Αλήθειες και Ψέματα special Χριστουγεννιάτικο

25 5 2
                                    

Αρχικά να πω πως το διήγημα μου που συνδέεται με το βιβλίο μου "Αλήθειες και Ψέματα ", το έγραψα για τις ανάγκες του Χριστουγεννιάτικου διαγωνισμού της 1234567890aria, και θα το βρείτε και στο αντίστοιχο βιβλίο του διαγωνισμού της για να το ψηφίσετε αν σας αρέσει! Δεν χρειάζεται να έχετε διαβάσει το κυρίως βιβλίο για να καταλάβετε! Διαβάζεται και σαν αυτοτελής Χριστουγεννιάτικη ιστορία! Όσοι το διαβάζετε ήδη όμως, προτείνω να φτάσετε μέχρι το κεφάλαιο 34 για να μην σας γίνουν spoiler! Ελπίζω να το απολαύσετε όπως και να 'χει και να σας βάλει στο κλίμα των εορτών!
********************

Τίτλος: Χριστούγεννα στου Κυρ Παύλου το Μπαρ

Στη Χώρα των Πέντε Βασιλείων και συγκεκριμένα στο Νότιο Βασίλειο, ζούσε κάποτε ένας άνθρωπος πολύ καλός, ο Κυρ Παύλος. Αυτός ο καλόκαρδος άνθρωπος είχε ένα μπαρ, κάπου σε μια απ' τις πολυάριθμες γειτονιές του Νότου, και είχε στη δούλεψη του δύο σερβιτόρους, τον Σωτήρη και την Κάτια. Ο Σωτήρης ήταν κάποτε ένας νεαρός άστεγος που τον είχε μαζέψει ο Κυρ Παύλος απ' το δρόμο, ενώ η Κάτια ήταν μια κοπέλα που είχε έρθει πριν από πέντε περίπου χρόνια από το μακρινό Βασίλειο του Βορρά. Τους είχε και τους δύο σαν παιδιά τού και τους πρόσεχε πάρα πολύ, παρόλο που πολλές φορές γινόταν αυστηρός, ειδικά στην πολλή δουλειά.

Η μέρα των Χριστούγεννων είχε φτάσει και την Κάτια την είχε πιάσει η γνωστή μελαγχολία. Τέτοια εποχή, πάντοτε στον Βορρά χιόνιζε, ενώ στον Νότο δεν χιόνιζε ποτέ. Άντε το πολύ να έριχνε καμία βροχή. Η Κάτια θυμόταν με θλίψη το Παλάτι του Βορρά, στο οποίο ζούσε, στολισμένο παντού και ένα πελώριο Χριστουγεννιάτικο δέντρο να δεσπόζει στη Μεγάλη Αίθουσα.

Η Κάτια ήταν στην πραγματικότητα μια από τις τέσσερις πριγκίπισσες του Βορρά, όμως κανένας εδώ στον Νότο δεν το γνώριζε αυτό, ούτε καν ο Κυρ Παύλος και ο Σωτήρης, που είχαν γίνει πλέον η οικογένεια της. Ήταν κόρη της Βασίλισσας Ανθής, η οποία είχε παντρευτεί με τον Βασιλιά Αλέξανδρο ο οποίος είχε απ' τον προηγούμενο γάμο του ήδη τρεις γιους. Με τον μεγαλύτερο γιο, τον Λεωνίδα, η Κάτια ερωτεύθηκε παράφορα και διατηρούσαν κρυφή σχέση για πολύ καιρό. Ένα τραγικό συμβάν όμως, ανάγκασε την Κάτια να το σκάσει απ' τον Βορρά και να έρθει στον Νότο, όπου και πέρασε πολλές κακουχίες ώσπου τελικά κατέληξε να δουλεύει στο μπαρ του Κυρ Παύλου.

Τα Διηγήματα ΜουWhere stories live. Discover now