3

2.3K 79 13
                                    

Dnes je 1.září a já už stojím na nádraží Kings cross a jdu směrem k nástupišti 9¾. Jdu sama, protože teta říkala že má nějakou práci takže nemůže jít se mnou. Přišla jsem k tomu sloupu co rozděloval nástupiště 9 a 10, viděla jsem tam rodinku a všichni měli zrzavé vlasy až na jednoho, měl hnědé vlasy a brýle. Postupně všichni proběhli sloupem tak jsem se rozhodla je následovat. Když jsem probíhala sloupem zašimralo mě celé tělo, ale když jsem otevřela oči, uviděla jsem ten ,,legendární,, Bradavický expres.

Už jsem seděla v kupé, byla jsem tam sama, když v tom někdo zaťukal na dveře a otevřel je, podívala jsem se na ně.
,,Ahoj, můžeme si sednout k tobě všude jinde je plno?" Otázal se chlapec s hnedýmy vlasy a ten zrzounek kterého jsem viděla na nástupišti jen přitakával.
,,Jistě, proč ne?" Řekla jsem a lehce se usmála.
Oba chlapci si sedli naproti mě.
,,Já jsem Ron Weasley a tohle je..."
,,jo, ehm já jsem Harry, Harry Potter"
Představili se mi oba chlapci a mě při vyslovení druhého jmena naplnovala zlost, chlapec který porazil mého otce jede se mnou do Bradavic a ještě sedí se mnou v kupé?
,,Takže ty jsi ten slavný Harry Potter?" Zeptala jsem se a zdůraznila jsem lehce slovo slavný.
,,Asi už to tak bude." Usmál se.
,,A máš taky tu svou slavnou jizvu?" musela jsem se znova zeptat.
Přikývl a odkryl si své čelo, aby mi ukázal svou jizvu. Byla jsem naštvaná, ne jen kvůli tomu že on seděl prede mnou, ale že otec mu nechal po sobě více památky než mně.
,,A ty jsi?" Zeptal se znova zrzavý chlapec jehož jméno jsem už zapomněla.
,,Já..." chtěla jsem říct své jméno, když v tom někdo přišel do našeho kupé.
,,Ahoj, neviděli jste tu někde žábu?Jednomu klukovi, Nevillovi utekla." Řekla dívka s kudrnatymi vlasy.
,,Ne." Odpověděl Harry a dívka mu věnovala svůj pohled.
,,Jéminkote ty jsi Harry Potter že? Já jsem Hermiona Grangerova, A ty jsi?" Představila se a zeptala se zrzavého chlapce.
,,Ron Weasley." Řekl s plnou pusou a sotva mu šlo rozumnět, protože už se cpal sladkostmi.
,,A ty?" Věnovala mi pohled nejen kudrnatá dívka, ale i chlapci co seděli naproti mě.
,,Diana" podívala jsem se na Harryho ,,Raddlová." Všichni lehce vykulili své oči, nejspíše věděli komu to příjmení patřilo. Chvíli tam bylo nepříjemné ticho než ho prolomila Hemiona ,, No měli by jste se převléct do svých hábitů za chvilku jsme na místě." Zavřela kupé a rychle odešla. Já se taky zvedla a šla najít toalety, abych se mohla v soukromí převléct, jenže jsem do někoho vrazila, byl to blonďatý chlapec, který se na mě osočeně podíval
,,Koukej na cestu ty trdlo." Řekl s lehkým zvýšení hlasu.
,,Prosím, příště si rozmysli jakým tónem na mě budeš mluvit a jak mě budeš nazývat!" Řekla jsem rázně a pokračovala jsem dál. Chlapec na mě ještě něco pokřikoval, ale já ho už nevnímala.

Přišla jsem zpět do kupé, kluci už byli také převlečení stejně jako já a za chvíli se vystupovalo.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tak už dorazila do Bradavic, seznámila se s goldentriem a narazila na Draca Malfoye uvidíme v příští kapitole kam ji moudrý klobouk pošle i když to je asi všem jasně že? No nechte se překvapit.:D
~Barča

Raddlová? [Harry Potter FF cz]✔Where stories live. Discover now