2

680 69 54
                                    

Laat me alsjeblieft weten wat je van dit hoofdstuk vind. :)

-

HIDE

knip.

knip.

knip.

dat woord bleef ze maar herhalen als ze in haar vingers knipte. het leek alsof ze uit het niets veel lichter was, het was niet alsof ze was afgevallen in een paar seconden tijd. het zonlicht scheen fel in haar ogen maar ze had geen zonnebril nodig. ze kon recht in het zonlicht kijken zonder dat ze het gevoel kreeg om haar ogen dicht te knijpen.

ze bleef maar lopen, ze wist niet wat er met haar lichaam was maar ze voelde geen pijn. haar blote voeten liepen over de straten heen met vuil en sneeuw er onder, dat is wat haar ogen konden zien maar ze voelde er niks van. ze haalde haar schouders op en dacht niet dat het al te erg was, ze wist waarschijnlijk niet eens wat ze wel moest voelen.

haar benen dwongen haar naar een klein winkeltje aan het einde van de straat. het leek een bakkerij te zijn als ze goed keek. ze zag het kaartje achter de deur staan met het woord gesloten erop. ze begon hevig te zuchten. ze zag al het eten achter de toonbank en dacht dat ze lang niet gegeten had ook al kon ze het niet voelen in haar maag.

ze dacht hard na, ze had geen idee hoelaat het was. het moest wel ochtend zijn dacht ze. het leek een grote stad en moesten de winkels dus wel vroeg open gaan. er kwam een idee in haar op, ze wist niet of het ging lukken maar ze kon het proberen. haar lichaam was net zo licht als een veer. ze trok haar arm uit die recht door het glas ging van het winkeltje. verrast trok ze haar arm terug, ze stond verbaasd te kijken. ze deed het nog een keer en dit keer bewoog ze heel haar lichaam richting het glas. na een paar tellen stond ze in het gesloten winkeltje. ze bekeek haar arm alsof ze een puzzel probeerde te kraken. ze zocht naar het woord, naar het juiste woord. ze moest haar hersenen niet lang kraken.

onzichtbaar.

dat was ze, met een knip in de vingers.

er kwam een geur voorbij, ze kon het ruiken. ze tilde haar hoofd omhoog en keek naar het plafond waar ze iets zag zweven. het was een kleur, het was wazig maar ze zag rood. ze wist niet wat de betekenis hierachter was maar het duurde niet lang totdat ze meer vreemde signalen binnen kreeg.

het geurtje bleef om haar heen hangen. ze hield haar hand voor haar uit en merkte dat het rode energieveld aan het plafond langzaam in rode luchtbellen veranderde. zonder dat ze door had dat het door haar hand kwam liet ze haar arm vallen langs haar zij waardoor de luchtbellen allemaal naar beneden vielen en een plons creëerde onder haar voeten.

haar mond hing wijd open, ze wist niet hoe dat kon gebeuren. ze wist niet wat voor controle ze had over haar lichaam. ze nam beduusd een paar stappen naar achter, ze wist niet wat ze zag. het was een soort energieveld die over de vloer bewoog. er kwam rook van af. ze voelde geen paniek op lopen maar haar gezicht schreeuwde wel paniek. maar ze had geen enkel gevoel.

voordat ze een oplossing kon bedenken klonk er een zware sleutel aan de glazen deuren. haar hoofd schoot op als ze het geluid hoorde. ze zag een jongen het winkeltje binnen lopen met een volle tas in zijn hand. ze kon maar hopen dat hij dit niet kon zien. zijn ogen gingen eerst naar achter waar de keuken zich bevond en schoten uit het niets naar de vloer. hij verloor zijn grip over zijn tas als hij de vloer zag. zijn tas viel op de vloer waardoor er van alles uit rolde. haar hart ging tekeer, maar nogmaals kon ze dat niet voelen. ze beet op haar lip en zag hoe de jongen een stap naar achter nam en zijn hoofd bleef schudden. hij nam nog een stap naar achter en stond nu buiten, hij keek naar rechts en ging er vandoor.

ze wist dat ze iets moest doen, ze had geen idee wat maar ze moest snel zijn. ze hield haar handen over haar hoofd heen en schrok van het resultaat dat het gaf. het energieveld begon te zweven. ze fronste haar wenkbrauwen. haar armen gingen langzaam terug langs haar lichaam waardoor het energieveld weer in een plons naar beneden viel.

ze keek naar haar handen die ze nu voor haar uit hield. ze keek weer naar de vloer waar het energieveld weer begon te zweven. ze begon stemmen te horen, ze wist niet wie het waren maar ze had wel een idee. in een klap begon ze haar handen dicht te knijpen waardoor het energieveld langzaam verdween en oploste in rook. ze kon eindelijk opgelucht adem halen.

de jongen was weer terug maar dit keer met een oude mevrouw naast hem. hij wees naar de vloer waar het energieveld momenten geleden nog in een plons lag.

"harry schat, er is helemaal niks." zei de oude mevrouw kalmerend als ze in zijn hand kneep.

"maar barbara-" zei harry als hij zijn hoofd naar de vloer draaide en zag dat alles weg was.

"hoe-"

"je bent vast nog niet helemaal wakker." zei barbara ongetwijfeld als ze de spullen die uit de tas vielen op raapte.

harry wist wat hij zag, hij wist het echt.

werd hij in de maling genomen?

-

Het was eigenlijk de bedoeling dat ik geen hoofdletters zou gebruiken in dit boek maar vanaf hoofdstuk 4 zal ik dat wel doen.

Thankyouu voor alle namen dat jullie gestuurd hebben!! En ik dacht dat er 6 wel bij de hoofdpersoon zouden passen.

Jullie mogen kiezen welke naam het gaat worden (de meeste comments tellen):

1. Elvira

2. Brooklyn

3. Eleanora

4. Mary

5. Felicia (In plaats van Felice misschien?)

6. Alice

Comment bij de naam waarvoor je stemt.

Stem en/of plaats een reactie alsjeblieft.

Thankyouuu.

hiding » h.s.Where stories live. Discover now