11💙

71 16 2
                                    

-Merhaba tae

-hoş geldin. Jimine mi bakmıştın? O şuan yok.

-Yok hayır seninle konuşmaya geldim.

-peki.
...
-bir şey alır mısın?

-şarap olabilir aslında

-tamam.
..
-ee konu nedir?

-jimin edebiyata fazla ilgi gösterdiğini söylemişti. Ben şarkı yazarlığı yapmak istiyorum. Fakat tek başıma yapamayacağımı düşündüm. Seninle yaparsak daha iyi iş çıkarabiliriz sanki?

-hoseok ben bilemiyorum. Yani hiç böyle şeylere kalkışmadım ve beklentini karşılamamak biraz üzücü olacaktır ikimiz için.

-hayır tae bunları kafana takma lütfen. Karşında bir profesyonel oturmuyor. Benden iyi olduğunu benim kadar sen de iyi biliyorsun. Sadece isteyip istemediğini söyle.

-istiyorum.

-pekala başlayalım.

-ne şimdi mi? İlham gelmesi gerekmiyor mu?

-gelmediğini kim söyledi?

-peki tamam.

......

Sevgilim belki hep müzik dinlediğimi sanacaksın. Pek öyle değil aslında. Kalbimdeki acıya dayanamayınca buluyorum kendimi oralarda. Benimle ağlıyorlar. Onlar bizi anlatıyor, ben gözyaşımla karşılık veriyorum. Beraber bir şarkı yazmıştık hatırlıyor musundur acaba? Hiç sanmıyorum. Sözleri pek hatırlamıyorum ama nakaratı hiç aklımdan çıkmıyor;

ay benim gece senin
bakar bakar gülümserim
olmuyorsa olmasın
Bu dünya aklındakine uymadı uymasın
Uymasın

Ay'a takıntım bundandır belki. Ya da geceleri uysallığım. Ay'a her baktığımda bir tebessüm beliriyor yüzümde. Ve ayın acı dolu bakışları üstümde. Bana bir şeyler anlatıyor. Anlayamıyorum. Belki de işime geliyordur böylesi.
Ay geceyi seviyor, çok seviyor. Kendini sadece geceye gösteriyor. Ona özel hissediyor.
Fakat gece.. gece karanlık olmayı seviyor. Işığı sevmiyor. Ay'ı veya yıldızları istemiyor ki krallığında. Sonra ay kendini yanıma buluyor,ağlıyoruz birlikte sabahlara. Bir Kadeh kaldırıyoruz,ikinize. Ve bir tane daha. Gece çekip gidene kadar gösteriyor ay kendini. Sonra gidiyor işte.. geriye ben ve bir kaç şarkı kalıyor.

Öylesine hûlya,kutsal ve uzaksın ki,
Allah kahretsin beni.
-Ahmed Arif

❤️

Kupa kızı ve sinek valesi-vopeWhere stories live. Discover now