🚀KRAKEN58

44 4 0
                                    

-Már megint szanaszét hagytad a szennyeseid, ráadásul közülük minimum három a földön hever. -mondta ingerülten anyum.
-Umm, egy perc és felszedem őket.
Épp a Szaturnusz gyűrűjét alkotó jégkristályokat és szikladarabokat kerülgettem, miközben próbáltam a lehető legtöbb holdját kilőni a bolygónak. Egész jól álltunk, nyolcvankettőből már hatvanhármat kilőttünk és már két pilótájuk hajóját is megsemmisítettük az ellenséges csapat flottájának. Én egy Kraken58-as hajót vezettem két atommaggal ellátott hajtóművel, illetve négy plazmaágyúval, amik egyenként másfél kilóméterű hatótávolsággal rendelkeznek. Fred007-nek egy blackbolt-ja volt, hatalmas sebességre volt képes, nyilván fizetős cucc a játékban, de úgy tűnik, hogy megérte a kiadása, hiszen az imént 2 holdat és egy űrhajót szedett le csupán két percen belül. Zoknikutya és a haverjai a falkatechnikát használták, ami három hajó közös mozgásán és bevetésén alapult, mindhármuknak Thunderbolt-juk volt, ami egy közepes méretű, néhány plusz creditbe kerülő gyorsaságihajók voltak.

j4mes: Most, hogy végre nyertünk elrohanok öt percre, mert anyum nem hagy addig, míg el nem pakoltam itthon. Legkésőbb tíz percen belül újra jelentkezem.

zoknikutya: Rendben, addig beveszek egy másik srácot a csapatba aki a platformról kéredzkedett be. Jelezz, ha már visszatértél James.

fred007: Visszavárunk harcos.

j4mes: Köszi, igyekszem.

Végül nyolc perc alatt kitakarítottam a szobám, igaz nem ment olyan egyszerűen mint a Kraken58-cal leszedni egy hajót, de ezt is megoldottam. Anyum elrohant könyvelőirodájába dolgozni közben, így egyedül maradtam a lakásunkban ennek örömére fejhallgató helyett a TV hangszóróit vettem igénybe a játék során. Rá két órára hívott Lucy, hogy van-e kedvem leugrani a plázába vele, mert az anyukájának másnap lesz a születésnapja és kétségbeesettségében nem tudja mi tévő legyen.

j4mes: Jól van srácok én most kilépek, Lucy-val van találkozom ötkor a plázában.

zoknikutya: Uhh, valakinek a csajával is kell foglalkozniii.

fred007: James sose volt egy nagy csapatjátékos, szeret a maga feje után menni, vagy épp a csaja kedvére tenni, ahelyett, hogy a barátaival foglalkozna.

j4mes: Már ezerszer mondtam, hogy Lucy csak a barátom, és amúgy sem rohanok senki után. Meg elmondanám, hogy ugyan olyan barátság van közte és köztem mint mi, bandatagok között. Semmi többről nincs szó.

fred007: Jól van rinyagép, ne hidd, hogy  elhittük, hogy neked előbb lenne barátnője, mint bármelyikőnknek.

j4mes: Ha próbálkoznék, tuti, hogy lenyomnálak titeket ebben is. Na én mentem, mert lekésem a buszom. Adiós amigos.

