Chapter 7

705 54 5
                                    


Stavim još jednu haljinu pred sebe i pokušavam se zamisliti u njoj, no na kraju posustajem i bacam je na krevet s ostalim odjevnim predmetima. Uputim se k Leninom koferu i nadam se većoj sreći, a ona baš u tom trenutku ušeta bombastična kao i uvijek u crnoj haljini, no još uvijek s mokrom kosom i nenašminkana, što znači da će biti gotova za nekih sat vremena.

„Gdje je Phillipe?", upitam ju te mi ona priopći kako je upravo otišao s mojom mamom po namirnice s kojim će nam napuniti frižider, a onda na nekoliko dana otići raditi van grada. Ništa neobično. Shvativši da Lena neće biti gotova još neko vrijeme, a ona bi me trebala našminkati, odustanem od traženja haljine neko vrijeme.

Taman kada krenem otvoriti prozor vidim kako kroz onaj nasuprotni Chase prolazi samo s ručnikom oko struka dok mu se mokra kosa cijedi po leđima. Na moju nesreću me opazi i došeta do svoga prozora također ga otvarajući.

„Sviđa ti se ono što vidiš?", pita me namigujući mi, a pokraj mene se iste sekunde pojavi Lena sa sušilom za kosu u rukama.

„Meni se sviđa!", prodere se kako bi nadglasala fen pa se vrati poslu. Ja zakolutam očima i sjednem na prozor tako da mi noge vise van. Zašto ne ubiti dosadu pričajući s polugolim susjedom? On kaže da pričekam sekundu te se vrati ovaj put s kratkim hlačama i majicom na sebi pa sjedne na svoj prozor kao i ja. Osvrnem se po ulici oprezno, a onda ga preplašeno pogledam.

„Pazi da te jedna od obožavateljica ne vidi sada kada izgledaš kao pokisla kokoš."

„Baš si vještica.", nasmije se i razbaruši rukama kosu kako bi mu se što prije osušila.

„Baš si kreten.", uzvratim mu.

Auto se zaustavi pred mojom kućom i iz njega izađu Phillipe i moja mama te dok Chase pozdravlja mamu, Phillipe namršteno pogleda mene pa njega. Ne mogu reći da Chase nije isto tako intenzivan pogled priuštio njemu.

Chase i ja nastavimo s našim razgovorima o svemu i kaže mi da onaj prijatelj od neki dan također ide s nama i da ćemo se s njim naći kod kluba.

„Je li zgodan?", izazovno ga pitam uzvraćajući mu istom mjerom kao i kada je on mene pitao za Lenu. U tom trenu se Phillipe pojavi iza mene i obgrli me rukama oko struka i prisloni glavu na moje rame.

„O čemu čavrljate?", upita Phillipe i pogleda u Chasea. On samo zakoluta očima i makne se s daske prozora.

„Idem se spremiti, vidimo se za pola sata.", kaže i zalupi prozorom.

„Je li on inače ovako, kako se to kaže... nadrkan? Ili je to samo danas.", upita me i ja slegnem ramenima silazeći također s prozora i bacivši se na traženje haljine u čemu mi parižanin pomogne. Na kraju se odlučim za usku bijelu haljinu i samo tako se skinem pred njime jer ne može vidjet išta što već prije nije vidio. Osjetim po cijelom tijelu njegov pogled, dok Lena u odrazu ogledala promatra cijelu situaciju i smijulji se.

„Ako vi do kraja večeri ne završite goli u ovom krevetu, ja sam Kim Kardashian.", izjavi te ju ja pogodim jastukom u savršeno ravnu opeglanu kosu na što ona na tren poludi, no onda nastavi s nanošenjem maskare.

„S tim dupetom bi se i moglo reći da si ona.", brat ju provocira na što se ja krenem smijati. Sjednem mu u krilo dok čekam da Lena završi sa sobom i krene mene sređivat.

„Ajde Lyn, diži tu lijepu guzu moram se i ja presvući.", ja se dignem, a on me prebaci u roku od sekunde preko ramena i krenemo prema gostinjskoj sobi gdje se on smjestio. Baci me na krevet i otvori svoj kofer. Iz njega vadi bijele traperice i bijelu košulju. Tipični modni mačak iz Pariza. Skine se preda mnom lagodno kao i ja pred njim prije par sekundi, no sada kada smo sami on došeta takav prema meni umjesto da se obuće. Popne se na mene držeći se rukama s obje strane moje glave i približi se samo milimetar od moga lica.

„Možda Lenina ideja i nije tako loša.", shvatim kako mi se haljina sada uzdigla iznad struka. Protrnem kada me silovito poljubi i uhvatim se kako želim još, no prekine nas njegova sestra koja pokuca i kaže mi kako sam ja na redu i da požurim jer imamo samo deset minuta. Dignem se, prođem prstima kroz kosu pa spustim haljinu, sve dok me on promatra i sam se diže kako bi se obukao. Namigne mi te ja izađem.

Stanem pred ogledalo i divim se sama sebi, zapravo divim se Leninim vještinama. Odmjerim se od glave do pete, isto to učini i dotični Phillipe kada uđe u sobu sav u bijelom. Košulja samo što mu ne pukne od mišićavih ruku, a stvara savršeni kontrast s crnom kosom i tamnim očima.

