Κεφάλαιο 16

699 66 68
                                    

22 Νοεμβρίου 2021

''Τι εννοείς θα κάνεις πάρτι;'' ρώτησε και πέμπτη φορά η Μηλινόη και έσφιξε το φθηνό πιρούνι της λέσχη στα χέρια της τόσο δυνατά που παραλίγο να λυγίσει. Ο Θεμιστοκλής είχε προσπαθήσει να της το ανακοινώσει όσο πιο χαλαρά και αθώα μπορούσε όμως η αντίδραση της ήταν τόσο υστερική όσο περίμενε. Τα πράσινα μάτια της γέμισαν με τρόμο, έμπηξε τα νύχια της πάνω απο το τζιν που κάλυπτε το πόδι του και ύψωσε την φωνή της μερικές οκτάδες περισσότερο με αποτέλεσμα να γυρίσει το διπλανό τραπέζι και να τους σχολιάσει. 

''Εγώ και ο Απελλής...-''. 

''Μα δεν έχετε καν γενέθλια!'' του φώναξε η Μηλινόη. 

''Το πάρτι είναι για να περάσουμε εμείς και οι φίλοι μας καλά'' της εξήγησε ήρεμα όμως εκείνη το μόνο που έβλεπε ήταν δύο κόκκινα χείλια απο το κρύο να ανοιγοκλείνουν ''Δεν γίνεται πάντα επειδή πρέπει να γιορτάσουμε κάτι συγκεκριμένο. Δες το αλλιώς, γιορτάζουμε που είμαστε νέοι και ζωντανοί και έχουμε άδειο διαμέρισμα. Απίστευτος συνδυασμός''. 

''Δεν μπορείς να μου το κάνεις αυτό'' του αποκρίθηκε σοβαρά και τον κοίταξε στα μάτια προσπαθώντας να συνδέσει τηλεπαθητικά τους νευρώνες των εγκεφάλων τους. 

Δεν μπορείς να μου το κάνεις αυτό. Το επανέλαβε ξανά και ξανά σαν προσευχή όμως ο Θεμιστοκλής δεν άλλαξε έκφραση, παρέμεινε ήρεμος και αποφασισμένος σαν εξερευνητή σε μία άγρια ζούγκλα που δεν θα έφευγε εάν δεν φωτογράφιζε ένα θηρίο. 

''Δεν καταλαβαίνω ρε Μήλι τι ακριβώς σου κάνω με ένα πάρτι που θα γίνει στο δικό μου σπίτι'' της είπε ειλικρινά και εκείνη ξεφύσησε ενοχλημένη. 

''Το τελευταίο πράγμα που χρειάζομαι είναι να συγκεντρώσω ψυχική δύναμη για να βρεθώ σε ένα δωμάτιο γεμάτο ανθρώπους που μου μιλάνε σαν να είμαι έκθεμα ζωολογικού κήπου'' μουρμούρισε εκνευρισμένη και μασούλησε νευρικά το καρότο απο το πιάτο της. 

''Ω έλα τώρα, υπερβάλλεις''. 

''Α ναι;'' ρώτησε ειρωνικά η Μηλινόη ''Θες να μου πεις ότι δεν θα καλέσεις τα παιδιά απο Κρήτη;''. 

''Άμα δεν θες, όχι, φυσικά και όχι'' της απάντησε ήρεμα ο Θεμιστοκλής και εκείνη αισθάνθηκε πως το αίμα της ήταν εκρηξιγενές υγρό και οι λέξεις του φίλου της θα πυροδοτούσαν την έκρηξη που θα τελείωνε τον κόσμο. 

''Τα έχουμε συζητήσει αυτά ρε Θέμη, δεν θα σταματήσεις να ζεις εσύ επειδή εγώ έχω τα θέματα μου'' μουρμούρισε εκνευρισμένη και εκείνος φύσηξε κουρασμένος. 

Η θεωρία του μπαλκονιούWhere stories live. Discover now