Adsız Bölüm 11

236 93 26
                                    

Genç kız Solan da oturmuş, gelecekteki yaşantısını düşünüyordu. çok sevdiği babasıyla güzel anılarla dolu evinden ayrılacaktı. bu durum onu üzse de yapacak bir şeyi yoktu elinden bir şey gelmiyordu.

"İnsanın sevdiği, değer verdiği şeylerden kopması ne de zormuş . Allah ım sen bana dayanma gücü ve diye dua etti içinden,biraz içini dökmek ve konuşmak için, temizlik yapmakta olan hizmetçi si Jessica ya seslendi:

"Jessica bir dakika yanıma gelir misin? hizmetçi kız hanımının sesini duyunca elindeki işi bırakıp , yanına koştu.

"Efendim Elif hanım bir isteğiniz mi vardı .? diye sordu çekinerek.

"Hayır sadece seninle konuşmak için, çağırdım geç otur dedi Elif karşındaki tekli koltuğu gösterdi.

hizmetçi kız şaşırmıştı yine .

" B en mi? Sizinle karşılıklı oturup konuşacağım nasıl olur.?dedi

"Sana nasıl olur diye sormadım Jessica dediğimi yap ve geç otur dedi genç kız emir verircesine.

hizmetçi kız daha fazla hanımını kızdırmamak için ,sıkıntılı bir şekilde genç kızın gösterdiği koltuğa oturdu.

"Sizi dinliyorum Elif hanım.

genç kız derin bir nefes çekerek konuşmaya başladı.

"Biliyorsun yakında evleniyorum. ve babamla yaşadığım bu evden ayrılmak zorunda kalacağım, sende mecburen ,ayrılacaksın.kocam olacak adamın seni yanımda isteyeceğini sanmıyorum. bu yüzden istemesem de yollarımız ayrılıyor ama.. merak etme senin için güzel bir referans hazırlar iyi bir işte çalışmana yardımcı olurum.anladın mı beni?

Hizmetçi kız duyduklarını üzülmüş , sessizce içini çekmişti .uzun zamandır çalıştığı işinden ve yanında çalıştığı sevdiği insanlardan ayrılacaktı. böyle bir şey beklemiyordu istemsizce göz yaşı döktü üzün gözlerle hanımına baktı.

" Sizden ve bu evden ayılmak çok zor olacak keşke sizinle çalışmaya devam etseydim eşiniz izin vermez mi? .diye sordu

" Bende istemezdim öyle olmasını ama.. yapacak bir şey yok eşimin izin vereceğini sanmıyorum.beni zor kabul etmişken seni kabul etmez sanırım. ama üzülme bende daha iyi birilerini bulursun.dedi genç kız hizmetçisini teselli edercesine:

"Hiç kimse siz ve babanız Murat bey kadar iyi olamaz. bana hiç bir zaman kötü davranmadınız. Beni hizmetçi olarak değil ,değerli bir insan gibi gördünüz size ve babanıza minnettarım. çok iyi insanlarsınız.her şey dediğiniz gibi olsun sizden ayrılmak zor gelse de ayrılırım ama... sizi de babanız Murat beyi de unutamam hep içimde bir yerlerde size olan sevgim kalır.

Jessica nın duygulu, içten konuşması genç kızı da duygulandırmıştı.

"Teşekkür ederim Jessica düşüncelerin için, ama ..ben melek değilim .benimde hatalarım , yanlışlarım olmuştur bilmeden. ben yapmam gerekeni yaptım.babamdan nasıl öğrendiysem öyle davrandım. sonuçta ben zengin olsam sende hizmetçi olsan da insanız, ve kimse kimseden üstün değil.dedi genç kız

"işte bu yüzden iyi olduğunuzu söyledim insanları makam , mevkim dış görünüşe önem vermeden,seviyor ve değer veriyorsunuz. çoğu insan bunu yapamaz zengin insanların çoğu kendini beğenmiş egoist insanlar bizim gibi hizmetçi olanlara değer vermiyor hep hor görüyor azarlıyorlar.

"Bu dediğin bencil insanların sorunu ben böyle olamam.ahlaki yapım bunu izin vermez .ama .benden daha iyi birilerini bulacağına eminim.şimdilik bu kadar nikah gününe kadar yanımda olursan sevinirim."

hüzünlü aşkWhere stories live. Discover now