5

185 37 6
                                    

HIDE

Niall kon niet langer thuis blijven doordat hij dezelfde avond nog een vlucht naar Dublin moest nemen vanwege een familie noodgeval, Harry wilde het helemaal niet horen. Niall koos er daarom voor om Harry's goede vriendin op te bellen, Elvira. Niall zat wel een halfuur aan de telefoon om haar alles in grote schaal uit te leggen, Elvira kon haar oren niet eens geloven.

Ze maakte zich zorgen om Harry, ze wist wat voor een schat hij was en ze had nooit zulke verhalen uit zijn mond gehoord. Elvira vroeg zich af waar dit heen ging, maar sinds ze al jaren vrienden was met de jongen besloot ze om hem en Niall allebei een grote plezier te doen. Ze woonde net buiten Londen maar verzekerde Niall dat ze over een uurtje bij het appartementencomplex van Harry zou zijn.

Nadat Elvira haar telefoon had opgehangen besloot ze om alvast nu te vertrekken en onderweg iets lekkers voor haar en Harry te kopen. Ze deed geen moeite om van kleding te veranderen, ze voelde zich comfortabel genoeg om in een topje en skinnies het huis uit te gaan. Natuurlijk nam ze wel haar leren jacket mee zodat ze het niet te koud zou krijgen.

Voordat ze verder door reed naar Harry's appartementencomplex besloot ze om even te stoppen bij een winkeltje genaamd Rapha waar ze koffie bestelde en vier gebakjes. Daarmee liep ze even later weer de deur uit. Ze had geen idee waarom ze aan had wat ze aan had sinds er sneeuw lag, de temperatuur was geen enkel moment hoog genoeg voor de redelijke outfit dat ze aan had. Zuchtend stapte ze weer in haar auto en reed ze verder naar het appartementencomplex.

-

"Harry, als je me niks vertelt kan ik je ook niet helpen." Sprak Elvira zachtjes als ze haar hand over Harry's dijbeen legde.

"Je kunt me alles vertellen, dat weet je." De toon die Elvira in haar stem gebruikte was kalm, iets wat Harry echt nodig had op dit moment.

"Ik weet het gewoon niet meer." Vertelde Harry na een paar seconden stilte als hij de beker gevuld met koffie naar zijn lippen bracht.

"Wat weet je niet meer?" Vroeg Elvira zachtjes als ze hem doordringend aankeek.

"Alles." Verklaarde Harry als hij zijn hoofd liet zakken en zijn ogen gericht hield op het tapijt onder zijn voeten.

"Wees eerlijk met me Harry." Elvira bracht haar hand naar die van hem en streek langzaam met haar vingers over de palm van zijn hand.

"Dat is het probleem juist Elvira." Zei Harry als hij zijn hand weg trok en naar achter leunde.

"Vertel me, wat is het probleem?" Harry keek op en had de intentie om Elvira recht in haar ogen aan te kijken maar iets achter haar nam zijn complete aandacht. Daar aan de muur hing een zwart-wit foto, het was een soort papier dat je normaal voor wanneer je iets printte gebruikte. Elvira merkte dat hij zijn aandacht er niet bij had en volgde zijn ogen, ze keek plotseling om als ze nieuwschierig was waarom Harry zijn aandacht op de muur had maar zag niks interessants voorbij komen.

Harry bleef staren met zijn lippen gepart en stond langzaam op, de foto aan de muur had hij nog nooit gezien waardoor hij zich af vroeg of hij het wel aan durfde. Misschien kon hij beter blijven zitten. Elvira stond gealemeerd op als ze Harry's houding zag.

"Harry, wat is er?" Vroeg ze alert als haar ogen van hem naar de muur gingen en weer terug. Harry gaf geen antwoord terug en nam voorzichtig stappen richting de muur.

"Harry," Klonk Elvira's stem verbouwereerd. Maar Harry luisterde niet. Na een aantal stappen stond hij nu direct voor de foto die Elvira niet kon zien. Hij kneep zijn ogen klein en nam verbaasd een stap terug als hij de ware kleuren zag. Op de foto zag hij een schommel, een oude beschadigde schommel. Maar dat was het niet alleen. Het was erg licht, maar hij kon het zien. Op de schommel zag hij een meisje zitten met maar hoofd omlaag. Hij zag geen gezicht, maar daar bleef het niet bij. Zijn ogen gingen naar de rechterhoek van de foto en het leek wel alsof zijn hart voor een enkele seconden stil stond.

Elvira Riveros 2002

-

Wat herkennen jullie als je de beschrijving van de foto leest? (Uit vorige hoofdstukken)

Stem en/of plaats een reactie alsjeblieft.

Thankyouuu loves.

hiding » h.s.Where stories live. Discover now