και παρθένα και ρομαντική

655 59 7
                                    

Όσο και να μου μιλούσαν για τα φυσιολογικά και καθημερινά μας προβλήματα, αυτά που μέχρι προχθές μου φαινόντουσαν όλη μου η ζωή, εγώ το μόνο που είχα στο μυαλό ήταν ο Σάιλας και η απογοήτευση που ένιωσα το μεσημέρι όταν είδα τις φωτογραφίες ημε τη Βίβιαν.

Έμεινα μέχρι το βράδυ γυρνώντας μαζί τους στο κέντρο του Τζάκσονβιλ , αλλά ταυτόχρονα με το μυαλό μου στάσιμο σε αυτές τις δύο μέρες να με έχουν μπερδέψει χειρότερα κι από τα μαθηματικά.

  Γύρισα στο σπίτι κατά τις δέκα το βράδυ, παρέα με δύο σακούλες ζαχαρωτά και σοκολατούχο γάλα. Σε αυτό το σπίτι γνώριζα ήδη πως όλοι κοιμόντουσαν από τις δέκα, καθώς είχαν να ξυπνήσουν πολύ νωρίς κάθε μέρα. Έτσι εκμεταλλεύτηκα αυτή τους τη συνήθεια για να κάνω αυτό που πραγματικά ήθελα, να πάω κοντά στον Σάιλας να φάμε ζαχαρωτά.

  Χτύπησα τη πόρτα του δύο φορές μέχρι να τον ακούσω.

- Ποιος είναι?

- Εγώ.

  Είπα σχεδόν ψιθυριστά με τη παιδική μου φωνή. Λίγο μετά τον είδα να μου ανοίγει στη πόρτα, φορώντας τη φόρμα του .  Σήκωσα ψηλά τις σακούλες με τα ζαχαρωτά και το σοκολατούχο. Σχεδόν μου χαμογέλασε ή μπορεί να μοι φάνηκε. Πάντως δεν θύμωσε αυτό ήταν σίγουρο.

- Να περάσω?

  Τον ρώτησα διστακτικά.

- Έλα.

   Μου έκανε χώρο να περάσω κι αφού μπήκα έκλεισε την πόρτα πίσω μας. Μόλις είδα το λάπτοπ ανοιχτό στο γραφείο κατάλαβα τι έκανε .

- Σου αρέσουν ακόμα τα ζαχαρωτά?

Αυτό ήταν μια ξαφνική αναλαμπή. Θυμάμαι ότι του άρεσαν παλιά, όμως αυτός εδώ δεν έμοιαζε καθόλου στον θείο μου.

- Ε τρώω πότε πότε.

  Μάλιστα, του έδειξα την απογοήτευση μου αφού έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσα να του κρυφτώ.

- Γιατί δεν μου είπες για την Βίβιαν?

   Τον ρώτησα σίγουρη, πατώντας δυνατά στα πόδια μου. Εξάλλου δικαίωμα μου ήταν μετά από αυτά που μου έκανε.

- Είναι σκέτο φίλη.

- Στενή φίλη.

  Παρατήρησα θλιμμένη παίρνοντας τα μάτια μου από το γοητευτικό πρόσωπό του. Ο Σάιλας έκατσε στο κρεβάτι του , περίμενε και ποια ήμουν εγώ να του χαλάσω τη στιγμή?

  Άνοιξα τη σακούλα με τα ζαχαρωτά με γεύση μπανάνα φράουλα , το αγαπημένο μου .

- Τα θυμάμαι αυτά.

Σκοτεινό πάθοςWhere stories live. Discover now