πρόγευση

1K 51 11
                                    

Η μαμά μου χαμογελαστή δίπλα στη γιαγιά μου με αυτό το αγγελικό βλέμμα να κρατά αγκαλιά τον Σάιλας , όμως τα μάτια του Σάιλας όσο κι αν μην ήθελε να το πιάσει αυτό η κάμερα είχαν πέσει πάνω μου. Δεν ήταν το βλέμμα του όμως αυτό που έκανε την καρδιά μου να πονάει , αλλά η εικόνα που μιλούσε από μόνη της: ήμουν ανάμεσα στον μπαμπά και στον Σάιλας, ανάμεσα το σωστό και το λάθος. Αν ο μπαμπάς μου μάθαινε τι είχε συμβεί όλα θα κατάρρεαν κι αυτή τη φορά δεν θα υπήρχε γυρισμός.

- Γιατί τη κοιτάς με τόση προσήλωση;

Άκουσα πίσω μου τη φωνή του Σάιλας. Κάθισε στη καρέκλα δίπλα μου κάνοντας με αυτομάτως να πάρω τα μάτια μου από την φωτογραφία στο λάπτοπ και να κοιτάξω τα υπέροχα μπλε του μάτια. Μου είχαν λείψει αυτά τα μάτια, αυτό το σώμα,το φιλί του,ο Σάιλας!

- Την οικογένεια μας. Πόσα μυστικά υπάρχουν κάτω από αυτή την εικόνα. Και δεν εννοώ μόνο το δικό μας μυστικό.

Απάντησα ειλικρινά κάτι που τον έφερε σε δύσκολη θέση ενώ τα μάτια του άρχισαν να γεμίζουν σκοτάδι και κάποιες τύψεις.

- Δεν είναι δικό σας βάρος... Δεν θα έπρεπε να είναι... Δικά μου μυστικά είναι και οι Σάλβατορ επομίστηκαν το βάρος τους.

Έκανα αυτό που μου έλεγε η καρδιά μου, έπιασα το χέρι του μέσα στο δικό μου και τον κοίταξα βαθιά σε αυτά τα σκοτεινά και ταυτόχρονα τόσο καθαρά μπλε μάτια.

- αυτό κάνουν οι οικογένειες.

Του είπα γλυκά και προς στιγμήν είδα στο πρόσωπό του ένα χαμόγελο ηρεμίας. Αν δεν βρισκόμασταν στον κήπο θα τον φιλούσα και είμαι σίγουρη ότι κι ο Σάιλας το ίδιο είχε στο μυαλό. Στο μυαλό μας ευτυχώς υπήρχε και η πληροφορία ότι γύρω γύρω ο κήπος είχε κάμερες ασφαλείας.

- Γιατί με κάλεσες Χέιλι;

Η κοιλιά άρχισε να καίγεται στην ερώτηση.

- Επειδή δεν μπορώ μακριά σου.

Στο πρόσωπό του εμφανίστηκε ένα χαμόγελο αυταρέσκειας.

- Σου είχα πει ότι θα σε περιμένω Χέιλι. Πάρε όσο χρόνο έχεις ανάγκη.

- Κι αν με ξεχάσεις; αν βρεις άλλη;

Του εξέφρασα τον μεγαλύτερο μου φόβο και δεν ήταν από ζήλεια, όχι, ήταν επειδή τον είχα ζήσει χρόνια ολόκληρα στο σπίτι πριν φύγει. Απαιτούσε τις γυναίκες, δεν τον ένοιαζε ποια είχε δίπλα του θα έπαιρνε όλες όσες του άρεσαν χωρίς να νοιάζεται για τα συναισθήματα τους.

Σκοτεινό πάθοςWhere stories live. Discover now