11 ~ Toeval en Geheimen

955 47 5
                                    

Kaj POV

Mijn leven is veel saaier zonder Michelle. Geen sms'jes en geen lol. Ik heb al eerder toegegeven aan mezelf dat ik haar miste, maar ik ga dat niet tegen haar zeggen. Ik vind het gewoon jammer dat ik al die tijd met haar heb doorgebracht en nauwelijks vrienden heb gemaakt. Nu kan ik met bijna niemand afspreken. Ik kan met Lilly afspreken, maar ik denk niet dat Michelle dat zo leuk zou vinden. Waarom niet? vraag ik me eigenlijk af. Ze heeft toch Samuel die haar andere hand vasthoudt. Lilly van haar lenen zou niet zo erg moeten zijn. En let's be honest, Lilly is een hele leuke meid. 

Ik loop het muzieklokaal binnen, ga op mijn plek zitten en pak mijn telefoon. ''Yo man'' groet Jai me wanneer hij de klas binnen loopt. ''Yo, alles goed?'' vraag ik beleefd. Al heb ik totaal geen zin hierin. ''Ja man, rustig. Gaat alles wel goed met jou?'' vraagt hij. ''Ja, niks aan de hand. Hoezo?'' vraag ik weer. Ik heb geen idee waar die bezorgde vraag vandaan komt. ''Ik wil niet bemoeien'' begint hij, ''maar ik heb opgemerkt dat jij en Michelle niet meer zo close zijn als voorgaande jaren. Is er iets loos?'' Damn. Houdt dit gesprek ooit op? ''Maak je niet druk, het zal wel denk ik'' antwoord ik ongeïnteresseerd. Jai houdt zijn handen omhoog en zegt: ''Prima man, let me know if you need anything.'' Ik geef hem een knik en daarmee is het gesprek eindelijk afgelopen. 

Ik zie Lilly en Michelle samen de klas in lopen, diep in gesprek. Wanneer ze mij zien schrikken ze een beetje en draaien gelijk hun hoofden naar elkaar om blikken te verwisselen. Ik rol mijn ogen om het feit hoe dom dit eigenlijk is. Ik vind het ook heel vreemd dat Jai merkt dat er iets is tussen Michelle en mij. Als hij het ziet, kan iedereen het zien. Ik hoop dat het niet voor veel problemen zorgt want daar heb ik op dit moment totaal geen zin in. Wat ik ook hoop is dat het gesprek tussen die twee meiden gauw over is zodat ik Lilly kan vragen of ze iets leuks met me wil doen. Ik ben de kus nogsteeds niet vergeten. Ik weet ook niet waarom ik dat deed. Het gebeurde gewoon zomaar. Maar ik moet wel zeggen dat het erg leuk was. Ik zou het zo over doen. 

Wanneer Meneer Thelen bijna de deur wil sluiten glippen Samuel en nog een andere jongen nog snel samen de klas binnen. De jongen komt me erg bekend voor. Ik bekijk de jongen nog eens goed en opeens schiet het me te binnen. ''Yo Dioni'' schreeuw ik naar hem. Ik sta op van mijn plek en loop naar hem toe. Hij zoekt mijn stem in de klas en wanneer hij me ziet lacht hij breed. ''Kaj! Lang niet gezien jongen. Hoe gaat het?'' We geven elkaar onze handshake en lachen omdat we het nogsteeds kennen. ''Goed goed'' lach ik, ''ik wist dat er een nieuwe jongen was, maar ik wist niet dat jij het was man. Als ik het wist had ik je al eerder gezocht'' maak ik mijn zin af. ''Ach joh, komt goed toch? Genoeg tijd om weer samen door te brengen'' zegt hij. ''Ja man, ik he-'' ''Jullie kennen elkaar?'' word ik onderbroken door Michelle. Met een vragend gezicht komt ze dichterbij staan. ''Van vroeger joh'' antwoordt Dioni. Ze kijkt Lilly en Samuel verward aan. 

''Oke dames en heren. Doe dit maar in jullie vrije tijd. Allemaal naast je partners zitten, alsjeblieft. Ik zou graag mijn les willen beginnen'' maakt Meneer Thelen duidelijk. ''Welke plek mag ik innemen meneer? Ik ben Dioni, de nieuwe jongen'' lacht Dioni vriendelijk.

Meneer Thelen schudt Dioni's hand. ''Ik ben Thelen, jouw docent voor muziek'' stelt hij zichzelf voor. Hij wenkt Dioni om met hem mee te lopen om hem zijn plek te laten zien helemaal voorin de klas. ''Eigenlijk is dit een partner opdracht. Maar omdat iedereen al een partner heeft.. Zou je het dan aandurven om je eerste opdracht alleen te doen?'' vraagt Thelen. ''Geen probleem meneer'' lacht Dioni. Ik weet dat het geen probleem zal zijn voor Dioni. Hij is een natuurtalent en performen kan hij als de beste. Als hij met iemand een team moest vormen, zou het zijn cijfer juist meer naar beneden halen. Zó goed is die jongen. 

Na de les loop ik meteen naar hem toe. ''Ey man, zin om iets te drinken samen?'' stel ik voor. Ik zie aan zijn gezicht dat hij twijfelt. ''Morgen? Ik heb vandaag met Lilly afgesproken'' zegt hij voorzichtig. ''Lilly? Oh zij is wel chill'' antwoord ik alsof ik blij ben voor hem. ''Ja ik begrijp je helemaal'' lacht hij. ''Is goed, ik zie je morgen wel'' groet ik hem. ''Ey later he!'' groet hij terug. 

Forgive & Forget ~ Samuel Leijten (dutch)Where stories live. Discover now