4

2.2K 75 1
                                    

Vystoupila jsem z vlaku a šla jsem za davem tedy .. za nějakým hodně velkým...chlapem? Asi. Jmenoval se Rubeus Hagrid, přišli jsme k němu a šli jsme si sednout na loďky. Sedla jsem si teda do první volné loďky a k mému neštěstí si ke mě přisedl ten blonďatý chlapec do kterého jsem vrazila ve vlaku. A ještě nějaký obtloustlí kluci ale ti mě nějak nezajímali a soustředila jsem se na cestu.

Když jsme vystoupili z lodí zamířili jsme do hradu, tam jsme chvilku čekali než přijde profesorka Minerva McGonahallová, přivítala nás a někam odešla v tu chvíli přišel jistý blonďatý chlapec, jehož jméno jsem se brzy dozvěděla.
,,Tak je to pravda" Všichni se na jistého blonďáčka otočili, ,,co se povídalo ve vlaku, Harry Potter dorazil do Bradavic." Dopověděl a na chodbě propukl šepot.
,, Tohle jsou Crab a Goyle" ukázal na dva obtloustlé chlapce vedle něj,, A já jsem Malfoy, Draco Malfoy." Řekl a šel blíž k Harrymu a já se musela pousmát, nebyla jsem sama zrzek se také zasmál trochu hlasitěji a blonďák na něj hodil nenávistnej pohled ,, Moje jméno je k smíchu? Na tvé se ptát nemusím, zrzek a obnošený hábit, musíš být Weasley." Podíval se zpět na Harryho a pokračoval ,, Brzy zjistíš že některé rodiny jsou lepší než jiné Pottere. Nebudeš se snad přátelil s těmi, kdo za to nestojí, já ti s tim pomůžu." řekl a natáhl k němu ruku. ,,Myslím že poznám sám kdo za co stojí." Řekl Harry a v tom přišla McGonagallová a Draco odešel zpět do houfu prvňáků.

Vešli jsme do velké síně a tak nějak se seřadili před moudrý klobouk. Pak profesor Brumbal něco řekl a šli jsme na rozdělování moudrým kloboukem.
První byla kudrnata dívka kterou už jsem znala, Hermiona se posadila na stoličku a profesorka ji dala na hlavu Klobouk. Něco říkal a pak nahlas vykřikl NEBELVÍR. Kudrnatá brunetka odešla k Nebelvírskému stolu a všichni tleskali. Pak to tak nějak pokračovalo dál a profesorka zavolala Harryho, moudry klobouk ho poslal do Nebelvíru, jak jinak že? No a pak byla řada na mně, jakmile profesorka přečetla mé jméno, v síni zavládlo ticho a všichni se na mě dívali. Moudrý klobouk mě poslal do Zmijozelské koleje, v tu chvíli jsem nevěděla jestli tleskají že jsem ve Zmijozelu a nebo jestli jsou rádi že mě nemají v koleji.

Posadila jsem se na lavici ke stolu. Po chvíli ke mně přišel blonďatý chlapec a usadil se vedle mě ,,Tak Raddlová jo?" Řekl arogantně. Přikývla jsem s nezájmem. ,,Já jsem Malfoy, ale to už asi víš." Ušklíbl se.
,,A co já s tím?" Řekla jsem stejně arogantně, jako on předtím.
Chtěl něco říct, ale v tom profesor Brumbal opět začal mluvit, když domluvil na stole se objevilo spousta jídla a všichni začali večeřet.

Po večeři nás školní prefekti odvedli na naše koleje. Naše kolej se nacházela ve sklepení pod černým jezerem, co se nacházelo u hradu. Obrazem jsme prošli do společenské místnosti která byla v barvách zelené a stříbrné. Pak jsme každý šel do svých ložnic. Já byla na pokoji s nějakou Daphne Greengrasovou, byla celkem v pohodě. Jakmile jsem si lehla tak jsem i usnula a zítra nás čeká první školní den.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tak další kačka na světě zítra mají první den školy tak doufám že se těšíte ;D
~Barča

Raddlová? [Harry Potter FF cz]✔Where stories live. Discover now