prítomnosť

470 57 21
                                    

,,Povedala si, že môžem dôjsť kedykoľvek budem nahnevaný. Tak som tu. Nemáš žiadne práve byť otrávená mojou prítomnosťou ani vzdychať."

,,Ja nevzdychám!" povedala som, aj keď pred pár sekundami som presne to robila.

,,No, momentálne nie, ale ak chceš-"

,,Opováž sa to dopovedať," výhražne som vycerila zuby a Alpha hneď o pár krokov odstúpil. Tak sa mi to páči.

,,Chceš koláčik?" pred tvár som mu zrazu strčila tanier plný čerstvo napečeného koláča, nakrájaného na kúsky. Alpha si chvíľku zmätene prezeral moju tvár a zamyslene zvažoval, či som ich náhodou neotrávila. Keď dospel k rozhodnutiu že je to kvôli jedlu ochotný riskovať, jeden si vzal a s pochybnosťami sa doňho zakusol. Skoro ma urazilo, s akými predsudkami to ochutnal.

,,Ty vieš piecť," ohromene sa na mňa pozrel.

,,A ty vieš rozprávať," prevrátila som znudene očami. keď medzi nami nastalo ticho, nezaujato som ukázala na svoj notebook.

,,Film?" opýtala som sa a keď prikývol, hodila som sa na posteľ a otvorila netflix. Po kratšej hádke čo pustiť sme sa ako-tak zhodli na Titanicu, na ktorom sme sa vlastne nedohodli lebo som ho proste pustila a hotovo. Nespokojne sa vedľa mňa usadil, na takú dĺžku aby sme sa nemuseli vôbec dotýkať toho druhého. Celkom mi to vyhovovalo.

Keď došlo na smutné scény, Alpha sa na mňa zvedavo pozrel.

,,Čo je?" nechápala som.

,,Nič, nič," povedal a odlomil si z čokolády ktorá ležala medzi nami. ja som z nej ešte ani neochutnala, a aj tak bola už polovica preč, na čo som sa zamračila. Pažravý idiot.

,,Myslel som, že ten film sa pozerá práve kvôli tým smutným scénam? Tým, ktoré by ťa mali dojať?" nevydržal to nakoniec a vychrlil na mňa.

,,Ja to pozerám len kvôli Leovi," nakrčila som obočie. Prečo iné by to niekto pozeral? Alpha vyzeral ešte zmätenejšie než pred chvíľou, a tak som to upresnila.

,,Leonardo DiCaprio. Ja to pozerám len kvôli tomu, no, ako vyzerá."

Alpha sa pozrel na obrazovku, a potom naspäť na mňa.

,,Ja som oveľa krajší než Jack," namietol, čo ma skoro rozosmialo.

,,Ty?" prezrela som si ho odspodu až na vrch. ,,Na Jacka rozhodne nemáš."

,,Takže si na blonďákov?"

,,To som nikdy nepovedala-"

,,Takže sa ti páčia tmavovlasý?"

,,No, áno, ale nie len oni," snažila som sa to upresniť, ale Alpha ma nenechal.

,,Takže som podľa teba pekný?"

,,No, nie si škaredý, al-"

,,Takže áno," zaškeril sa a mne už poriadne vrela krv v žilách. Nahnevane som naňho zazerala, lebo vôbec nechápal čo som sa snažila povedať.

,,Och, chúďatko malá Heather, prídem ti atraktívny?" s falošným súcitom sa na mňa usmial a prstom mi prešiel po líci. Neprestával, i keď som sa naňho zúrivo pozerala.

,,Neprídeš, len som ťa nechcela uraziť tým že ti do tváre vmetiem aký si nechutný," fľochla som naňho. Vrátil mi môj pohľad, ale úplne iným spôsobom.

,,Naozaj?" ironicky sa uškrnul a nahol sa ku mne bližšie, než sa mi páčilo.

,,Prečo si ma teda zatiaľ ešte neodstrčila?" sebavedome sa usmial a ja som sa doňho zaprela ihneď, ako to dopovedal. Nanešťastie to čakal a ruky mi poľahky chytil. Teraz som bola chrbtom zatlačená do vankúš, kým on sa nakláňal nižšie a nižšie.

,,No tak, zastav ma," vyzval ma.

,,Snažím sa," vyprskla som pomedzi zaťaté ruby a párkrát pomykala uväznenými rukami.

,,Nie dosť," vydýchol, a mňa jeho dych pošteklil na perách. Na moje prekvapenie ma však nepobozkal, len sa presunul ku môjmu krku a začal ma bozkávať tam. Príjemná triaška prešla mojím telom, a moje ruky troška ochabli v jeho zovretí.

,,Povedz mi, že mám prestať," zašepkal a ja som sa pokúsila prehovoriť, ale dych sa mi zasekol niekde v hrdle. Keď som nakoniec vydýchla, neznelo to vôbec tak ako som si predstavovala.

,,Myslel som si," chrapľavo sa zasmial a na jemnej pokožke na krku som zacítila jeho zuby. Keď mi došlo, že zajtra tam kvôli nemu budem mať cucflek, rýchlosťou blesku som sa mu vyvliekla z rúk.

,,Prestaň," zamračila som sa, a na moje prekvapenie, Alpha ma nechal ísť.

,,Vieš o tom, že toto by sa mohlo počítať ako pokus o znásilnenie?" vyhrážala som sa a popritom si snažila vyliečiť zranené ego. Takto to nemalo byť. Nemal by na mňa mať jeho dotyk ešte pôsobenie. Bolo to tak dávno.

,,Nemohlo, lebo som robil len to čo si sama chcela. Ak by si kedykoľvek povedala nie, ihneď by som prestal," pokojne odpovedal a tentokrát sa mu v očiach odrážala úprimnosť. Unavene som zatvorila oči, no stále cítila jeho pohľad na mojej tvári.

,,Poďme si dopozerať ten film," zamumlala som a Alpha sa bez námietok premiestnil za počítač. Tentokrát však neležal tak ďaleko, ako pred tým.

Uštipnutie hadaWhere stories live. Discover now