Adsız Bölüm 14

400 76 404
                                    

Elif artık kararını vermiş her şeyi geride bırak, ingiltere yi yaşadığı şehri geride bırakıp gidecekti gitmeden önce halletmesi gereken işleri vardı. elbise dolabından bir kaç parça kıyafetini  , küçük  bavuluna yerleştirdikten sonra , kol çantasını  koluna taktı cep telefonunu cebine koyup. odasından çıktı merdivenlerden yavaş adımlarla indi. salonda oturmuş tv izleyen Liama öfkeyle bakıp . sessizce evden çıktı  bir taksiye binip arkadaşı Sally inin adresini verdi.yarım saat sonra salllynin evinin önündeydi  .taksi ücretini ödeyip  hızla indi arkadaşının evinin kapısına doğru yürüdü olanca gücüyle zile bastı .çok bitkin ve yıkılmış bir hali vardı .Sally kapıyı açıp arkadaşının halini görünce , korkmuştu

"Elif bu halin ne? ne oldu sana ? diye sordu hayretle

"Çok kötüyüm Sally sana geldim seninle konuşmaya ihtiyacım var.  " dedi Elif  üzgün bir şekilde.

"Tamam canım gel içeride  konuşalım." dedi Sally birlikte içeri girdiler oturma odasına doğru ilerlediler   beşli koltuklardan birine ,yan, yana oturdular .

"Anlat bakalım ne oldu? yine kocanla kavgamı ettin? diye sordu Sally

"elif kol çantasını ve küçük valizini ,  koltuğun bir kenarına koyduktan sonra, arkadaşı na üzgün gözlerle baktı . sıkıntıyla derin bir nefes alıp, verdi.

"Evet kocamla yine kavga ettik her zamanki gibi .artık yoruldum ." dedi .Elif bıkkın bir şekilde.

"Üzülme güzelim sen güçlü bir kadınsın her şeyin üstesinden gelirsin. bir kocanla mı baş edemiyeceksin ." dedi Sally teselli edercesine.

"Haklısın üzelim ama artık eskisi gibi güçlü değilim. dayanacak gücüm kalmadı , tükendim bittim .  ben bir karar aldım her şeyi geride bırakıp. gidiyorum." dedi elif.

 Sally duyduklarıyla şok olmuş , şaşırmıştı şaşkın bir şekilde;

"Ne dedin sen? ne gitmesi? nereye gidiyorsun? diye sordu üst, üste.

"evet gidiyorum canım artık buralarda kalamam . liamın yüzünü görmeye tahammülüm yok." dedi elif bıkkın ve kendinden emin bir şekilde. Sally biran ne diyeceğini bilemedi arkadaşına hak verdi  biraz düşünür gibi oldu ama onu kaybetmek istemiyordu  birden aklın bir fikir geldi. onu ikna etmeli kararından. vaz geçirmeliydi. Arkadaşının yüzüne şefkatle baktı.

 "Bence ani karar vermişsin. burada kalmalı , savaş malısın gitmek çözüm değil,acılarını da beraberinde götürdükten sonra gitmenin ne anlamı var? dedi sallly ikna eder bir tonda.

"Savaşmak mı?  diye sordu Elif şaşkınca;

"Savaşacak neyim var sally insan savaşacak bir şeyi olunca savaşır. benim neyim kaldı ne annem var, nede babam . daha babamın acısını içimde yaşayamazken, beni sevmeyen, sevmediğim bir adamla evlendim . buda yetmezmiş gibi her gün onun o iğrenç bakışlarına ve hakaretlerine maruz kaldım . benim yerimde olsan sen ne yapardın? dedi sözlerine devam ederek.

Sally arkadaşına bir kere daha hak vermişti.onu ikna edememenin üzüntüsünü yaşıyordu sessizce  yutkundu . arkadaşını kaybetmek korkusu içine oturmuştu  .bir anlık sessizlik oldu ikisi de susmuş ,konuşmuyordu .sallyin birden aklına duygu  sömürüsü yamak geldi . belki bu şekilde arkadaşını ikna ederdi.

arkadaşının elini eline alıp üzgün gözlerle ona baktı

"Sen gidersen ben ne yaparım buralarda yanlız, bir başıma?

 Ben ağladığımda benim göz yaşımı kim silecek.? beni kim teselli edip, sarılacak? yardıma ihtiyacım olduğunda kim yardım edecek? dedi ağlar gibi duygulu bir sesle konuştu.

hüzünlü aşkWhere stories live. Discover now