The Courtesan (Eisen'den Esinle)

237 20 22
                                    

Vincent Van Gogh, 1886

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Vincent Van Gogh, 1886

Van Gogh bu tabloyu, Japon sanatçı Kesai Eisen'in bir gravüründen yola çıkarak yaptı. Baskı, 1886'da Paris Illustré dergisinin kapağında çoğaltılmıştı. Van Gogh, Japon figürünü kopyalamak ve büyütmek için kareleme yöntemini kullandı. Adeta bir gravür çizer gibi parlak renkler ve cesur ana hatlar kullandı.

Kadının saç stiline ve kimonosunu arkadan değil önden bağlayan kemerine (obi) bakarak bir fahişe (courtesan) olduğunu söyleyebiliriz. Van Gogh, onu nilüferler, bambu sapları, turnalar ve kurbağalarla dolu bir göletle çerçevelemiştir. Bu sahnenin gizli bir anlamı var: grue (turna) ve grenouille (kurbağa), Fransızca'da fahişe için kullanılan argo kelimelerdi.

Bu videodan Van Gogh'un Japon sanatından öğrendiği şeyler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Akım: Art İzlenimcilik

~
Herkese merhaba! Sevgili sanatsever, değerli vaktini ayırdığın için teşekkür ederim. Umarım senin için yararlı bilgiler sunabilmişimdir.
Resmin kalitesinin düşük olmasının sebebi Wattpad'in yüksek çözünürlüklü resimleri kullanmaya izin vermemesinden kaynaklı. Resimlerin orijinal ve HD çözünürlükteki kopyalarına ulaşabilmeniz için bir Google Drive hesabı açtım. Burada paylaştığım sanat eserlerinin hepsini orada görüntüleyebileceksiniz. Drive'daki dosyanın linkini profilimin açıklama kısmında bulabilirsiniz.

PortreWhere stories live. Discover now