Del 17

440 11 5
                                    

Juldagen inleds med att pappa, Katarina, Lily och Saga stuvar in en massa packning i Katarinas stora Peugeot. De har hyrt en stuga i fjällen över mellandagarna och årsskiftet och ska bege sig dit för att åka skidor och fira in det nya året. Från början var det tänkt att jag också skulle följa med, men när Emmy och Hannah föreslog att jag skulle fira nyår med dem istället så avböjde jag fjällenresan. Dessutom ger det mig en chans att få vara ensam med Diana. Fast för vad? Jag vet inte vad jag vill ska hända. Jag är fortfarande tillsammans med Lucas. Det är inte rättvist att försöka inleda något med Diana innan jag har gjort slut med honom. När det kommer till Diana så vill jag att allt ska bli rätt, om det nu kan bli det efter allt som har hänt.

På juldagskvällen är det hemvändarfest på Stadshotellet. Det är tradition. Emmy känner en av ordningsvakterna som jobbar i entrén kvällen till ära och har lovat att fixa in oss. Jag tvivlar på att hon kommer lyckas, det är ingen i vårt gäng som är arton ännu. Kommer vi väl in lär vi bli utslängda på två röda. Det är svårt att vara anonym i en liten stad, alla känner alla. Därmed krävs det bara att någon inne på hotellet känner igen oss för att förstå att vi har plankat in på en fest med artonårsgräns. Förhoppningsvis kan vi flyga under radarn.

Eftermiddagen börjar bli sen. Det är inte lång tid kvar tills jag ska möta upp Emmy och de andra på förfesten. Jag står i badrummet och ska precis börja sminka mig när Diana sliter upp dörren. Hon stänger den lika snabbt igen när hon får syn på mig.
"Förlåt! Jag visste inte att du var där inne!"
Jag fnissar.
"Det är lugnt, Diana! Jag ska bara sminka mig."
Hon gläntar på dörren och kikar in.
"Ska du på fest?", frågar hon och synar min klädsel.
Ett par svarta jeans med hög midja och ett urringat satinlinne med spetsdetaljer. Det är långt ifrån en utstyrsel jag skulle ha på mig till vardags. Dianas gillande blick sveper över min kropp. Jag rodnar och drar lite i linnet.
"Ja. Är det för mycket?"
Hon skakar på huvudet.
"Nej, tok heller! Du är skitsexig!"
Mitt hjärta slår dubbelslag. En våg värme sprider sig från långt ned i magtrakten och ut i resten av kroppen.
"Vart ska du?" frågar Diana.
"Hotellet."
Hon höjer på ögonbrynen.
"Tänker du planka?"
"Typ", flinar jag.
Hon lägger armarna i kors och biter sig i läppen.
"Det gjorde jag med förra året. Har jag dåligt inflytande på dig eller vad är grejen? Vad har jag gjort med dig?"
Jag vänder mig mot spegeln igen och drar handen genom håret.
"Vad har du inte gjort med mig?"
Det blir tyst i ett par sekunder.
"Vad menar du?" frågar hon.
Jag kastar en hastig blick på henne. Plötsligt har jag ingen aning om vad jag ska eller förväntas säga härnäst. Borde jag berätta för henne hur jag känner? Är det läge?
"Jag vet inte. Det var inget", säger jag till slut och ler halvhjärtat mot henne.
Hon nickar lätt. Stämningen blir genast stel och jag vill örfila mig själv för att jag inte har äggstockar nog att säga vad jag tänker och känner.
"Jag kan sminka dig om du vill."
Jag tittar förvånat på henne.
"Va?"
"Ja? Sa du inte att du ska sminka dig inför ikväll? Jag kan hjälpa dig."
Jag ler stort.
"Jo, visst. Det kan du absolut få göra."

Det visar sig att Diana också ska till Stadshotellet ikväll. Samtidigt som hon sminkar mig, varsamt och försiktigt, så berättar hon om förra årets juldagsfest.
"Det var legendariskt, men hundra procent kaos. Jag skulle träffa några kompisar där inne och var tvungen att klättra över ett staket på baksidan för att ta mig in på området utan att bli sedd. Of fucking course så ramlade jag och landade i en buske. Inte nog med att jag blev snöig och blöt ända in på trosorna, men buskjäveln rev sönder mina tights också, så när jag väl skulle ta mig in på hotellet så såg jag ut som 'hej kom och hjälp mig'. Hur som helst så hittade jag dörren där en av mina kompisar skulle möta upp mig. Det var en sidodörr vid varuintaget typ. Den var upplåst, men larmad, så när min kompis öppnade den började det tjuta som in i helvete. Vi fick panik och kubbade sate. Vi lyckades ta oss in till baren och dansgolvet utan att någon vakt upptäckte oss, tack och lov. Festen var skitkul verkligen, ända tills polisen kom med sina knarkhundar och tömde stället. Tydligen så cirkulerade det sjukt mycket droger bland de som var där, så snuten tvingade ut alla typ en timme innan hotellet stängde. Det var en lagom besvikelse, speciellt eftersom jag hade simulerat Tom Cruise i Mission Impossible för att ta mig in."
Jag skrattar åt hennes berättelse. Diana var med om fler missöden under en enda kväll än vad jag har varit under hela mitt liv.
"Emmy känner en av ordningsvakterna så jag tror att vår plankning kommer gå ganska smidigt", säger jag och flinar retsamt.
"Jo. Det ska mycket till om man vill genomföra en osmidigare plankning än min förra året", säger hon och ler tillbaka. "Men jag kom in och had the time of my life, det är det som räknas."
Hon placerar ett finger under min haka, böjer mitt huvud bakåt och ber mig att blunda. Jag lyder. Hon tar god tid på sig att sminka mina ögon.
"Jag gör typ en smokey look, blir det bra?"
Jag nickar. Jag litar på henne. Hon vet vad hon gör när det kommer till smink. Dessutom skulle jag nog likväl låta henne sminka mig som en clown om hon så ville. Hon får göra vad hon vill med mig. Jag litar på henne.

Lugnet Till Ditt KaosWhere stories live. Discover now