deel 6

5K 49 4
                                    

POV DANA
Het is avond en het leek ons gezellig om met zijn alle uit eten te gaan en daarna een film te gaan kijken. Om 17:00 komt de taxi ons halen en iedereen moet zich nog omkleden. Ik doe een licht roze jurkje aan en neem een tasje mee. Bo, Renske en Maud hebben hetzelfde jurkje alleen iedereen in een andere kleur. Als de taxi er is stap ik met Matthy, Rob en Bo in de eerste taxi en Maud, Renske, Raoul en koen in de tweede. We komen aan bij het restaurant en we zien een mooi gedekte tafel en we nemen plaats. We proosten op ons als nieuwe vrienden/ of meer die elkaar hebben leren kennen. Het eten was echt heel lekker en iedereen heeft ervan genoten. Om de terug weg vraag ik of de meiden en jongens apart kunnen zodat we weer ff kunnen praten. Zodra de deur dicht is roep ik meteen in de taxi. IK HEB MET MATTTHHYYU AAAAAAAH. Renske, Maud en Bo beginnen te joelen en zijn blij voor mij. Ik moet ook wat bekennen zegt Renske. Ja ik en Koen hebben ook wat. OMGGG JAAA WAT GOED roept Maud. Wat geweldig dat we op Ibiza gewoon allemaal de ware gaan vinden. Als we weer bij het huisje aankomen kan van alle 4 ons gezicht de glimlach er niet meer af we zijn zo blij. We trekken wat makkelijke kleding aan en de jongens zetten de banken en stoelen neer zodat we met zijn alle kunnen zitten. Ik ga op de bank zitten en Koen komt langs mij zitten. Ik zeg meteen Ehnne heb je met Renske met een blije stem. Jaa ik heb een heel goed meisje aan de haak dat weet ik wel lacht Koen. Zeker maar als je haar kwets dan heb je mij achter je aan zeg ik. Komt goed zal ik nooit doen. Matthy komt de trap af en kijkt een beetje bezorgt. Hij kijkt mij aan en loopt gelijk door naar de keuken. Ik kijk hem verward aan. Waarom doet hij nou zo raar. Ik kijk Koen ook aan met een vragend gezicht. Wat is er met Matthy vraag ik. Geen idee ik zal het eens aan hem vragen ben zo terug. Dankje Koen. Koen loopt naar Matthy toe en ik ga op mijn telefoon.

POV MATTHY
Ik loop de trap af om zo film te gaan kijken met zijn alle en zie Koen en Dana samen op de bank zitten. Ik merk dat ik er beetje boos van word en loop gelijk door na de keuken. Gelijk als ik bij de keuken aankom komt Koen achter mij aan. Ey bro wat is er met jouw, je loopt de trap af kijkt Dana en mij boos aan en loopt weg? Ja ik heb eigenlijk geen idee wat ik doe ik kan er gewoon niet tegen als er iemand anders bij mijn meisje zit. Sorry Mat zegt Koen. We hadden het over dat Renske en ik een relatie hebben, echt niks anders. Ja ik word gewoon een beetje gek in mijn hoofd jullie deden echt helemaal niks verkeerd. Ga maar ff naar Dana toe zegt Koen. Ja zal ik doen. Net als ik naar Dana wil lopen zie ik Dana huilend de trap op sprinten. Ik ren haar achterna maar net voor mijn neus gaat de deur opslot. Danaa? Uhm Dana? Ik wil mijn excuses aanbieden voor net, ik had niet zo raar moeten reageren. Het spijt me echt! Als ik weer geen reactie hoor sla ik met mijn hand tegen de deur en zak ik met mijn rug tot de grond. KUT denk ik in mezelf ik heb het verkloot. Ik ben echt een ongelofelijke zak. Net als ik weg wil lopen word de deur opengedaan. Ik ga snel staan en sla mijn armen om haar heen. Ze verteld dat ze daarover niet moest huilen maar ze heeft net nieuws gekregen dat haar moeder in het ziekenhuis ligt. Ik doe de deur dicht en neem haar mee op bed. Oh weetje ook wat ze heeft zeg ik zacht. Ze snikt een beetje en kruipt dichter tegen mij aan. Ze heeft kanker zegt ze zacht. Terwijl ze haar zin nog wil afmaken springen er nog meer tranen en begint ze harder te huilen. Ik probeer haar te kalmeren dat het allemaal goed komt en dat ik er voor haar ben.

POV DANA
Ik lig in Matthy's armen, want ik hoorde net dat mijn moeder kanker heeft. Ik merk dat ik rustig word als ik bij Matthy ben. Matthy vraagt of ik nog steeds de film met de rest wil kijken. Ik zeg ja, want vanmiddag heb ik ook al niet mee gedaan dus ga ik het niet weer verpesten. We lopen naar beneden als de rest vraagt wat er is gebeurt. Ik kijk Matthy aan en hij ziet dat ik het niet meer uit m'n mond krijg om het zelf te vertellen. Dana's moeder is net opgenomen in het ziekenhuis, ze heeft kanker... Iedereen is stil. Ik spat in tranen uit en Matthy geeft mij een knuffel en zo volgt de rest. Iedereen verteld dat het goed komt. We starten de film op en ik merk dat ik weer wat rustiger ben. We hebben een grappige film opgezet zodat het niet een te zielige avond werd. Ik zit sterk tegen Matthy aan die een arm om mij heen heeft en een kus op mijn hoofd geeft. Als de film is afgelopen merk ik dat ik nergens meer mee zit en voel me heel energiek. Ik heb zelfs zin om te zwemmen. Ik stelde voor om met zijn alle avond te gaan zwemmen. Maud en Raoul zeiden dat ze al moe waren en gingen naar hun kamer. De rest vindt het een goed idee en trok hun zwemkleding aan. De hele avond was het heel gezellig bij het zwembad.

POV MAUD
Met mij en Raoul gaat het de laatste tijd echt goed we doen veel samen en er is nooit een stilte. We wouden vanavond samen in bed nog wat tijd voor ons 2e en besloten dus om niet mee te gaan zwemmen. We hadden het over relaties, en toen vroeg Raoul. Hoe zou je het vinden als je nu in een relatie met mij zat. Ik merk dat ik rood word, helemaal niet erg natuurlijk. Ik vind je erg leuk zegt Raoul, ik jouw ook. Ik kruip tegen hem aan en zo vallen we in slaap.

Ibiza met de BankzittersWhere stories live. Discover now