prítomnosť

477 52 4
                                    

,,Je tam Alpha? Ak áno, tak mu odkáž, že už dávno je po tvojej večierke! Neželám si, aby ste sa spolu stretávali. Nemá na teba dobrý vplyv."

Rozdýchavala som tú zlosť, ktorá sa mnou náhle prehnala. Neúspešne.

,,Je to môj život, ktorého súčasťou si doteraz nebol! Odmietam s tebou toto preberať. Mám oveľa lepšie témy, o ktorých sa porozprávame zajtra," nahnevane som povedala a než stihol namietať, zložila som hovor.

Ponaučenie: presne takto sa neriešia konflikty s vašimi rodičmi.

Na pohovku som odhodila mobil a zvalila sa naspäť, keď ma vyrušil zvláštny. Až po tom čo sa Connor zdvihol mi došlo, že to bolo klopanie na dvere. Zamrzla som, keď som hlas v chodbe rozoznala. Dobre.

Dobre.

To prežijem. Malo mi dôjsť, že keďže Connor v tomto meste nežije, rovnako ako ostatní chalani, asi si zaobstarajú byt spolu. Jasné. Mala som čakať že Alpha se skôr či neskôr príde a naruší našu súkromnú chvíľu.

Keď ma Alpha zbadal v obývačke, na sekundu sa zarazil a mne to poslúžilo ako chvíľkové uspokojenie. Usmiala som sa naňho a naklonila hlavu v otázke. Nepáči sa ti niečo?

Pohľadom prešiel z Connora a na mňa a roztrasene vydýchol,no neviem aká emócia to vyvolala. Hnev? Usmial sa, aj keď jeho oči ostali ľadové a ako vždy aspoň štipkou naplnené hnevom. Vždy pôsobil nahnevane.

,,Boli ste tu len vy dvaja? Sami?" nasmeroval otázku na Connora a mňa popudilo, na čo poukazoval.

,,Nič sa medzi nami nestalo, prisahám. Čo mi nedôveruješ?" uškrnul sa Connor a postrapatil mi vlasy. Omylom som sa usmiala. Dnes som zistila, že Connor nebol až taký zlý ako som si myslela, no z nejakého dôvodu som si myslela že keď budeme medzi ostatnými, všetko sa zmení späť tak ako to bolo- v podstate sa budeme zasa ignorovať. Alphu však toto gesto urobilo ešte viac podozrievavým a pozrel sa na priamo na mňa. Nahnevane som mu pohľad opätovala, pretože to že som s  niekým atraktívnym v miestnosti ešte neznamená že po ňom skočím hneď ako sa za nami zatvoria dvere. A on by to mal vedieť.

,,A aj keby áno, tak čo?" zaťala som zuby.

,,Tak by som vás oboch roztrhal na kúsky," vyhrážal sa. Connor sa zamračil a položil mi ruku na rameno.

,,Heather nie je tvoja, ani moja frajerka. Môže byť s kým len chce, čo zahŕňa aj mňa, a to nie je tvoj biznis."

,,Je to moja kamarátka," pretlačil pomedzi stisknuté zuby. Nepáčilo sa mi kam to smeruju, ale rozhodne som bola na Connorovej strane.

,,Vážne? Z jej pohľadu to podľa mňa tak nevyzerá," ironicky sa usmial. Alpha sa zastavil v tej istej sekunde ako aj ja. Práve mu došlo, že to vie aj niekto iný okrem nás dvoch.

,,Samozrejme, že z jej pohľadu nie."

,,Čo tým myslíš?" opáčila som sa. Nech sa neopovažuje teraz zo seba urobiť chudáčika. Nemá na to právo.

,,Vieš ty čo? Nechaj to tak," vypľul to z úst ako starú žuvačku, ktorá už stratila chuť a bola nepotrebná. Tak trochu som sa cítila ako ona.

,,Kľudne sa spolu aj vyspite, už je mi to jedno," vydýchol nahnevane a otočil sa na odchod. Connor sa za ním rýchlo otočil a potiahol ho za ruku, na čo sa Alpha poslednýkrát otočil.

,,Nerob to zasa," ticho ho poprosil Connor.

,,Prečo nie?" chladne sa zasmial Alpha, vytrhol sa mu z rúk a zabuchol za sebou dvere.

,,Lebo nám to všetkým ubližuje," zašepkal Connor do takmer prázdnej izby a ja som sa neodvážila opýtať čo.

Nálada bola zničená, no mne sa tomu nechcelo veriť. Samozrejme že prišiel Alpha a všetko pokazil. Ako vždy, no nie?

,,Viem že sa to chceš opýtať," vydýchol Connor po pár minútovom tichu.

,,Nechcem," tvrdila som úplne zbytočne opak. Ach, tak strašne rada by som vedela čo za hlúposť to zasa ide urobiť, no nechcela som aby sa Connor cítil donútený mi to povedať. Nebudem nasilu vyzvedať. Tentokrát.

,,Idem za ním," rozhodol sa Connor a prudko sa postavil, až som nadskočila. Áno, áno, áno.

,,Áno!"

,,Čože?" zamračil sa na mňa Connor.

,,Teda, myslela som že je dobrý nápad ho ísť skontrolovať. Alpha je veľmi emotívny," poučila som ho.

,,Áno, je to skutočne dobrý nápad, že ho pôjdem ja skontrolovať," nadvihol obočie a čakal, kým mi to dôjde.






Uštipnutie hadaKde žijí příběhy. Začni objevovat