere sarıl, yapman gerekeni yap. Sonucu hayata bırak. Elbet her bedelin bir karşılığı, her eylemin bir sonucu vardır. Ağzına biri bir lokma verse bile sen çiğnemezsen, yutmazsan bir işine yaramaz.

Akışa bırakmak boş vermek demek değil, tam tersine işine sarılman demek. Sen yapman gerekeni yap. Hayattan, başkalarından, mucizelerden, düşünce gücünden bekleme. Düşünce gücüyle yapabileceğin tek şey elini kaldırmaktır ya da başkalarının götünü kaldırmaktır. Önemli olan düşünce gücüyle sen götünü kaldırmalısın, oturduğun yerden. Yapman gerekeni yap, vazgeçmen gerekenden geç. Ama asla yoldan dönme. Yüklerinden vazgeç. Seni yoldan çeviren önyargılarından vazgeç. Yanlış inançlarından vazgeç. Prangalarından, engellerinden, yapamamlardan vazgeç. Gerektiğinde pes et. Senin olanın sana geleceğini bil de ona ulaşmaya gayret et.

İsteklerin ile ihtiyaçlarını karıştırma. Her istediğin senin ihtiyacın olmayabilir. Senin iyi sandığın bir gün pişmanlık yaratabilir. Kötü sandığın sevince dönüşebilir. Israrın isteğinde değil, eyleminde olsun. Sen sebeplere sarıl, sonuçlara ulaşacağını bil.

Hayattan değil kendinden beklentin olsun. Yapabileceklerini yaptın mı? Sen yola sarıldın mı? Yönün nereye ona bak.

Doğru yol asla yanlışa çıkmaz. Yoldan geri dönmedikçe mutlaka ulaşırsın. Unutma sen yaptığın kadarsın ve olduğun kadarını yaşarsın. O yatan lavuk gibi olmamak için kalk ve yastığın soğuk tarafını çevir iyice ısınmıştır yatarken hep haşlanırsın. 

Yatacaksan doğru yat bari.

Yukarıda paylaştığım altta ismini yazdığım şarkıda da geçen söz gibi; Dünyayı değiştireceğimize hiç inancın yok mu? İnsan dediğin, bir çuval etten mi ibaret?

sağlıcakla kal, gerçek kal.

np - Kahraman Deniz - Garezi Var.

Anna Karantina.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin