Chapter Eleven - "He doesn't remember."

797 46 5
                                    

Усещах как голяма бучка заседна в гърлото ми. Явно последните събития се бяха отразили доста зле върху психическото ми състояние, а единственият изход бе да плача. Точно така, аз, Рейвън, да започна да плача. 

След около двадесет секунди усетих как няколко сълзи паднаха по бузите ми и се стекоха надолу. Нямах желание за нищо, чувах туптящото си сърце и как съвсем скоро то щеше да се пръсне от болка върху най-добрият си приятел.

Усетих топла ръка върху рамото си, която ме накара да се обърна почти мигновено. Срещнах топли карамелени очи, които ме накараха да въздъхна облекчено и да се отпусна. Забърсах сълзите с ръкава на ризата си, след което потупах мястото до себе си и зачаках Зейн да седне до мен. Той ми се усмихна, извади една цигара от джоба си и я запали. Вдиша дълбоко, издиша, след което се взря в гледката пред нас. 

- Знаеш ли, след като видях как Хари не спира да удря Луи едно ми стана ясно. Неприятно ми е да го призная, но е така. - промърмори момчето тихо. Случките от предната нощ се изостриха в ума ми, карайки ме да преглътна. Усещах как скоро щях да избухна в плач.. Отново. 

- Какво, Зейн? Кое ти стана ясно? - попитах, повдигайки вежда. Момчето издиша облак дим, карайки ме на шега да се закашлям. Засмя се заедно с мен, след което се взря със своите пронизващи очи в моите. Как така такова красиво и добро момче нямаше приятелка? Това ми се струваше съмнително. 

Пое си рязко дъх, след което издиша и се взря в краката си. 

- Двамата с Луи се борят за теб. И двамата искат да те контролират до толкова, че се умопобъркват и това им изиграва лоша шега. Може би дори си падат по теб.. - обяснението на Зейн бе нелепо. Не можех да си представя, че някой от двамата може би си пада по мен. Хари? Хари да си пада по мен? Единствено фактът, че искаше да спи с мен бе достатъчно добър, за да ме накара да си мисля, че не ме харесва достатъчно много. Ами Луи? Луи бе гей. Поне така ми бе казал. 

Прехапах долната си устна, издишах тежко, след което се заиграх с пръстите си.

- Зейн, снощи, малко преди да започнем да пътуваме насам, Луи ми каза, че е гей. Найл също. Това така ли е? Моля те, кажи ми истината. - въпросът ми бе един от най-глупавите и странни въпроси, които бях задавала на някого, някога. Дали най-добрият ми приятел бе гей.. Не се ли предполагаше, че трябва да знам? 

Vanilla IceWhere stories live. Discover now