4

5.7K 224 2
                                    

-" MA TI SI LUD!"

Ustala je,mislim pokusala je ali sam je vratio nazad. Ovo mora da upali jer me novinari lincuju i to nikako ne ide u prilog mojoj karijeri. Alo pisu da sam je silovao pijanu dokle moze da ide njihova bolest?

-"Vanja gledaj to ovako, potpises ovaj nas ugovor i prvo sto oboje dobijemo mirniji zivot, ja dobijem svoju karijeru, a ti? Pa zamisli izraz Petrovog lica kad se potvrdi da smo zajedno bice ljubomoran kao pas jer si ubola znato bolji komad od njeg"

E moje poslednje rijeci je malo zaintresuju,te ja pustim njen lakat i potvrdin to jer se ugnjezdila u sofu i krenula da razmislja o tome.

-" A ko kaze da si ti u opste komad?"

Podigla sam ga upitno

-" Pitaj kog god hoces..."
Nacerio se

-"Je li taj ugovor u opste legalan, mislim od kad jos postoji ugovor o iznajmljivanju veze"

-" Legalan je kad platis debelu sumu novca. Ugovorom bi sve rijesili i kasnije se vise ne bi imali potrebe sretati"

Klima glavom i konacno vidim da mijenja svoje ludilo nekim cudnim mirom.

-" Sad da cujem odakle znas sve o meni"

Ispricao sam joj za svog dousnika, koji je ujedno i glavni za informacije. Nije pomicnik Zokiju jer boljeg od njega nema,vise je kao neki detektiv. Objasnim joj da bi vec kad svane sastavio prvobitni ugovor koji cemo razmotriti,popraviti i potpisati istog jutra.

-" Ovo je moj broj telefona,pozovi me ujutru..."

Opet se vratio onaj njen ostri pogled,te samo pogleda u karticu koju sam joj pruzio. Iz fioke izvadi papir i olovku nesto zapise i to mi pruzi

-"Ko si ti da ja tebe prva zovem? Izvoli i nemoj da zoves,dovoljno je da posaljes porukom mesto gde radi taj advokat"

Uzimam karticu i ustajem... Bolje da ne progovaram dok ne pocne da me juri nekim ostrim predmetom.

-" Navedi tamo da ne zelim svaki dan da te srecem!"

Ona je poprilicno ozbiljna i nikako da mi udje u glavu sta to meni fali. Dobro njoj fali koja nova lajsna jer pokazuje znake ludila po nekad.

-"Postaces poznata to je san svake"

I evo je uzima stiklu sa cipelara i krece prema meni,a ja brze bolje otkljucam vrata.

-" Brisi dok nisam odustala od ugovora! Jes ja sve kao druge zudim da budem poznata "

Cujem je kako se dere i nastavlja da gundja kako ona ni ne zeli biti poznata. Ocigledno je jer je maksimalno izbjegavala novinare osim one sugave Jelene koja se trudi da mi usere sve moguce ikada...

《VANJINA PERSPEKTIVA》

Idiot glumi nivo pa mi je njegov menadzer poslao porukom gde je ta advokatska kancelarija. Ljeto je, a ja sa kapom,maskom preko nosa izlijecem do taksi vozila na zadnjem izlazu gde bilo manje novinara. Nisi iz prve shvatili, ali vec iz druge su krenuli za mnom uzaludno. Krenem do tih ogromnih zgrada gde je taj genije od advokata i unutra me vec saceka menadzer, advokat i on. Njegov Advokat je opasno mlad zgodan lik,nije ni primac Aleksi ali ipak bacim pogled.

-" Hvala sto si pristala da dodjes"

Menadzer mi pruza ruku,a ja samo prodjem

-"O meni smatras da sam drolja koja se uvukla u krevet ovom plavusanu i pruzas mi ruku kad shvatas sta je zapravo istina?"

Spustio je glavu, a mene Aleksa popreko pogleda... sta cu ja kad nemam dlake na jeziku? U tisini mi pruzi papir i bez reci krenem da gledam i listam stavke koje je naveo,pravila i razne gluposti. Uzela sam hemisku i nakon nekih 10 minita cini mi se vise od pola ugovora prepravila...

-" Vec vidim da pravim novi ugovor..."

Povuce se odmah kad vidi moj pogled koji mu bez pardona uputim

-"Uredu slusam"

Nakasljem se i krenem.

-"Stavka 2. Ne zelim da budem nasminkana svaki dan... Ko kaze da ako sam nasminkana i uvek tip top obucena igledam bolje?"

Bez reci sto me zacudi krenuo je pisati...

-"Potom ova stavka 4. U tvom svetu je normalno da ne izbacas slike sa mnom vec samo da me pratis na instagram... Ali u mom nije ti ces mi biti decko liku 3 meseca ima da se slikas i da me kacis dje stignes da ono pseto od Petra vidi. I ja neku korist da dobijem"0₩

Pogleda u mene
-"4 slike za 3 meseca?"

Klimam potvrdno glavom.

-" Moram da upoznam tvoje roditelje,uredu... Ali ti moje ne mozes jer bi se vezali za tebe"

Vidim da me upitno pogleda ali necu mu objasnjavati i pricati o svom zivotu.

-" Uredu je da izlazimo u javnost,idemo na proslave, promocije i da setamo po nekad kako bi bili kao i svaki par ali ja ne idem u skupe restorane i neces me naterati da glumim damu u njima sa dugom haljinom i sminkom koja stvara bore... aaa ne,ne!"

Nastavim da gledam

-"Poljubci u javnosti uredu... Posjete kucne jednom u nedelju dana ok, da budem sa tobom tokom snimanja i koncerata... Eee evo ga ovo zabranjujes mi da se zaljubim u tebe,a gde je zabrana da de ti zaljubis u mene? Sta mislis ti da si neki nivo? Normalno da ovu glupost necu nastaviti kad krene ta turneja"

Ovo ga namsije i odmah dopise.

-"Pripremi ugovor i da zavrsimo ovo..."

Pruzam mu papire.

-"Tek pocinjemo. Za pocetak sminker i stilista dolaze ovde moramo izaci u javnost zajedno sto pre"

Ljubavni ugovor  Where stories live. Discover now