Elrohantam a fürdőbe egy gyors zuhanyra, mert a nagy játék miatti izgalmamban leizzadtam, és azért mégiscsak egy lánnyal találkozom a plázában rövid időn belül. Gyorsan megnyitottam a csapot, hagytam, hogy melegedjen egy kicsit a víz (ez idő alatt természetesen szinte semennyire nem sikerült),  így hát szitkozódva letusoltam, majd felvettem az első tiszta pólóm amit a szobámban találtam és rohantam is a buszmegállóba. Nyilván lekéstem a buszom, a következő meg csak egy órán belül jönne, így úgy döntöttem, hogy inkább futok. Akkor jó ötletnek tűnt, de húsz perccel később, amikor odaértem a plázához a korábbi zuhanyzásom értelmét vesztette, mivel testem a hírtelen testmozgásomból adódó hőt úgy gondolta, hogy izzadsággal kompenzálja. Hát nyilván nem örültem neki, de Lucy látott már durvább állapotban is miután elrángatott engem valamelyik végzős bulijába még az év elején.
-Na csak, hogy ideértél -panaszkodott Lucy miután megtaláltam őt a pláza szökőkútjánál álldogálva.
-Bocsi, de lekéstem a buszom és rohanhattam idáig.
-Ja, látom a homlokodon eredő patakokból. Na de lényegtelen, menjünk inkább a filmre, mielőtt még azt is lekéssük.
Szokásos romantikus vígjátékot kellett végigülnöm Lucy-val amiért igazából nem vagyok annyira oda, de mivel ő az egyetlen olyan barátom aki tényleg törődik velem, így én is megteszek érte dolgokat. Az igazat megvallva ez a film volt az eddigi egyik legrosszabb amit Lucy-val kellett megnéznem. Eddig sem szerettem a musicaleket de ezek után már végképp nem fogom szeretni őket. Valószínüleg a mostaniban a két főszereplő végig playbackelte az egész filmet ami értelmetlen tátogatáshoz vezetett az egész film ideje alatt. Ráadásul a pólóm a hátamhoz ragadt a majdnem két órányi üléstől, így még kényelmetlenül is éreztem magam.
-Hát nem volt fantasztikus! Olyan csodálatos volt amikor a tengerparton énekeltek, majd a naplementében csókolóztak a film végén. -áradozott Lucy, miközben én próbáltam nem pofákat vágni.
-Hát nekem is főleg a vége jött be a filmnek, bár nekem teljesen más okokból, azt hittem megpusztulok abban a székben, ráadásul a légkondit se vitték túlzásba.
-Naa. Most miért kell ünneprontónak lenned?
-Jó bocs. Inkább menjünk nézelődni valami boltba, míg nem jön a busz.
Végül természetesen a videójátékboltba is betértünk, ahol egy olyan kiegészítő csomagot találtam a Strike Forces játékokhoz, amiről még eddig nem is halottam. Az új kiegészítéssel elérhető volt tíz új bolygó, hat új űrhajó és két új játékmód, ami lehetővé tette, hogy ne csak két csapat játszon egyszerre, ráadásul a player vs. player és kettes játékmódot is engedélyezte. Mivel nem volt annyi pénzem, hogy kifizessem, ezért kénytelen voltam másnap visszamenni érte. Még mindig úgy érzem, hogy megérte ez a kiadás a részemről, és még szerencse, hogy a nyári szünetre talált nekem egy diákmunkát Lucy az egyik barátnőjének szüleinél.

🚀🚀🚀

A hajómtól egyszerűen nem tudtam megválni, igaz a mérete miatt kevésbé volt gyors, mint a többi űrhajó, viszont ezt azzal egyensúlyozza, hogy erős védelmi rendszerrel rendelkezik, illetve nagyerejű fegyverekkel van felszerelve. A kiegészítőnek hála viszont át tudtam festeni, így egy sötétebb színre váltottam, amivel könnyebben elrejthetővé tettem a krakent. Másrészt tudtam egyébb újításokat is a hajón végezni, például új menekülési lehetőségekkel lehetett felruházni a járművet, így lett egy elektrosokk funkciója és egy polipmódja is, ami átláthatatlan felhővé teszi  az űrhajó mögötti kétszáz métert, így lehetőség nyílik a pilótának a menekülésre. Így nekiálltam zoknikutyával újjabb szinteket feloldani, melyek eddig lehetetlen dolognak tűnt számomra, de az új fejlesztések eredményeképpen újra vezető szintű hajóm lett.


A PlatformWhere stories live. Discover now