One Shot

170 23 10
                                    

Naam: Joy JoytjeRebers
Leeftijd: 19

"Je suis Joy," Zei Joy als ze naar de vijf personen keek die haar vandaag zouden beoordelen.

"Je suis dix-neuf ans."

"Pourquoi êtes-vous ici aujourd'hui?" Vroeg de man met stoppels aan zijn kin.

"Ik dacht eraan om auditie te doen doordat dansen altijd mijn passie is geweest."

"Á Paris?" Vroeg een vrouw die al wat aantekeningen had gemaakt.

"Oui," Antwoordde Joy kort maar krachtig als ze even rond ze zaal keek waar er achterin ook nog publiek zat.

"Je hebt al een lied uitgekozen zie ik?" Vroeg de man met de stoppels als hij naar de laptop wees die open stond en waar de CD al in zat. Ze knikte.

"Dan is het podium nu van jou." Vertelde de man als hij zijn handen gebaarde naar het podium waar Joy op stond. Ze glimlachte vol met vertrouwen naar de jurlyleden en ging in haar positie staan.

Ze doet al vijf jaar lang aan dansen en het leek haar wel iets om er eigenlijk daadwerkelijk ook iets mee te doen later. Daarom besloot ze om voor één jaar het uit te proberen in Parijs waar ze zekers ook goede dansers hebben in verschillende stijlen. Joy heeft er al heel lang van gedroomd om ooit in Los Angeles te staan, het liefst in een groep. Ze keek altijd naar de dans films en keek vol met verbazing toe en vroeg zich altijd af hoe die acteurs en actrices dat allemaal deden. Joy kon maar hopen dat ze ooit zo'n een baan in handen kon krijgen, niet voor de salaris dat er aan vast zit, maar omdat ze er plezier in heeft.

Het stukje duurde vijf minuten, vijf minuten kunnen lang zijn maar in dit geval is het voor Joy harstikke kort. Ze ademt en leeft voor dit, ze merkt niks van de tijd. Ze geniet volop en maakt er het meeste van. Ze maakt fouten net zoals elk ander persoon en zal er hier en daar over mopperen maar ze leert ervan. Ze is trots op haarzelf, haar ouders zijn trots op haar. Shawn, haar vriend is trots op haar. Helaas kon hij het niet halen om met haar naar Parijs te gaan in de eerste maand dat ze hier heen kwam want hij had het druk met zijn studie. Maar hij had haar beloofd dat hij binnenkort zal komen, hij zou in Parijs aanwezig zijn voor haar eerste optreden. Al hoewel Joy hem vertelde dat het niet zo snel zal gaan, vertelde Shawn haar alsnog iets heel anders. Sinds ze wist dat ze niet kon winnen gaf ze het op en liet ze hem zijn gang gaan. Hij deed er alles voor om zijn vriendin gelukkig te maken, op de beste wijze mogelijk. Ze waren een pracht koppel, en ze zijn het nog steeds ook al scheidt een zee hun van elkaar.

De vijf minuten waren al weer snel voorbij en Joy stond te stralen van blijdschap als ze weer op haar plek ging staan en de zaal rond keek. De meeste mensen uit het publiek gaven een staande ovatie waar ze erg blij mee was, ze kon het niet eens geloven. Misschien doen ze dit bij de andere kandidaten ook dacht ze. Maar dat was niet het geval. De vijf juryleden waren het blijkbaar ook eens met het publiek want die stonden ook al en gaven haar een groot applaus. Joy keek stralend toe als ze verlegen een stukje haar achter haar oor plaatste die in de weg stond door alle felle bewegingen. Het applaus verminderde langzaam waardoor de juryleden weer plaats namen en iedereen vroeg om stil te zijn.

"Bravo!"

"Merveilleux."

"Één woord, incroyable!"

Dat waren enkele woorden die Joy kon horen die van de juryleden kwamen, ze waren allemaal erg tevreden met de optreden van Joy en lieten haar dat ook weten. Ze gaven verder aan wat ze ervan vonden en als ze zo door ging dan kon ze wel geplaatst worden voor de volgende dans film die opegenomen zou worden in Parijs over een enkele maanden.

hiding » h.s.Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu