Kırlangıç Kuyruğu

20 7 0
                                    

Salvador Dali, 1983

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Salvador Dali, 1983

Kırlangıç ​​Kuyruğu 1983 yılında ilkbaharda tamamlandı, sonuncusu felaket teorisine dayanan bir dizi resim ve Salvador Dali’nin son resmidir. Rene Thom'un düşüncelerine dayanan felaket teorisi, yedi denge yüzeyi olduğunu ortaya koydu: katlama, doruk, kırlangıçkuyruğu, kelebek, hiperbolik göbek, eliptik göbek ve parabolik göbek. Dali, bu yüzeylerin her birini çellodaki yumuşak ve zarif eğrilerin yanı sıra resmine dahil etti. Nazik bir mavi arka plana karşı oluşturulan resim, bir dizi şekil ve eğriden daha fazlasıdır; bu, Dali'nin matematiksel teori konusundaki anlayışının ve ilgisinin kesin bir temsilidir.

~
Herkese merhaba! Sevgili sanat sever, değerli vaktini ayırdığın için teşekkür ederim. Umarım senin için yararlı bilgiler sunabilmişimdir.
Sizlerle paylaştığım sanat eserlerinin orijinal ve HD çözünürlükteki kopyalarına profilimin açıklama kısmındaki Google Drive linkini kullanarak erişebilirsiniz.
Linki açtıktan sonra hesabınızın 'paylaşılan' kısmında 'Portre' adlı dosyayı bulabilirsiniz.

PortreHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin