Balhés Gimi 65. 🖤

176 8 0
                                    

~~~

- Nos tehát! Megérkeztek a nagyi leletei. Nem akarom húzni a szót. - pattant fel apa az asztaltól, és arra amit mondott, egyikőnk se volt felkészülve. - Alzheimer-kóros.
Bence elsírta magát, pedig szerintem nem is tudja miről van szó, de olyan komolynak hangzik, mint mondjuk a rák. Van is olyan komoly. Anya a szája elé kapta a kezét, én pedig sápadtan néztem a fasírtomat. Már nem volt kedvem megenni.
- Az az, amikor elfelejt minket, meg mindent és... - kezdtem bele, de nem tudtam befejezni, mert belegondoltam abba, hogy milyen is lesz ez így, én is bőgni kezdtem.
- Ne sírjatok, most még nem olyan rossz az állapota. Az orvosok szerint le lehet lassítani a felejtés folyamatát.
- Ha ez nem rossz... Akkor mi a rossz? - kérdezte Bence a szemét dörzsölve.
- Mit fogunk csinálni Róbert? - kérdezte anya. Ritkán szokta Róbertnek hívni, inkább az APÁD, meg APÁTOK névre hallgat.
- Egyedül semmiképp nem maradhat, mert alig tudja ellátni magát. Úgyhogy eladjuk a házát és ide fog költözni hozzánk. Én többnyire home office-ban nyomom majd az ügyészi munkát, hogy vele lehessek. De nem marad itt örökre, sajnos nem lenne elég időnk és türelmünk ahhoz, hogy ellássuk. Kerítünk neki egy idősek otthonát.
- Jó lesz ott neki? - kérdeztem.
- Bizonyára. - bólintott apa szomorúan. És akkor ennyi, nekem személy szerint életkedvem nulla volt. A nagyi Alzheimer-kóros. ☹️

Iskola szépe verseny 5/? ❓❓❓
Korcsolyázás 5/3 ijj, előre félek.
Énekkar 5/5 már várom! Mondjuk nem szívesen találkoznék Csengével meg Kornéllal.
Balu 5/5 még mindig szeretem
Nagyi 5/3 annyira, de annyira igazságtakan a világ! Miért pont velünk történik ez?


Február 6. kedd

Ma kezdődött az "Iskola szépe" választás. Ja, és megjelent a februári iskola újság is. Kissé giccses volt, a címlap tele vot rózsaszín szivecskékkel és farsangi maszkokkal. Az újság tartalma sem szólt nagyon másról. Tudom, hogy a tavalyi Horoszkóp beteljesedett, hogy szakítottunk Baluval és Dénes felé halottam. De az idei már megtörtént. "Hatalmas balszerencse ér, a hónapod zűrös lesz." A balszerencse nagyi betegségének kiderülése volt, szerintem, és a zűr a következményeket jelképezi majd. Ezt egyébként nem mondtam senkinek, miért tettem volna? A magánügyem, egyenlőre még Balunak sem kell tudnia róla. A lépcső feljárónál odajött hozzám Lóri és Milán.
- Jó reggelt Réka! Mi rád szavazunk! Te vagy a legszebb!
- Köszi fiúk. Mutassátok csak azt a lapot! - nyúltam a kezükben tartott papírokért. A lapon kilenc rublika volt, mind a kilencen szerepelt egy kép egy lányról. Történetesen rólam, Kittitől, Vandáról, Csengéről, Domcsiról, Fanniról, Liliről, Fruzsiról és Cancuról. - Szerintem nem én vagyok a legszebb, de örülök, hogy rám szavaztok. - mosolyodtam el és felmentem a lépcsőn az emeletre, ahol a legtöbb fiú kezében egy ilyen lap volt. Azt egyébként nem említettem, hogy miután tegnap belementem a dologba a lány lefényképezett. Egész jó kép lett szerintem. Mondjuk azt, hogy tűrhető. Xddd. A terembe beérve csak azt láttam, hogy Eszter sír, Levi és Olivér vigasztalja, Kitti dühöng, Balu pedig őt próbálja nyugtatni. Közben Dani és Domi firkálnak a táblára Gergő vlogol (?) Marci és Cancu pedig sehol sincsenek. Ja és Vivi a helyén ülve alszik. Csak a szokásos.
- Ne sírj már Esztike.
- Nem vagyok elég szép! - bömbölte Eszter.
- Eszter te vagy a legszebb. - simogatta meg a karját a testvére.
- Tegnap azt mondtad, hogy én. - csattant fel Kitti. Hoppá.
- Te szép vagy mert rajta vagy a papíron. De engem meg se kérdeztek! - szomorkodott Eszter. Á, szóval innen fúj a szél.
- Mi történt? - kérdeztem.
- Eszterre nem lehet szavazni az iskola szépe választáson, és megalakult az ördögi kör. - magyarázta el gyorsan Balu és adutt egy szájra puszit. - Kitti és Levi régi kapcsolata, Levi és Eszter alakuló kapcsolata, Eszter és Olivér testvéri kapcsolata, valamint Olivér és Kitti jelenlegi kapcsolata. Én feladom és kiszállok. - mondta és odament az imént megérkező Marcihoz. Én se akartam belefolyni a vitába, úgyhogy inkább leültem a helyemre és elővettem a magyar felszerelésem. Csak én érzem úgy, hogy sokkal több magyar óránk van mint amit bír az idegrendszerünk? Vagy inkább Huszár idegrendszere. Nem írom le a sulit mert uncsi volt és nem is emlékszem rá. A nap fénypontja viszont tényleg az Iskola Szépe választás volt. Szegény Eszti, ha tudom, hogy neki ez ennyire fontos nem vállalom el a dolgot. Egyébként nem értem miért nem indulhatott mondjuk Fanni vagy Domcsi helyett. Na jó, ők is nagyon szépek de... Eszter jobban megérdemelte volna.
