utangaç Japon'lar

723 76 41
                                    

"A-anladın mı?" Yuta kekeleyerek konuştuğunda Sana gözlerine bakmadan kafasını salladı.

Dünkü öpücükten sonra ikiside konuşamamış,Yuta usulca onu yurda bırakmış oradan da eve geçmişti. Tüm gece kıvranıp durmuş,öpücüğü düşünüp durmuştu. Sana'nında pek farkı yoktu.

Şimdi ise ikisi Yuta'nın odasında kimya çalışıyorlardı. "A-anladım,anladım. Devam et sen." İkiside ders çalışmaya başladıklarından beri kekelemeyi durduramıyorlardı.

Yuta'nın annesi Sana'yı karşılarken oğlunun garip davranışlarını fark etmişti. Normalde ders çalışmadan önce Sana tok olsa bile zorla yemek yedirir,ders arasında bir yemek molası olur,bittikten sonra yeniden yemek yedirirdi. Ve Sana yurda birkaç kilo almış olarak dönerdi.

Ama Yuta eve Sana gelecek heyecanıyla kıza yemek yedirmeyi unutmuştu. "Aç mısın?" Kitaba bakarak konuştuğunda Sana stresle dudaklarını ısırdı. "Yok değilim. Sen?"

"Bende değilim,ama yiyesim geldi." Aç olmasa bile aç ayı olan Yuta,Sana'yı kendine benzetmeye başlamıştı. "Yiyelim o zaman." Yuta sertçe kitabın kapağını kapattıktan sonra aynı anda ayağa kalktılar.

Evren ikisinin bir araya gelmesi için her şeyi yapıyordu.

Yeniden çarpıştıklarında ikiside sakarlıklarına küfür ettiler. "Pardon." Yuta ensesini kaşıdığında Sana ona kısa bir bakış attı. "Aşağı inelim?" 

"İnelim." Yuta kapıyı açıp önden geçmesi için izin verince Sana hafifçe tebessüm etti.

İkisi aşağı indiklerinde yan yana oturmuşlardı. İkiside o kadar gerginlerdi ki yan yana oturmalarına rağmen temas etmemek için tüm savaşı veriyorlardı. Özellikle rahatlığına oldukça düşkün olan Yuta için bu epey zordu. "Bugün okul nasıl geçti çocuklar?"

Yuta'nın annesi tabakları önlerine koyduğunda ikisi aynı anda başlarını kaldırıp cevap verdiler. "İ-iyi." İkisi aynı anda kekelemişti ve bu oldukça komik bir durumdu. Yuta'nın annesi bir şeyler sezmiş gibi kaşlarını çattı. "Sizde bir şeyler var ama neyse?"

"Ne olacak ya,yok bir şey. Biz mükemmeliz,ders çalışan sürekli yemek yiyen akıllı Japonlarız. Mesela Sana matematikten C+ aldı. Bu büyük bir başarı." Sana onun bu telaşlı haline ayak uydurdu. "Evet,evet C+ aldım."

"Kimin sayesinde?" Yuta sorarcasına ona baktığında Sana ona kısaca baktıktan sonra annesine bakıp Yuta'yı gösterdi. "Yuta sayesinde."

İkisi sessizce yemeklerini yerken Yuta'nın annesi onları izliyordu. Şuan Yuta'nın Sana'yı rahatsız etmesi lazımdı. Saçlarını çekip,önündeki yemeği alması gibi şeyler.

"Kim kimden hoşlanıyor?" Ani gelen soruyla ikisinin elindeki kaşık aynı anda düştü. "Benim kafam şiş." Sana çok alakasız bir şey demesine rağmen Yuta gözlerini açarak telaşla ona onay verdi. "Onun kafası şiş. Ondan sessiziz,başı şey olmasın diye. Ağrımasın diye."

Yuta'nın annesi hm'layıp kaşlarını çattı. "Sana bugün yurdun izni var diye biliyorum. Bizde kalmaya ne dersin? Pijama partisi yaparsınız,hem yarın okulda yok." Sana donup kalırken gergince yutkundu. "Ama kıyafetim yok."

Yuta.Sana'nın.burada.kalmasını.ayılar.gibi.istiyordu.

"Ben sana veririm. Hem Yuta ile daha çok kaynaşırsınız." Yuta umursamaz bir tavırla Sana'ya baktı. "Yani,bilmem. Sana isterse kalabilir."  Sana,Yuta'nın umursamaz tavırlarına sinir olsada belli etmemeye çalıştı. Şuan Yuta'nın kal kal demesi lazımdı. "Madem çok ısrar ettiniz,kalayım."

Yuta kafasını eğip zaferle gülümserken. Yuta'nın annesi ellerini birbirine çarparak gülümsedi,anne ve babası olmadığından ister istemez sahiplenme duygusu oluşuyordu ve iyi bir kızdı. Zararı dokunmazdı. "Harika."

"

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.
diurnal ➳ sana + yuta ✓Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum