Adsız Bölüm 3

428 151 69
                                    

"Neymiş şartın ?ve isteğin ?" diye sordu yaşlı adam."

"Şartım şu ." diye söze başladı liam..bu kıza canım ne isterse yaparım. ne sen,nede başkası bana karışamaz . anlaştık mı ?baba."

Babası ne dedİğini anlamamıştı."ne demek bu şimdi."? diye sordu şaşkınlıkla. "daha açık konuşur mu sun?.bu kıza zorla sahip olmayı mı düşünüyor sun?Babasının bu son sözleri liamı n komiğine gitmiş ti . alayla bir kahkaha attı.

"Çok komiksin baba söylediğin şeye bak.bunu nasıl düşünürsün ? sevmediğim .tanımadığım, üstelikte neye benzediğini bilmediğim,bir kızla nasıl yatağa girer, onu koynuma alırım,bunu yapacağıma ölürüm daha iyi o kız asla benim karım olamaz! buna izin vermem!."dedi sinirle ..benim demek istedığim bu değil .istediğim şey ona her türlü hakareti yapar, onu sürekli aşşağılar,küçük görürüm ..evimde de hizmetci gibi kullanırım. her işimi ona yaptırırım sende dediğim gibi bana karışamazsın.anlaştık mı?.dedi sözlerini tamamlayarak..

Babası oğlunun bu sözlerine üzülmüş,cevap vermekte zorlanıyordu.biran ne diyeceğini bilemedi sıkıntıyla , derin bir soluk alıp ,verdi..

"Bu sözlerin hiç hoş değil oğlum.sen evine hizmetçi yada köle almıyorsun. çirkinde olsa bir kadınla evleniyorsun. o kız çirkinde olsa ,her şeyden önce bir insan ve gururlu sevmesen de bir insanın gururuyla oynayamazsın.birinin kalbini kırarsan bir daha düzeltmen ,tamir etmen zor olur .sonra pişman olur acı çekersin.iyi düşün bence bu kızın gururuyla oynama, sonra telafi edemezsin oğlum.

liam babasının bu sözlerine hak verse de umursamadı "Haklısın baba ama şartım bu! ister kabul et ,ister etme son sözüm bu..

"Tamam ." dedi babası kabul etmek zorunda kaldı..

" Dikkat et ama fazla ileri gitme bu kızı üzmeye hakkın yok ,zaten yaralı". dedi sözlerini tamamladı..

"Orası seni ilgilendirmez bu saatten sonra bu beni ilgilendirir .sana bir sorum var baba bu kızın bu evlilikten haberi var mı ? diye sordu liam..yaşlı adam böyle bir soru beklemiyordu .açıkcası şaşırmıştı yine verecek bir cevap bulamadı .sessız kalmayı tercih etti liam dikkatle babasını izliyor ondan cevap bekliyordu.

"Bir şey sordum baba cevap vermeyecek misin?dedi

Evet var ."dedi babası birden.

"Oh! iyiymiş desene benden başka bu evlilikten herkesin haberi var bir tek benim yok .ne güzel iş ."dedi alayla..

babasını sertçe baktı yaşlı adam oğlunun bakışlarına kızsa da önemsemedi."Bana öyle kızgın boğa gibi bakma! sana söylesem kabul etmeyecektin .o kızda istemedi ama mecbur kaldı, babasına ölmeden söz verdi.ne yapabilirim ? babası benim en iyi dostlarımdan biriydi bana çok yardımları oldu zor anlarımda hep yanımda oldu.bende kıramadım arkadaşımı tek çarem buydu .."dedi üzüntüyle.

" Arkadaşını düşünüyor . onu kırmıyor ama oğlunu düşünmüyor .ateşe atıyor .sevmediği bir kızla evlendiriyorsun. bu kararı alırken beni de düşündün mü ? baba .. dedi liam sitemle .."

"Haklısın ama dediğim gibi başka çarem yoktu .zaten gerçekte karı koca olmayacaksınız .sadece aynı evde yaşayıp .destek olacaksınız. zamanla belki

birbirinize alışır seversiniz . o kızda seni severse belkide değişir güzelleşir sende onu seversin ..

"Asla! diye bağırdı liam bu kızı asla sevmeyeceğim, ondan nefret edeceğim. bu evliliği sırf sen istediğin, bir söz verdiğin ,diye kabul ettim anladın mı baba !?dedi sesi yine sert ve üzgün çıkmıştı.

hüzünlü aşkHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin