5] The rockers bar

766 11 2
                                    



19:39

"SÅ Kleint!"sa Lisa og lo seg i hel. Jeg bare himlet med øynene. Vi satt på gulvet i leiligheten min og ventet på at pizzaen skulle bli ferdig. Det var nå regn ute og klokken nærmet seg åtte. Jeg hadde fortrengt hendelsen tidligere men når jeg nå måtte gjenfortelle alt til Lisa, kom alle følelsene opp igjen.

Jeg rødmet.

"Jeg orker ikke tenke på det" sa jeg.

"Det skjønner jeg» sa hun og lo videre. Lisa var en av mine nærmeste venner nå. Vi snakket om alt og ingen ting. Foreldrene hennes var fra Italia, så hun hadde arvet morens mørkebrune øyne og mørke hår som hun hadde klippet til kjeven.

Hun hadde alltid på lilla leppestift og var lærerstudent. Itillegg var hun veldig moden for alderen og minnet meg på en aller annen måte om moren min. Ikke at hun var gammeldags men at hun tok vare på alle og ga alltid gode råd.

«Er han kjekk?» spurte hun mens hun reiste seg for å ta pizzaen ut av ovnen. Jeg smilte og fortalte henne om han. Om tatoveringene, øynene, kjeven hans og alt annet.

«Han høres dødskjekk ut!» sa hun.

«Han er sjefen min» sa jeg tilbake.

"Emma, en ung og lidenskapelig jente. Assistent til den rike og kjekke sjefen som forelsker seg i henne. Det høres ut som en jævlig bra historie. Jeg skal ikke bli forfatter da?", jeg lo og så dumt på henne.

Lisa satt seg ned igjen og hadde lagt pizzaen oppå pizzaboksen på gulvet. Jeg tok et stykke og ristet på hodet.

"Det har vært mye stress med jobben i det siste. Vi skal ikke dra ut ikveld?" foreslo jeg. Jeg hadde virkelig trengt å komme litt ut. Pynte meg skikkelig og drikke. Jeg hadde ikke gjort det på ukesvis på grunn av cafejobben og søket etter en annen jobb.

"Jo, vi kan det. Jeg vet om et drit fet sted!"


-


Vi hadde spist opp og Lisa var nede i hennes leilighet for å hente antrekket og sminken hennes. Jeg var allerede inne på badet og holdte på å rette håret. Lisa brukte ikke lang tid før hun kom opp igjen med bare en mascara og leppestift i den ene hånden, en hvit jumpsuit i den andre.

"Stilig" sa jeg og så nærmere på den.

"Hva går du i?" spurt hun, uten at jeg hadde tenkt på det selv. Jeg åpnet klesskapet mitt og Lisa måpte. Jeg så spørrende bort på henne da hun tok tak i en henger som holdt en svart silkekjole. Den hadde åpen rygg og gikk ned til litt over kneet. "Om ikke du går i den blir jeg skuffet"

"Ehh" sa jeg, ikke så overbevist.


-


Hun hadde klart å overbevise meg.





Vi gikk mot baren Lisa hadde skrytet så av og jeg hadde tatt på meg en skinnjakke over skuldrene fordi det var ganske kaldt ute. Stedet vi var på gjorde meg litt skeptisk. Vi hadde tatt en uber og gikk nå i et smug hvor det satt gamle folk og røykte i veikanten. Alle husene var små og tett oppi hverandre. Ulike butikker, tatovørsjapper og noen andre barer.

Vi rundet hjørnet og Lisa pekte mot et lite bygg som hadde ulike leddlys-skilt utenfor. "The Rockers bar" leste jeg over kjapt. Jeg presset bryna mot hverandre. Leste jeg riktig? Før jeg kunne protestere hadde Lisa dratt meg inn. Det var faktisk overraskende mange folk der inne, men ikke den type folk jeg normalt ser ute på byen. Mange eldre menn, noen damer med skinnboots og piercinger.

"Hva i huleste?" sa jeg og så overveldet på Lisa som bare smilte.

"Lisa!"sa en mann som sto i baren og hun vinket til han.

"Jeg kan spandere første drink"sa hun og dro meg med til baren. Mannen hadde bart og skjegg. Han hadde også hatt og så ut som han var i trettiårene.

"To drinker til meg og Emma"sa hun. Jeg så utover i rommet. Bare var på høyre side sammen med noen border, hvor noen satt i grupper. På venstre side var det scene og dansegulv foran den. Det var et band som spilte men jeg likte ikke musikken.

"Ny her?" spurte mannen bak baren. Jeg så bort på han og nikket. "Jeg er Christoffer, men du kan kalle meg Chris". Jeg smilte til han og han smilte tilbake mens han blandet drikken. Han la frem to glass og jeg tok det ene. En gutt kom bort til Lisa og hun snudde ryggen til meg mens hun snakket med han.

Da var det meg og drinken min da..

Jeg så meg rundt om i rommet en siste gang før jeg gikk bort til scenen for å se hvem som spilte. "Unnskyld, eh, kan jeg bare snike meg forbi?, unnskyld meg" sa jeg mens jeg presset meg gjennom alle folkene som sto overalt.

Jeg fikk se hvem som sto på scenen. Det var en jente med en gitar, en gutt på trommer og en annen jente som sang. Siden jeg ikke hadde noe bedre å gjøre, så jeg må helt til de spilte ferdig. De takket for seg og gikk av scenen. Folk klappet og jeg gjorde det også.

Rommet ble nå fylt med stemmer istedenfor musikk, helt til noen andre kom opp på scenen igjen. Jeg studerte personene. Alle hadde skinnjakke. Jeg hadde jo også tatt på meg skinnjakke i dag, folk tenkte sikkert at jeg var en av de.

Det var en jente med kort nesten hvitt hår som satt seg ned ved trommene. En annen gutt hadde svart hår, sånn svart at man ser personen har farget det og ikke har det naturlig. Han satt seg ned ved noe som lignet et keyboard ,men med flere knapper på sidene.

"Hei folkens" sa en annen gutt som sto ved mikrofonen med en gitar i hendene.

Jeg holdte på å spytte ut drikken jeg hadde i munnen, sperret opp øynene og stirret på gutten som sto fremst på scenen.

"Du kødder" mumlet jeg til meg selv.

Foran meg sto Casper, om jeg husket riktig. Fra jobb. Og her sto jeg, lettkledd i en bar og drakk. I en ukedag!

Tenk om han kom til å si alt det her til alle kollegaene på jobb?! og ikke minst til sjefen! Jeg fikk litt småpanikk og så ned i gulvet for at han ikke skulle se at det var meg.

"Flinke Oscar og Esra skal først spille to sanger og så tar vi to sammen" sa han, "Vis dem kjærlighet!" Folk klappet og hylte mens jeg prøvde å komme meg ut fra folkemengden. Jeg løp bort til Lisa som satt og pratet med en gjeng.

"Jeg må ut og ha luft bare" sa jeg ifra om, i tilfelle hun begynte å lete etter meg. Hun nikket og jeg gikk videre ut.

Jeg var nødt til å ringe etter en uber. Klokken hadde bare rukket å bli halv ti men likevel tok jeg opp telefonen og gikk inn på appen.

«Neimen, er det deg?»sa plutselig en stemme og jeg snudde meg brått. Casper sto og lente seg inntil veggen med en røyk i hånden.

Faen altså.

The boss and meWhere stories live. Discover now