Balhés Gimi 38. 🖤

208 15 4
                                    

~~~

#csövesbánathóember. Xddd.
Tehát ott tartottam, hogy közeleg a karácsony. Már megvoltak a közös adventi gyertya gyújtások, mindig pénteken volt, a harmadik órában. Így egy ideje már nem volt biosz óránk, már nem mintha bánnám.
Apa ma veszi meg a fenyőfát, amit szigorúan 24-én fogunk feldíszíteni, ezen kívül anya vett egy csomó világító égősort. Tavaly rohadtul nem díszítettük fel a házat, mert "minek azt?", de idén minden világítani fog. Mesés lesz. Pláne, hogy nekem is segítenem kell a felszerelésében.
Bence meg vett hósprayt a zsebpénzéből, úgyhogy azzal is dekoralni fogunk. Ezen kívül anya már tervezi a karácsonyi menüt, meg azt hogy mit, hol fog megvenni. Aztán azt, hogy kiket hívunk meg, kihez megyünk satöbbi.
24-én szigorúan együtt lesz a család, 25-én általában mindig megyünk nagyihoz Oroszlányba, de idén ő jön hozzánk, mert bedöglött a süttője. Különben is. Már túl idős ahhoz, hogy ötfelé fogást csináljon, meg tízszer annyi desszertet. Szóval 25-én jön hozzánk a nagyi, plusz a Szálkás család Romániában élő rokonai. Azaz Dávid és a szülei. Hű, már alig várom. Ott is alszanak nálunk (nem tudom hogy fogjuk megoldani). Szálkásék mennek vissza Románba, nagyi Gödre, valami régi barátnőjéhez, mi meg Csepelre keresztanyámékhoz. Ott lesz a kis Zsófi is. Hurrá! Jó nem, szeretem én őt, de néha annyira idegesítő.
27-én, 28-án és 29-én semmit sem fogok csinálni, de 30-án betöltöm a 16. életévem (mehetek is diák munkába, hurrá), 31-én pedig megyek a szilveszteri buliba. Te jó ég. Az ünnepek előtt pedig tanulni fogok. Kezdve a matek feladatokkal, mert basszus kettesre állok. Aztán ott van még az a rohadt rajt házi. Betlehemet kell csinálnunk, és a tanárnő párba rendezett minket. Névsor szerint. Ahol én egyébként utolsó vagyok. Mivel Gabika elment, 13-an vagyunk, és az páratlan szám. És nekem nem maradt volna párom. Semmi kedvem nem volt a tanárnővel együtt dolgozni, mert tuti rám sózott volna mindent. Nem olyan jófej, hogy segít. Szerencsére Vivi nem akart együtt dolgozni senkivel, ő azt mondta megoldja egyedül. Így csúsztak a párok, én pedig nem voltam mással, mint... Baluval. Ó, micsoda véletlen.
Tehát a tanulás mellett valószínüleg Baluval fogok ügyködni a betlehemen.
Még egy fontos dolog amit kihagytam. A 12.-esek szalagavatóját. Gyönyörű volt, mindenki ügyesen táncolt, Lili pedig énekelt is egy számot. Shontelle - Impossible. Szóval az is megvolt, de nincs kedvem részletesen leírni, mert nincs közöm hozzá. Nem tudok több dologról mesélni, inkább rátérek a mai napra. Ahol kiderült egy brutális nagy titok, ami megint felforgatja az egész iskolát és a diákokat. És nem mondhatom el senkinek, mert nekem se kéne tudnom. Ajj. Minden angol órán kezdődött. Attibának tudő gyulladása lett, ezért az igazgató helyettes jött be hozzánk. Az a kopasz, akit másfél év alatt láttam vagy ötször.
Szóval ő volt velünk, adott ki pár feladatot és én tíz perc alatt már kész is voltam. Az óra felénél megkért rá, hogy vigyek el egy köteg papírt Nádas irodájába, ha már úgyis unatkozom. Aztán szólt, hogy nehogy belenézzek. Hm...
Majdnem belekukkantottam, de inkább mégsem. Nem tartozik rám. Hahaha. Mégis kiderült. Megálltam Nádas irodája előtt, ahol összetalálkoztam a 11.-es Jánosi Milánnal.
- Szia. Mit csináltál?
- Visszafeleseltem Göncznek. Te?
- Én csak papírokat hoztam.
- Milyen papírok? - vette el tőlem az egyiket.
- Ne! Add vissza!
- Mi a szar? - képedt el miután elolvasort egy sort.
- Nem lett volna szabad beleolvasni, add vissza! - vettem el tőle a lapot aztán érdeklődve néztem rá. - Mi van?
- Kollégiuma lesz az iskolánknak. - mondta fapofával. - Mi ez a sok variálás basszameg?! Add vissza, olvassuk el részletesebben.
- Kollégium? - kérdeztem úgy, mint aki nem hiszi el. Milán vissza vette a lapot a kezébe és újra átfutott pár sort. Én addig a kupac tetején lévő lapot olvasgattam. Építési engedélyek, számlák és tervrajzok. Te jó ég. Lesz egy kollégiumunk?
