19. KALBE VURULAN PRANGA

394 41 91
                                    

16

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

16.01.2021...

19. BÖLÜM

"KALBE VURULAN PRANGA"

"Sende gördüm ruhumun yansımalarını, bir yama gibi diktim seni yaralarımın üzerine. Görüyor musun gidiyorsun benden, binip ayrılık denen trene."

Manuş Baba - Aşkın Kederi

Söyle bana akşam güneşi, göğsümdeki bu ağrıyı nasıl yok sayayım? O gitti gideli, dibi ölüm kaynayan o uçurumdayım. Koşuyorum, ona ulaşmaya çalışıyorum, önüme engel diye acılarımı koyuyorlar. Onu benden çalan ayrılığın çirkin sesi bile bastıramıyor içimdeki özlem çığlıklarını.

Akşam güneşi, Tanrı'ya dua edip onu istesem, günahkârım diye zincire vururlar beni. Ama onun yokluğu kalbime vurulmuş bir pranga, görmüyorlar. Yalnız ben taşıyorum ağırlığını yüreğimde. Bana bir çare bul, bir kapı önüme. Çıkmaz sokaklardan kurtulmuyor bu deli başım, çıkmaza girdim diye vazgeçmiyor onu aramaktan.

Elleri tutmuyor artık ellerimi, avuç içlerimde koca bir yangın. Hiç acımadan basıyorum avuç içlerimi kalbime, yanıp kül olan kalbimin ardından yalnızca o kalıyor geriye. Akşam güneşi, sancıyan kalbime bir çare bul. Ya da sök at kalbimi yerinden, ben yapacak olsam, ellerim kalbimin içinde onu bulacak, kıyamayacağım. Sen kıy ona akşam güneşi.

Biliyorum, kalbimi söktüğün vakit, kıyamet kopacak olsa ben dönüp onu bulmak için çabalayacağım. Kurak bir çöle sürülse bu aciz bedenim, kızgın kumların arasında onu arayacağım.

Ama ne olur akşam güneşi, ne olur sök al bu kalbi benden. Ben bu kalbin içinde onu taşırken, daha ne kadar onsuz yaşayacağım?

Günler tıpkı bavulunu toplayıp giden bir baba gibi anlayamadığım bir şekilde geçip gitmişti. Geçen günler bana bir şey katmamakla birlikte, çala çala terk etmişti takvimleri. Ben o takvimin son yaprağıydım. Ben terk ettiği babasının ardında kalan o küçük çocuktum. Ben sonbaharda savrulup giden yapraktım. Sonbahar yerini kışa bıraktığında, savruluşumun hiçbir anlamı olmayacaktı.

SİYAH GÜL Where stories live. Discover now