Η Καλύτερη Αδελφή

28 5 0
                                    

Πρόσφατα "ξέθαψα" αυτό εδώ το διήγημα που είχα γράψει παλιά  και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Πρόκειται για μια διαφορετική ιστορία για την αδελφική αγάπη. Το εξώφυλλο επάνω είναι δικό μου. Ελπίζω να μην είναι πολύ χάλια η ιστορία, πρέπει να ήμουν 17 χρονών όταν την έγραψα και τώρα είμαι 29, και την ανέβασα κυριολεκτικά όπως ήταν, χωρίς επιμέλεια !! Μην πείτε μετά ότι δεν σας προειδοποίησα 😋

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΔΕΛΦΗ

Το ξυπνητήρι χτυπάει επίμονα και τελικά, θέλοντας και μη, με ξυπνάει. Είναι η πρώτη μέρα στο καινούργιο μας σπίτι και θα έρθει ένας γείτονας να μας επισκεφθεί για το καλωσόρισμα , οπότε εγώ και οι τρεις αδελφές μου έπρεπε να σηκωθούμε νωρίς.

Με λένε Αντα Μπηλιου. Είμαι ψηλή, με σκούρα κάστανα μαλλιά τα οποία τα μακραίνω  καιρό. Μετακόμισα στην Αθήνα από το χωριό μας με τις τρεις μεγαλύτερες αδελφές μου.

Η Εύα και η Δήμητρα είναι δίδυμες, δεν μοιάζουν όμως πολύ. Η Εύα είναι πολύ αδύνατη, με μαύρα μαλλιά στα οποία έχει κάνει ξανθιές ανταύγειες και βάζει πάντα ένα εκνευριστικό λουλούδι στο πλάι. Δεν έχω ιδέα γιατί το κάνει αυτό. Και να σκεφτείς ότι παλιότερα είχα πολύ καλή σχέση μαζί της, τώρα όμως το κάθε τι πάνω της με εκνευρίζει. Τώρα τελευταία ειδικά είναι πολύ απόμακρη από εμάς.

Ίσως να κατάλαβε ότι είναι όντως διαφορετική, πως δεν πρόκειται να μας μοιάσει ποτέ. Η δίδυμη της, η Δήμητρα, είναι το ακριβώς αντίθετο της. Είναι λίγο χοντρούλα βέβαια, αλλά της πάνε πολύ τα λίγα παραπάνω κιλά. Τα μαλλιά της είναι ανοιχτά κάστανα, σχεδόν ξανθά και είναι η καλλιτέχνης της οικογένειας. Η αμέσως μικρότερη τους και λίγο μεγαλύτερη μου είναι η Χριστίνα. Η Χριστίνα είναι τελείως ξανθιά και παρόλο που θα ήταν το όνειρο κάθε άντρα, ακόμα δεν έχει κάνει καμία σχέση στη ζωή της.

Παρόλο που δεν είναι η μεγαλύτερη, είναι η αρχηγός της παρέας. Εκείνη μας έμαθε να ντυνόμαστε.

"Αν θέλετε να πάμε στην Αθήνα, θα πρέπει να μάθετε να ντύνεστε. " μας είχε πει και μας έδωσε συμβουλές για το πώς θα ντυνόμαστε. Μόνο η Εύα δεν τις ακολούθησε. Παρόλο που τη θεωρούμε κακοντυμένη όμως, δεν θέλουμε να της αλλάξουμε το στυλ. Είμαι όμως ανάγκη να φοράει πάντα αυτές τις σκούρες κάλτσες που ανεβαίνουν μέχρι ψηλά στα πόδια;

Τα Διηγήματα ΜουWhere stories live. Discover now