HMS Kalküta'nın Balkonu (Portsmouth)

33 10 0
                                    

James Tissot, 1876

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

James Tissot, 1876

James Tissot, vücut dili ve yüz ifadeleriyle, flört ve çekiciliğin güç algılanan ayrıntılarını keşfetmek için sık sık iki kadınla bir adam resmetmişti. Tissot'un bu eseri iki kadınla bir adamı cilveli bir halde resmeder, ama thelikeli bir duygusal ahlaki belirsizlikle. Adam deniz astsubayı üniformasıyla sade bir biçimde giydirilmiş. Her kadın, korsenin üstünde vücudu sıkıca saran korsajı ve kalçadan aşağısı yere kadar etek olan, kurdele ve fiyonklarla süslenmiş modaya uygun tiril tiril beyaz elbise giymiştir. Tissot burada Viktorya dönemi görgü kurallarının ve sosyal adetlerin sınırlarına ve bunların ihlaline odaklanır. En yakındaki kadının rahat pozu ve Tissot'un, o kadının modaya uyan kum saati görünümüne fazlaca yoğunlaşması, ilk sergilendiği zaman resmin kaçınılmaz bir şekilde eleştirilmesine sebep olmuştur. Yazar Henry James resmi 'sert, bayağı ve banal' diye nitelemiştir.

Akım: Realizm

~
Herkese merhaba! Sevgili sanat sever, değerli vaktini ayırdığın için teşekkür ederim. Umarım senin için yararlı bilgiler sunabilmişimdir.
Bayağılık diyince aklımıza ilk gelen ressamlardan.
Sizlerle paylaştığım sanat eserlerinin orijinal ve HD çözünürlükteki kopyalarına profilimin açıklama kısmındaki Google Drive linkini kullanarak erişebilirsiniz.
Linki açtıktan sonra hesabınızın 'paylaşılan' kısmında 'Portre' adlı dosyayı bulabilirsiniz.

PortreWhere stories live. Discover now