Chapter 8

725 52 2
                                    

"Kako smo uopće dospjeli ovamo.", upita promuklo Lena ulazeći u kuhinju u gaćicama i majici. Ukrade mi moju kavu i ispije ostatak, a ja joj na to dobacim moj najopasniji ubilački pogled. Pošalje mi zračni poljubac pokušavši se tako iskupiti pa ja krenem raditi još jedan vrč kave.

„Lyn, on je tako divan.", priča mi već pola sata o Thomasu, stalno ponavljajući tu rečenicu. Samo zakolutam svaki put očima, dok mi svako malo misli bježe na muškarca s knjigom i kako smo se nas dvoje  sami zabavljali sinoć plešući i zezajući se.

„Dame...", ušeta i parižanin samo u boksericama i ja tada shvatim kako mi je suđeno stalno viđati polugole ljude. Svakoj od nas pokloni poljubac u tjeme glave i onda sjedne i dograbi moju šalicu kave.

„Što je s vama i vašim potrebama da mi kradete kavu.", iznervirano uskliknem na što se Lena nasmije, a Phillipe zbunjeno pogleda, „Nego Phillipe, lijepo si ti pojeo svoju curku od jučer.", dobacim mu, a njegova sestra se gromoglasno počne smijati i oponašati Phillipa kako ljubi curu.

„Ajme.", Phillipe se posramljeno primi za glavu i počne masirati sljepoočnice, a mi ga nastavimo zezati, „Oprosti ljepotice, znaš da ne znam za sebe kada sam pijan", kaže mi te mu ja samo odmahnem rukom jer sam jučer shvatila kako mi je zapravo skroz svejedno i to sve zahvaljujući Chaseu.  A i uostalom, nije kao da smo on i ja zajedno, samo povremeno mutimo svako ljeto kada se vidimo.

Netko pozvoni na vrata i Lena mi kaže kako je vjerojatno Chase jer mu je poslala poruku da dođe. Ja veselo doskakućem do vrata i otvorim vrata. S druge strane dočekaju zelene oči.

„Jutro, vještice.", cvrkutavo kaže, a ja mu uzvratim kolutanjem očiju.

„Jutro, kretenu.", pozovem ga unutra i on se pozdravi sa svima i prvo što učini je zgrabi moju šalicu kave. Phillipe i Lena prasnu u smijeh, a ja ih sve ljutito pogledam. Pridruži im se i muškarac s knjigom i pokaže Leninu poruku gdje mu ona piše da čim dođe uzme moju plavu šalicu i krene piti iz nje, jer će se isplatiti.

„Isplatilo se, čim vidim to tvoje ljutito slatko lice.", kaže mi Chase. Svima im priopćim da su ogromne izdajice i da su se zajedno udružili protiv mene.

Uskoro stigne i Thomas sa svojim već zaljubljenim pogledom upućenom Leni, a ništa manje ne mogu reći za Lenu. Oni mene i Chasea nagovore da im napravimo palačinke za doručak dok oni gledaju seriju na televizoru. Mi poraženo pristanemo.

Sjednem na kuhinjski pult dok Chase prima moje upute i radi sve kako mu ja kažem.

„Jesi pričala s njim?", upita me znatiželjno i s oprezom u glasu i ja mu samo kimnem glavom.

„Rekla sam da nema veze, i iskreno to i mislim. Nije kao da smo on i ja nešto.", kažem mu i on mi se nasmiješi zadovoljno. Nasmijem se kada na njegovom nosu ugledam tračak brašna.

„Chase, znaš da je ovo brašno, a ne kokain?", ukažem mu pa se on pogleda u odraz stakla i gromoglasno nasmije. Priđe mi i stane pred mene, a ja ga samo zbunjeno gledam. Naglo me primi za oba obraza i povuče lice k svome, brišući svoj nos o moj. Smijem se toliko jako da mi suze dođu na oči, a on me zbog toga samo zadovoljno gleda. Kaže mi da sam lijepa dok se smijem, a ja ga nakon toga crvena u obrazima odgurnem od sebe i krenem peći palačinke.

„Nego, javila mi se jedna od onih cura od jučer.", kaže mi pun sebe i ja se iste sekunde okrenem prema njemu.

„Bolje bi ti bilo da mi kažeš da ti se javila ona plavuša.", usmjerim prema njemu lopaticu za grabljenje, no kako sam ju zamahnula tako sam uspjela poprskati i sebe i njega. On mi priđe korak bliže, prstom skine kapljicu smjese s moga obraza i cijeli prst zatim stavi u svoja usta. Nakon toga se pravi da razmišlja pa mi ponosno kimne glavom. Ja mu se bacim u zagrljaj i nakon toga si damo pet.

„Moram priznati da isprva nisam vjerovala u tebe, ali uspio si.", odem do svog novčanika i isplatim mu našu okladu. On ponosno počne mahati desetkom i skakati po kuhinji, a zatim izvadi mobitel iz džepa i pruža mi ga.

„Učini što želiš.", osmjehne mi se i ja ga primim te uđem u razgovor plavuše s botoksom i njega.

Hej macane., prasnem u smijeh.

„Pravu si našao.", ponosno kažem pa počnem utipkavati poruku. Stisnem slanje i pružam mu mobitel. On zabavljeno ode provjeriti što sam joj odgovorila i s vragolastim osmijehom digne pogled s ekrana na mene. Počne mi se približavati dok me ne stjera u kut kuhinje i tamo me rukama zarobi.

„Zaprijetila si joj predstavljajući se kao moja cura, vještice?", kimnem glavom i provučem se ispod jedne od njegovih ruku, a on nekoliko sekundi ostane stajati tako dok se ne zaokrene na peti, „Ponosan sam, ovo je bila zabavna oklada.", dođe i pruži mi ruku te poslovnim putem čestitamo jedan drugome. Okladili smo se da ako mu se jedna od onih cura javi, ja plaćam određeni iznos, a ako mu se od njih dvije javi plavuša, ja joj mogu odgovoriti što god hoću.

Ostatak dana provedemo gledajući filmove, a onda je uslijedilo nekoliko dana kada je Chase jednostavno nestao.

Gone Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz