11. deo

117 6 0
                                    

Obukla sam plave farmerke, sivu majcu i preko karirani ogrtac (slika 2). Uzela sam pare, telefon, sve potrebno i javila se majci. Nakon sto sam izasla ispred kuce sam zatekla auto. Ne bilo ciji auto vec Nikolin. Prosla sam pored auta vidjevsi da je on sam. Ubrzo nakon toga cula sam otvaranje vrata i zatvaranje istih. Nezno me uzeo za ruku dok sam jos okrenuta ledjima. Polako sam se okrenula ka njemu koji me vec odmjerio.
Ja:Sta je?
Rekla sam stalozeno. Dok je on izgledao malo zbunjeno.
N:Udji u auto nema smisla sada da me zaobidjes. Sem toga svi nas cekaju.
Ja:Zasto si dosao za mene?
N:Zato sto nema smisla da ides pjeske a ni taksijem. Ajde udji u kola.
Situacija je vec postala vedrija. Zasto dolazim u ovakva iskusenja? Hocu da ga prodjem i da mu odolim ali ne mogu. Uhvatio je sada moje lice i primakao mi se. Gledala sam u njegove usne pa u oci. Tako se smenjivao i njegov pogled.
Ja:Da udjem onda?
Rekla sam to kao neku cinjenicu pogledavsi ga. Vec smo se sad malo razdvojili.
N:Naravno.
Prosao je i otvorio vrata suvozaca. Prisla sam mu i primijetila da ima blagi osmeh ali se onda uozbiljio. On je prosao i seo na mesto vozaca, pa smo vezali pojaseve i krenuli. Nije trebalo puno da dodjemo do bioskopa ispred kojeg smo zatekli sve izuzev Milosa. Cekaj sta? Nema Milosa? Kako cu ja sada? Sve je ispalo kako su izgleda moje drugarice isplanirale a i Nikola. Kao da smo dosli u parovima. Zapamtice me. Prosla sam ispred njih namrstila im se i upitvo ih pogledala i mahnula glavom. Samo su slegnule ramenima kao da nemaju pojma. Kupili smo svi u "parovim" po veliku kesu kokica i krenuli unutra. Naravno ja sam drzala kokice jer ih mnogo volim. E sada cu da vidim da sednem sa ove dve i da ih zadavim. Usli smo unutra i bez da se okrenu sele sa njihovim dragima. Andrea i Vuk se muvaju vec i izgledaju kao da su zajedno. Stajala sam a pored mene Nikola cekao da krenem.
Ja:Devojke.
Okrenule su se ka meni.
Ja:Hocemo li mi zajedno?
Ni:Ma super nam je ovako zasto da mijenjamo?
Rekla je Nikolija nakezivsi mi se na kraju.
Ja:Mozda jer nas dvoje ne mozemo da sednemo pored vas.
A:Vasa mesta su malo iza.
Na ovo sam blago pogledala gore i tesko izdahnula. Okrenula sam se a Nikola je vec isao ka nasim sedistima valjda. Krenula sam za njim a kada smo trebali da prodjemo do sedista uhvatio me za ruku i nastavio. Ljuta sam, mnogo sam ljuta ali ovo cu izdrzati jer i meni prija ali i ne prija. Ne znam vise ni sama sta da radim? Samo sto smo seli film je poceo. Jela sam kokice i uzivala sada vec gledajuci Kejsi i Evana. Najgori dio je taj kada se oni posvadjaju. Do duse Evan je kriv.
|Nikola|
Gledam je celo vreme. Prelepa je ovako sva zamisljena. Stavila je ruku na onaj naslon od stolica te sam krenuo svoju da stavim na njenu. Polako sam svoju ruku priblizavao njenoj, kada je ona pomjerila ruku da uzme kokice gledajuci film. Da li je ovo moguce? Baksuz sam. Brzo mi je proradio mozak pa sam pomislio da bude ono slucajno se dotaknemo uzimajuci kokice. Stavljao sam ruku da uzmem kokice kada je ona izvadila svoju i uzela da jede. Zeza li mene neko? Sta je ovo. Moja ruka je ispaljena ostala u onoj kesi kokica a ona nije ni obracala paznju. Vec sam smoren pogledao u nju pa u ovaj film kada se topla ruka nasla na mojoj. Ipak se desilo uzimanje kokica u isto vreme. Blago sam se nasmejao a ona je pogledala u mene.
|Kristina|

SnoX 🔚Where stories live. Discover now