Αποκάλυψη

653 55 4
                                    

Χμμμ πόσο γλυκιά αίσθηση να ξυπνάς το  πρωί ξέροντας ότι ο πρώτος άνθρωπος που θα δεις είναι ο Σάιλας.

  Τεντώθηκα πρωτού καν ανοίξω τα μάτια μου. Βέβαια μετά χρειάστηκε να τα ανοίξω γιατί κατάλαβα πως είχα αποκοιμηθεί για τα καλά από το αεροπλάνο και μετά! Τα άνοιξα κατά τρομαγμένη γνωρίζοντας πως έχασα τόσες ώρες στον ύπνο, ενώ αντίθετα θα τις περνούσα με τον Σάιλας.

  Σηκώθηκα απευθείας κοιτώντας γύρω μου ξαφνιασμένη. Βρισκόμουνα ξαπλωμένη σε ένα τεράστιο κρεβάτι, όχι όπως το δικό μου το εφηβικό, αυτό εδώ φώναζε "Διακόσμηση Σάιλας Σάλβατορ". Στα δεξιά μου αντί για τοίχο ολόκληρη τζαμαρία που έβλεπε όλη τη Νέα Υόρκη. Σηκώθηκα από αυτό το πολύ άνετο παραδεισένιο κρεβάτι με γυμνά πόδια πήγα να δω αυτή τη θέα που ήταν σχεδόν τρομακτική.

   Στάθηκα και χαμήλωσα τα μάτια μου κάτι που με άφησε άφωνη με ανοιχτό το στόμα και την ανύπαρκτη υψοφοβία μου να γίνεται υπαρκτή. Το δωμάτιο όχι μόνο είχε θέα όλη τη Νέα Υόρκη αλλά και τους εκατοντάδες ορόφους που ήταν κάτω από αυτό! Ή σε διαστημόπλοιο βρισκόμουν ή σε ουρανοξύστη.

   Έκανα μια γύρα στο σπίτι, δεν μου πήρε πολύ να συνειδητοποιήσω πως ο Σάιλας δεν βρισκόταν εκεί. Έτσι είπα να εξερευνήσω το εργένικο διαμέρισμα του θείου μου. Πίνακες ζωγραφικής σε λευκούς τοίχους,  μεγάλες τζαμαρίες που έβλεπαν την Νέα Υόρκη, ένα μεγάλο πιάνο στο κέντρο ενός σχεδόν άδειου σαλονιού. Το αγαπημένο μου σημείο στο σαλόνι ήταν αυτός ο καναπές που σχημάτιζε ένα λειψό "π" . Η κουζίνα συνδεόταν κάπως με το σαλόνι αφού τοίχος δεν υπήρχε παρά μια απόσταση πολλών μέτρων με τρία σκαλάκια στο ενδιάμεσο. Το σπίτι ήταν πολύ Σάιλας Σάλβατορ από όποια πλευρά κι αν το έβλεπες.

............................................................................

   Βγήκα από το μπάνιο φορώντας μια λευκή πετσέτα γύρω μου ενώ τα μαλλιά μου άφηναν παντού σταγόνες καθώς ήταν βρεγμένα.

- Γύρισες.

  Αναφώνησα δήθεν έκπληκτη μόλις είδα τον Σάιλας στη κουζίνα. Ήταν πάνω από ένα τηγάνι και μάλλον κάτι ετοίμαζε.

- Ναι.

   Γύρισε να με κοιτάξει. Τα μάτια του στα γυμνά μου πόδια μετά στο στήθος μου και κάτι μου έλεγε ότι ήθελε να βγάλει τη πετσέτα να δει κι άλλα. Μόλις το σκέφτηκα αυτό τα μάγουλα μου έπιασαν φωτιά.

- Πού ήσουν;

  Ρώτησα με την παιδική μου φωνή.

- Στην εταιρία. Είχα μερικά θέματα να διευθετήσω .

Σκοτεινό πάθοςWhere stories live. Discover now