7 ~ 20.00

853 38 2
                                    

Michelle POV

Na onze laatste les van de dag, wiskunde, lopen Kaj, Lilly en ik gezamelijk naar onze kluizen en blijven zoals altijd nog even hangen. Nadat we naar Kaj en Lilly's kluis zijn geweest lopen we naar de mijne. In de verte zien we Samuel geleund tegen zijn zij bij mijn kluisje staan. Met 1 hand in zijn zak en in de andere hand zijn telefoon. Zijn zicht aan zijn telefoon geplakt.

Snel maak ik wat meer vaart en laat Kaj en Lilly achter me lopen. ''Hey Samuel'' glimlach ik naar hem.

''Hey Mimi'' antwoordt hij mij. Hij deed een stap achteruit zodat ik bij mijn kluis kon. Ik stop mijn boeken in mijn kluis en pak mijn jas. Inmiddels stonden Lilly en Kaj ook naast me met grote vraagtekens boven hun hoofd.

''Oh ja.. Sorry, vergeten te vertellen maar Samuel en ik gaan iets doen samen, dus ik rijd niet mee naar huis'' zeg ik met rode wangen.

''Maa-'' begon Kaj

''Dat is helemaal geen probleem Chelle'' maakte Lilly Kaj's zin af en gaf me een knipoog terwijl ze Kaj met zich mee trok.

Ik draaide me om naar Samuel die me zijn extra helm gaf

''Ready om te gaan?'' vroeg hij lachend

''Ready!''

*•*•*

Samuel scheurt door de straten van Rotterdam en de weg leidt ons naar de stad. Ik heb hem niet gezegd wat we zouden doen en blijkbaar heeft hij zo zijn eigen plan, maar dat maakt me niet uit. Als het om afspraakjes gaat, verveel je je nooit met Samuel. Maar dit is geen date Michelle.. Onthoudt dat.

Hij brengt me naar één van mijn lievelingsplekken in Rotterdam, Witte de With straat. Persoonlijk vind ik het een gezellige en kunstzinnige plek. Er hangen kunstwerken en boven de straat hangen woorden zoals LOVE, COOL en ZWART. Er zijn veel café's en eettentjes die meestal pas 's avonds open gaan, maar je kan er overal wel wat drinken.

"Ga maar zitten Mimi, ik bestel wel" zegt Samuel. Ik knik naar hem en zoek buiten op het terras een lekker plekje in de zon uit. Ik pak mijn zonnebril en mijn telefoon uit mijn tas en zie dat ik een smsje van Kaj heb:

Ik moet met je praten, kan je vanavond? - Kaj

Ik antwoord terug:
Tuurlijk, vanavond om 20.00 bij mij. Kus M

Snel stop ik mijn telefoon weer in mijn tas want ik zie dat Sam er al aankomt.
"Ik heb ice coffee voor je gehaald met een beetje caramel, your usual" glimlacht Samuel naar me. Hij weet precies wat ik lekker vind, en dat is erg fijn aan hem.

"Maar vertel eens Michelle, waarom opeens dit afspraakje?"

Kaj POV

"Lilly, waarom trok je me nou weg?" vraag ik geërgerd. Met zn twee lopen we naar de fietsenstalling om mijn scooter te pakken.

"Is dat niet een beetje duidelijk?" antwoord Lilly. "Ze heeft een afspraakje met Samuel dat moet je toch niet in de weg staan?" gaat ze verder.

"Wat is er gebeurd in de tussentijd? Gister haatte ze hem nog" zeg ik verward.

"Ik weet het Kaj, maar als ze het goed wil maken, dan moet je het gewoon laten gaan"

"Nou oké. Goed dan. Hoe ben je naar school gekomen?"

"Mijn moeder heeft me afgezet" antwoord ze.

"Moet ik je naar huis brengen?"

"Nou.. Als je erop staat.."

"Spring achterop" zeg ik lachend. Ze giechelt even en neemt dan haar plaats. Ze plaatst haar armen rondom mijn middel en we rijden het schoolplein af.

*•*•*

Nadat ik Lilly heb afgezet en thuis ben aangekomen stuur ik Michelle een smsje:

Ik moet met je praten, kan je vanavond? - Kaj

Even later krijg ik een berichtje terug:
Tuurlijk, vanavond om 20.00 bij mij. Kus M

Ik gooi mijn telefoon naast me op de bank. Ze is nu vast met die stomme Samuel iets leuks aan het doen.

Ik kijk naar de klok: 16.30 pas. Genoeg tijd om nog even een dutje te doen voordat ik naar Michelle ga.

*•*•*
Ik schrik wakker om te kijken hoelaat het is. Het is nu 19:47, dus ik spring uit bed en loop naar de badkamer om mn haar goed te doen en mijn tanden te poetsen.

Ik trek mijn schoenen en jas aan, bekijk mezelf nog één keer in de spiegel en loop dan de deur uit naar mijn scooter.

Aangekomen bij Michelle, zie ik dat alle lichten van het huis uit zijn. Dat wil zeggen dat Michelle nog niet eens thuis is. Het is nog net geen 20.00 dus ze kan ieder moment komen.

Ik parkeer mijn scooter in haar voortuin en ga op de stoep zitten. De zon gaat langzaam onder en ik zie dat de lucht oranje, roze en blauw kleurt. Ik besluit om er een foto van te maken want ik heb deze kleurencombinatie niet vaak gezien. Ik check tegelijkertijd de tijd.

20:14 en Michelle is er nogsteeds niet..

"Hey Kaj" hoor ik plotseling. Ik kijk op van mijn telefoon.

Forgive & Forget ~ Samuel Leijten (dutch)Where stories live. Discover now