3

484 34 4
                                    

Sabah kahvaltıdan sonra Tony bir kıyafete ihtiyacım olduğunu söyledi. "Her hafta kıyafet alıyoruz..." dedim tuhaf tuhaf bakarak. "Ondan bahsetmiyorum, gücünü kullanıcaksın. Benim gibi bir kıyafet ihtiyacın var" dedi. "Sen mi yapacaksın?" diye sordum. "Evet Friday'in yardımıyla" dedi.

Başımı sallayıp onu onaylamakla yetindim ve odama çıktım. Tam yürürken birden yuvarlak delik gibi birşey açıldı ve çığlık atıp tam odadan çıkacakken deliğin içinden Doktor Strange elinde bir düzine kitapla çıktı.

Korkuyla derin bir nefes aldım. "Bunlara alışmalısın ara ara ziyarete geleceğim" dedi Doktor Strange sırıtarak. "Birden odamın ortasına portal açmasanız çok iyi olur, telefon kullanmıyormusunuz siz?" diye sordum. "Ben senin telefon numaranı nerden bilebilirim?" dediğinde masama gidim küçük bir kağıda numaramı yazarak eline tutuşturdum. "Şimdi gitmem gerek Tony bana kıyafet tasarlıyacak sonra görüşürüz" diyip odadan çıktım.

Cidden tuhafıma giduyordu herşey birden değişmişti ve 2 gün sonra okula başlıyacaktım.

Tony'nin odasına gittiğimde çoktan tasarımlara başlamıştı bile. Yanına gidip taslağa baktım. Onun zırhı gibiydi ama biraz daha değişik hali. Kulak kısmında bir dügme vardı ve ona bastığında kask açılıyordu. Biraz daha küçüktü. En büyük fark Arc Reaktörü'nün olmasi gereken yer boştu. "Ne renk olmasını istersin?" diye sordu. "Mavi ve gümüş" diye yanıtladım. Birkaç tuşa bastı. "Modeliniz 1 saat içinde hazır olacak" dedi Friday.

1 saat sonra...

Heycanla zırhın yanına gittim. Çok iyi gözüküyordu. Mavinin tonu tam istediğim gibiydi. Tony elini omzuma koyup "Denesene" dedi.

Yavaşça platformun üstün çıkıp tam ortasina geldim. Mekanik eller ve matkaplar zırhı sökmeye başladılar. Ayaklarımı hafifçe kaldırıp takmalarinı bekledim. Yüzüme kadar heryeri kapanmıştı. Elimi yavaşça kaldırıp kulağımın yanındaki düymeye bastıp ve yüzümde kapandı. Kitaptan biraz okumuştum ve yazdığı gibi odaklandım. Birden zırhın içindeki ışıklar yanmaya başladı. "İyimisin?" diye sordu Tony. "Evet ama ya yarı yolda güç kesintisi olursa ne olacak?" "Merak etme eğer öyle birşey olursa zırh kendi sınırlı enerjisini devreye sokacak" dedi. Başımı salayıp onu onayladım ve vücuduma baktım.

Bazı yerlerinden ışıklar çıkıyordu. Masmaviydi ve beni güçlu hissettiriyordu. Birden odaklandım ve ayağımdaki motorlar çalısmaya başladı. Yerden biraz yükselmiştim ama dengede durmak çok zordu. Tony'de hızla zırhını giyip yerden havalandı ve dengede durmam için kollarımı tuttu. "Şimdi benimle gel ve özgür olduğunu hisset" dedi ve hızla kapıdan çıktı. Sırıtarak tüm dikkatimi ayaklarımdaki motorlara verdim ve Tony'nin arkasından uçmaya başladım. Yukarı çıkıyordu. Ve birden aşşağı inmeye başladı. Denize çok yakın uçuyorduk. "Nasıl hissediyorsun?" diye sordu. "Özgür" dedim ve hızla köprünün en yüksek yerine uçmaya başladım. En tepeye gelince durdum ve oturdum. Tony'de yanıma geldi.

Maskemi açtım. "Bu şimdilik sadece bizim aramızda kalsın, medyadan şimdilik uzak durmak istiyorum" dediğimde "Sorun yok, bu bizim sırrımız" dediğinde gülümsedim. "Tahmin edebilir miydin? Yani, böyle bir şey olacağını?" "Babam senin özel olduğunu söylemişti ama beklentilerimin çok üstünde çıktın" dedi kolunu omzuma atarak.

Tekrardan aklıma o gece geldi. Onları son görüşümüz, bir son olduğunu bilmeden bizi bırakıp gidişleri.