- Oké, erről senkinek egy szót se. Rohadtul nem tartozik ránk. Nem kellett volna elolvasni. - néztem Milánra rosszállóan.
- Nem mondom senkinek, de ez akkor is durva.
- Az. Egyébként... Hol van Nádas?
- Az irodában nincs.
- Biztos? - kérdeztem és két halk kopogás után benyitottam az irodába. Vagyis benyitottam volna, de az ajtó zárva volt.
- Megmondtam. - mondta Milán nekidőlve a falnak. Még az arca is azt sugározta, hogy ő megmondta, úgyhogy megforgattam a szemem.
- Akkor minek állsz itt? Menj vissza az órára.
- Mi a szarnak? Ellógok egy matek órát. Nincs is ennél jobb.
- Te tudod. Na szia. - köszöntem el tőle és elindultam a lépcső felé.
- Hé, Réka! Azóta se jelöltél be Messengeren. - kiáltott utánam, mire megfordultam és kérdőn néztem rá. Nem értettem mit mond. - A tavalyi téli éneklős műsornál mondtam, hogy...
- Ó - röhögtem fel kínosan  - Azóta megváltoztál, bejelöllek, ha lesz telóm.. - mondtam és még sem várva a reakcióját, végleg ott hagytam.
Visszaléptem a terembe és levágtam a papírokat a tanári asztalra. Az igazgató helyettes pedig nem tudta, hogy miért hoztam őket vissza.
- Az igazgató asszony nem volt az irodájában. Sőt, az iroda is zárva volt.
- Értem. - biccentett és magához vette a papírokat. - Nem olvastad el ugye?
- Nem. - füllentettem azonnal.
- Rendben. Maradj csöndben és ülj a helyére, mindjárt csengetnek.
Tehát így derült ki, hogy a Munkácsy Mihály Angol és Német Tagozatos Gimnáziumnak kollégiumba lesz. Szuper.

Tanulás 5/4 már nagyun unom,de muszáj.
Olivér ajándéka 5/3 Bence segítségét kértem, és egy párna mellett döntöttünk. Persze vettem még egy halom szaloncukrot (a zselés a kedvence, ezt Esztertől tudom) és egy jövő évi naptárat is. Ezt így nagyon kevésnek találtam, ezért még tegnap vettem a plázában (azon belül a DM-ben) egy parfümöt és Old Spice tusfürdőt.
Karácsony 5/? alig várom I guess?
Dávid 5/5 alig várom, hogy lássam! ❤
Betlehem 5/2 miééért?
Kollégium 5/? érdekes ez a titkos projekt
Milán 5/5 ismerősök leszünk Messengeren és Facebookon is. Amint visszakapom a cuccaimat anyától.
Holnap karácsonyi buli 5/? kíváncsi vagyok.

December 20. szerda.

Úramisten.
Nyilván ez a szó kezdésnek magyarázatot ad arra, hogy a mai nap borzasztó volt. Vagyis hát... Inkább borzasztóan eseménydús. Elmesélem csupán szavakkal.
Osztálykarácsony. Olivér. Kitti. Vivi. Telefon. Vanda&Marci. Karácsonyi buli. Tomi a DJ. Zárlat. Tűz. Lóri. Tűzoltók. Zene. Beautiful Angel. Balu. Csenge. Balhé. Balu&Csenge. Kornél. WTF?! Bunyó. Dénes. Szakítás. Ismét Balu. Majdnem csók. Róbert a mentős. OMG! Domcsi&Veronika&Fanni. Cica-harc, hajtépés. Ismét Dénes. Martini. Nádas. Vége a bulinak. Milán. Forró csoki. Hókotró. Otthon díszítés. Zsemle. Bence. Vacsora. Béke és szeretet. Na, ki áll készen?
Nap közben fekete farmerben és rosegold pulcsiban voltam, a hajam pedig kivasaltam és hagytam, hogy a vállamra omoljon. Sminknek púder, szempillaspirál és szájfény. Meg persze egy kis szemfesték. A mai nap az utolsó, az órák tök lazák voltak. Csak filmeket néztünk (Reszkessetek betörők!; Holiday), a tanárok kellemes ünnepeket kívántak nekünk, mi meg viszont kívántuk. Az utolsó óra földrajz volt, amin Lacibá helyett Kántorral voltunk.
Jött az osztálykarácsony. Huhú!
Elővettem a táskámból az Olivérnek szánt ajándékomat és odaadtam neki.
- Ez kurva jó. - emelte ki a párnát a kék ajándék szatyorból. - Köszönöm.
- mondta és jó szorosan átölelt. Viszonoztam az ölelését és belefúrtam a fejem a vállába. A meghitt, karácsonyi pillanatunkat Kitti zavarta meg. - Khm. Khm. - krákogott.
- Kitti. - eszmélt fel Olivér és rögtön elengedett. A táskájába nyúlt, ahonnan kivett egy kisebb piros-arany mintás csomagoló papírral bevont dobozkát. - Boldog karácsonyt.
- Hm. - hümmögött Kitti és kibontotta a dobozt. Volt benne egy tábla mentolos csoki, egy még kisebb doboz, és egy szív alakú mézeskalács nyomda. A kisebb dobozban pedig nem volt más, mint eeegy...

~~~

Balhés Gimi - Új év, új iskolaWhere stories live. Discover now