35. Kapitola

1.8K 152 6
                                    

Brečela jsem do tmy a nedělala si starosti, že je za mnou skupina nebojácných smrtijedů, kteří vraždí lidi a pro které právě teď musím vypadat jako nejhorší smrtijed ze všech. Ne... Tom byl pro mě všechno...i přesto, že šel zabít nevinné dítě, které zatím nic neudělalo, vrátil mi zpátky šanci k životu, proč tedy jemu byl odepřen? 

Snažila jsem se uvažovat. Přeci něco musí existovat! Prosím...Jen...prosím!

 *** Období Harryho Pottera - 14 letého ***

Právě začal nový školní rok a já už několik let tady v Bradavicích učila přeměňování. Tento rok se měla chystat soutěž zvaná: Pohár tří kouzelníků.

To nebylo ale jediné, co zde bylo nové. Do školy měl přijít dokonce nový profesor, který měl učit obranu proti černé magii...

Seděla jsem za profesorských stolem v hlavní síni, kde Brumbál říkal svůj proslov. Celý ty roky jsem byla jen zamlklá, jelikož mě pořád u srdce drásalo jedno. TOM je mrtvý!

Náhle prudký blesk, který dokázal zkrotit pouze jeden v této síni. V jednom koutě stál nový profesor obrany proti černé magii. Profesor Moody...Neboli Pošuk. 

Prohlížela jsem si ho co nejpečlivěji. Připadalo mi na něm něco zvláštního. Jako kdybych ho už někdy viděla, ale přitom jsem ho v životě nepotkala. Profesor Moody něco nesrozumitelného pronesl všem přítomným a poté zaměřil svůj zrak na mě. 

Jedno jeho skleněné oko ze mě nemohlo spustit zrak. Nejsem až tak atraktivní...proč tedy na mě tak...ehm...zíral?

Během chvíle si přisedl ke stolu - díky bohu kus dál ode mě - a Brumbál začal vysvětlovat, co nás tento rok čeká. Všichni v sále byli nadšení, včetně Harryho Pottera. Dítě, které přežilo útok slavného Lorda Voldemorta... Toma Raddlea!

Zavrtěla jsem hlavou, jelikož jsem se zase zasnila. No tak Kath! Nesmíš na něj teď myslet. ,, Jste v pořádku?'' nadskočila jsem, jelikož jsem si právě povšimla, že se vedle mě objevil profesor Moody. Zadívala jsem se ho hluboko do očí a povšimla si něčeho zvláštního, avšak jsem to nedokázala detekovat.

,, Ehm...ano!'' pronesla jsem.

,, Opravdu? Nezdáte se...'' nesouhlasně jsem zavrtěla hlavou.

,, Ne opravdu...všechno je v pořádku. Promiňte, že se ptám...nepotkali jsme se už?'' Moody se nachvilku zarazil, ale poté zavrtěl hlavou.

,, Ne...nevzpomínám si na vás!''

,, Dobře...'' pousmála jsem se a odvrátila od něj pohled. Jeho skleněné oko jsem však cítila na svých zádech...

Podle filmu jistě víte, že ve skutečnosti profesor Moody ve čtvrtém díle nebyl profesor Moody, ale Barty Skrk Junior. :) Mám toho pro vás přichystáno hodně s Bartym...vyvine se to dost...atraktivně. Zkuste hádat, jak velkou roli bude mít Barty v příběhu :) 

Power of darkness | Harry Potter [CZ]Where stories live. Discover now