Derin bir nefes alıp maskemi kapattım. "Queens'e gidelim okul çıkışı olması gerek, merak ediyorum" dedim. "Beni takip et" diyerek aşşağı atlayıp uçmaya başladı.

Neredeyse 10 dakika içinde okulun önüne gelmiştik. Tam bahçenin önüne indik. İndiğimiz an zil çaldı. Herkes çıkmaya başlamıştı. Okul müdürü yanımıza geldi "Oh Mr. Stark bu ziyeretinizi neye borçluyuz?" diye sordu. Tony maskesini çıkarttı "2 gün kardeşim burda okumaya başlıyacak görmek istedim" "Tabii efendim" dedi gülümseyerek sonra bana döndü "Peki, o kim?" diye sordu kaşlarını çatarak. Tony bana baktı ve "O benim yeni ortağım işe yeni başladı" dedi sırıtarak. "Tam ortak sayılmayız, bağımsız takılıyorum" dedim. Tony hafif kaşlarını çattı "Evet bağımsız" dedi.

O sırada bir kaç kişi yanımıza gelmişti. "Aman tanrım Mr. Stark! Ben-" Tony çocuğun sözünu kesti "İmza vermiyoruz" diyerek maskesini kapattı ve uçmaya başladı bende arkasından gittim.

Eve döndüğümüzde zırhı çıkarttım " Okula giderken bana bunu vereceksin değil mi?" dedim. "Tabiki hayır! Bu çok tehlikeli!" dedi. "Saçmalama asıl bu yanımda olmazsa tehlikeli olacak" dedim. "Okulda kullanmıyacağına söz ver" dedi kaşlarını çatarak " Şoz veriyorum Tony, bu riski almam zaten" dedim. İç çekti "Onu koyabileceğin bir çanta hazırlarım" dediğinde boynuna atlayıp ona sarıldım ve yanağını öptüm "Teşekkür ederim, herşey için" dedim. Oda bana sarıldı "Sadece ikimiz kaldık, birbirimize hep destek olacağız" dedi.

Ertesi gün sabah bolca kitap okuyup alıştırma yaptım. O kadar zor değildi. Henüz elektirik topu fırlatamıyordum veya elektirikli ip oluşturamıyordum ama kalakn yapmayı başarmıştım. Gerçi henüz çok güçlü değildi ama idare ederdi. Eşyalara küçük elektirik akımları gönderebiliyordum ama sadece 1 saniye sürüyordu ve etkili değildi.

Eğer daha çok çalışırsam insanların zihnine bile girebilirdim.

Yarın okul için çok heycanlıydım çünkü bu benim için tamamen farklı, yeni bir başlangıçtı. Çoğu kişi bir Stark olduğum için muhtemelen yalakalık yapacaktı bu yüzden sahte arkadaşlıklara hazır olmam gerekti.

Birden bilgisayara gelen bildirimle irkildim. Linke tıklayıp siteye girdim.

Iron Man'in Yeni Ortağı Queens'te Midtown High School'da !

Okul müdürünün söylediğine göre bugün Iron Man nâmı diğer Tony Stark Midtown High School'a gelmiş ve yanında da mavi zırhlı bir kadın (!) olduğunu söyledi. Okul müdürü kim olduğunu sorduğunda yeni ortağı olduğunu söylemiş. Ardından mavi zırhlı "Bağımsız" olduğunu belirtmiş.

Ve ayrıca Tony Stark'ın okula gelme sebebi kız kardeşi Jessica Daphne Stark'ı okula kaydettirmekmiş. Söylediğine göre Jessica okula önümüzdeki pazartesi başlıyacakmış.

Bu gelişmeler bizi ne kadar şaşırtsa da aklımızda soru işaretleri bıraktı. Jessica Daphne Stark gençliğini yaşamak için abisi ile kavga mı etti? Mavi Zırhlı Tony Stark'ın sevgilisi mi...

Önümüzdeki günlerde umarım sorularımıza cevap buluruz ve Mavi Zırhlı gizemli kişi umarım kendine bir isim vermeyi düşünür. Mavi Zırh hiç havalı değil! Stark'ın yanındaysan kendine çeki düzen vermelisin tatlım!

Şimdiden haber yapmaya başlamışlardı eğer kimliğimi açıklarsam okulda da sokakta da rahat adım atamazdım. Bunlar için daha çok erkendi. Ve evet bir isme ihtiyacım vardı. Doktor Strange Time Breaker ve Lightining Soldier demişti. Birini seçemezdim. Havalı bir şey olmalıydı. Lightining breaker olabilirdi ama çok uzundu. Durdum. Neden Lightning olsun? Lightbreaker daha havalıydı.

Sanırım adımı bulmuştum. Lightbreaker...

Lightbreaker | MarvelWhere stories live. Discover now