És most jön a nap fénypontja számomra. Az énekkar. Huh. Be kell vallanom, hogy izgultam, mert az októberi kilépésem elég drasztikusra és drámaira sikeredett. Kornélon és Csengén kívül mindenki kedvesen fogadott. Tami, Niki, Fruzsi, Patrik, Samu, Lili, Tomi és Martini. Na meg persze Gitta. Nagyon hiányoztak. Egy kis behangolás után Gitta így szólt:
- Most, hogy Réka ismét visszatért közénk nekikezdhetünk a márciusi duó műsor tervezésének. Tudom, hogy még messze van, de jobb lesz, ha hamarabb elkezdünk rá készülni.
Oké, akkor ismételten párokba kell rendeződnünk. Tavaly Baluval énekeltem a Senoritát, de idén szeretnék egy lánnyal lenni. Szerencsére Fruzsi rögtön odajött hozzám azzal a szándékkal, hogy "mi ketten énekeljünk le mindenkit". Huhú, de jó lesz. :D Szóval az idei párok:

Én&Fruzsi
Csenge&Tami
Niki&Lili
Tomi&Martini
Patrik&Samu
Balu&Kornél

Az utolsó pároshoz nem tudok mit hozzáfűzni. Te jóságos ég!
- Akkor mit énekeljünk? - kérdeztem Fruzsinát.
- Rajta vagyok az ügyön. - válaszolt. Hát oké. Minden pár halkan tárgyalt, csupán két fiú hangoskodott. Na vajon kik voltak azok? Balu és Kornél, a bajos páros.
- Mi az, hogy nem tudsz angolul bazdmeg! - horkant fel Balu.
- Németet tanultam bazdmeg! - vágott vissza Kornél.
- Nem fogok Manuelt énekelni!
- Miért nem?
- Fiúk! Egyezzetek meg valamiben. - lökte oda Lili.
- De én eleve nem akartam ezzel a barommal együtt lenni. - mutatott Kornél a barátomra.
- Barom az anyád! - vágta rá csípőből.
- Balázs! Kornél! - szólt rájuk Gitta. - Mi a probléma?
- A problematika. - nevetgélt Patrik. Biztos valami olyan poén, amit csak ő ért.
- Kornél koma szar angolból, ezért nem lehet egy normális dalt kiválasztani a műsorra.
- A magyar dalok is normálisak. Hungarofóbiás vagy? - tett szemrehányást Kornél koma.
- Nem, csak szívesebben énekelnék el egy G-Eazy dalt, mint egy Wellhello rapet.
- Miért nem választotok egy olyan angol dalt, aminek lassú a ritmusa és könnyű a szövege? - vetette fel az ötletet Niki.
- Mondj egy példát, nincs kedvem gyerekdalokon gondolkodni. - forgatta a szemét Balu és leült. Nem értem mi baja. Jó, mondjuk tényleg jobban üt egy angol dal, mint egy magyar. De mi volt akkor, amikor a Meggyfát énekelte hah? Niki és Lili is próbálkoztak könnyű és lassú dalokkal, de vagy Kornélnak nem tetszett vagy Balunak.
- Mit szóltok a Waves-hez? -kérdeztem.
- Az melyik? - gondolkodott el Kornél. Fruzsi - aki amúgyis a mobilját bújta, rákeresett a számra és lejátszotta mindenkinek.
- Ez jó lesz. Én elvállalom azt a részt amit te nem. - mondta Balu. - De nehogy solo műsor legyen belőle.
Mindenki folytatta a diskurálást, a dudorászást, satöbbi. Fruzsi felém fordította a telefonját.
- Mit szólnál egy Sia számhoz?
- Sia? Hm. - elmélkedtem.
- Én hatalmas rajongója vagyok, és képzeld van olyan aki azt se tudja ki ő.
- Az gáz. Én is imádom Siát. - vallottam be. - Mit választunk? Chandelier? The Greatest? Unstoppable?
- Bárki mondta az Unstoppable-t felejtse el, az a miénk. - kiáltotta Csenge.
- Oké. - vontam meg a vállam. Egy olyan szám kéne, amit nem ismer mindenki, mégis ütős. Hmmm... Áhá! ‐ Fruzsi. Mit szólt a Move your body-hoz?
- Sia dalt szeretnék. - mondta sértődötten.
- Az egy Sia dal. Keress rá!
- Oh, oké. Tényleg itt van, de nem ismertem. - mondta és jót nevetett magán. Elindította videót, minimális hangerőn úgy, hogy csak ki halljuk.

Your body's poetry, speak to me
Won't you let me be your rhythm tonight?

- Huhú ez lesz! Ez nagyon jó.
Szóval igen, így esett a választásunk Sia Move Your body-jára. Baluval és Fruzsival mentem haza. A Farkas Antal utca sarkánál érzékeny búcsút vettünk egymástól (mármint Baluval) egy csók keretében, aztán netünk tovább.
Otthon, vacsoránál anya egy érdekes dolgot mondott el nekünk, és azt hiszem igazán nagy hasznunkra válhat.
- Na szóval! Fontos bejelenteni valóm van számotokra. - nézett rám és Bencére. Ezek szerint apa tud a dologról. Bármi is legyen az, ugye. - Felhagytam a könyveléssel. Munkanélküli vagyok.

~~~

Balhés Gimi - Új év, új iskolaWhere stories live. Discover now