„Jeste se vi to namjerno večeras uparili?", gleda u naše odjevne bijele kombinacije pa ljutito ispupči usnu i baci pogled na svoju crnu haljinu, „Zašto meni niste rekli?"

„Predivna si.", pohvali me i primi me za ruku, kao da smo godinama zajedno. Tako bismo se i ponašali svaki put kada bih došla u Francusku, odbacio bi sve cure od sebe i samo bih ja postojala. Takav mi odnos nije nimalo smetao.

Krenuli smo prema van, svi pozdravivši moju mamu koja se upravo pakirala kako bi otišla na nekoliko dana. Dala sam joj jedan od najčvršćih zagrljaja, još uvijek ne naviknuta na njezina izbivanja.

Chase nas je već čekao vani, a Lena mu je iste sekunde doskakutala i bacila mu se u zagrljaj.

„Eto i ja sam se s nekim uparila.", bacim pogled na njegove crne uske hlače i običnu crnu majicu, a Chase pogleda mene i Phillipa... iznervirano? Chase prebaci ruku preko Lene i mi krenemo u meni nepoznatom smjeru.

Muškarac s knjigom stalno baca pogled na naše držanje ruku cijelim putem, a kada Lena to primijeti, dobaci mu, „Oui, zar nisu jednostavno divni zajedno?", na što on samo kimne glavom i nasmiješi joj se,

„Mislim da smo mi još divniji.", odmjeri ju, a ona se okrene oko sebe pokazujući svaki svoj atribut te mu na kraju namigne.

Stignemo do kluba gdje nas čeka divan plavušan i predstavi se kao Thomas. Primijetim kako Lena iste sekunde ustukne i neprimjetno se udalji od Chasea, nabaci svoj najljepši osmijeh i prva se predstavi prijatelju.

„Mislim da mi se cilj pomaknuo drugdje.", šapne mi na uho i otrgne me od svoga brata kako bi se oni mogli upoznati, „Ili bih mogla napokon ostvariti svoj san i odvući ih oboje u krevet."

U klub nas uvede Thomas te stignemo do stola u koji se udobno svi možemo smjestiti i na kojem se već nalaze dvije boce alkohola. Chase i ja se pogledamo i nasmiješimo, a on mi se onda nagne tik uz uho i prošaputa kako misli da ćemo on i ja postat alkoholičari. Kimnem mu odglumivši totalno zabrinut izraz lica, a onda se ja uguram prva i sjednem. S jedne moje strane sjedne Lena, a s druge Phillipe, dok Chase preko puta mene zajedno s Thomasom ima direktan pogled na Phillipovo konstantno ljubljenje moga obraza i dodirivanje dlana.

Samo nekoliko pića kasnije, Thomas i Lena negdje su nestali plesati, dok je Phillipe postao sve pijaniji i prisniji. Ja se nelagodno nasmijem, ne želeći zanemariti Chasea koji je sve to morao gledati, te pokušam održati neki razgovor s njim. No očito ni on nije bio toliko sam, jer su mu uskoro prišle dvije cure s prekratkim haljinama i zamolile za ples, na što on pristane. Cijelo vrijeme sam morala gledati kako se trljaju o njega dva metra od nas, dok se napokon svi opet ne vrate za stol. Phillipova ruka je počela kliziti sve više ispod stola s mog bedra prema gore, na što se ja nelagodno počnem vrpoljiti. Chase sve pomno prati i mislim da shvati o čemu se radi, šapne nešto Thomasu i oni preporuče igru s pijenjem. Ukratko, ili učiniš ono što ti netko kaže, ili eksiraš cijelu čašu. Igra se zakuhavala, a vrhunac doživi kad Lena naredi Thomasu da je ljubi jednu cijelu minutu tamo pred svima. Samo je čekala taj trenutak.

Chase me pogleda podignutih obrva šokiran, na što mu ja samo odmahnem glavom i slegnem ramenima. Usnama mu oblikujem da je ona oduvijek takva, na što on samo kimne glavom. Thomas nakon njegovih minutu slave, opijen Leninim usnama dovuče još jednu curu za stol. Nora uopće ne znajući više za sebe, pokuša spojiti tu curu i Phillipa naredivši joj da sjedne u njegovo krilo do kraja večeri. On također s mozgom ispranim od alkohola pristane na to, a ja se smrknuta pomaknem do Chasea i tamo u tišini ostanem sjediti, pogledom prateći kako njegova ruka sada klizi njenim bedrom i kako ona svako malo okrene kukovima neprimjetno se trljajući oko njega.

„Super vjernog dečka si našla.", šapne mi Chase i podrugljivo mi se nasmije.

„Nije mi dečko.", odvratim mu i laktom ga šutnem u rebra, na što on samo zabavljeno prebaci ruku preko mene. Mislim da je to onaj istinski trenutak kada smo on i ja napokon postali prijatelji i izbrisali naše neslaganje iz djetinjstva, jer me dotični ostatak večeri pokušao oraspoložiti i odvratiti pozornost od mog parižana koji je gurao jezik u usta druge.

Gone Where stories live. Discover now