MUTLULUK

13.5K 457 9
                                    

■■■■■■
Demir
■■■■■■
Konakta merdivenlerden teras katına  ilerlerken  yemek kokuları bütün evi sarmıştı bile.
"Ooo annem yine civan geldi diye döktürmüs"dedim sesli gülerek,

" çok mu seviyorlar civanı "diyen Cemre şaşkındı.

"aslında tek önemsediğim kuzenim  diyebilirim,  önder belli zaten bide Akın var  evlerden Irak olsun" dedim sevimsiz bir halde.

"akın kimlerden " diye sordu

"O da Kuzenim Nuran yengemin oğlu " dedim sinirle "burda değil sanırım"dedi merakla

"yurtdışında buraya kolay kolay gelemez gelsede kısa sürede dönmek zorunda kalır " dedim net bir şekilde, Cemre bunun altında bir iş olduğunu anlayacak kadar zeki bir kadındı, yüzüme baktı devamını açıklamam için ancak ben şimdilik birşey söylemeden kalacaktım. Civan bizi görünce " oo çifte kumrular hosgeldiniz " dedi gülerek,

"hosbulduk kardeşim yeni mi dönüyorsunuz şirketten " diye sordum

"Yok odadaydim şirkette çok kalmadık, Amcamlar sağolsun yerlerini almışlardı
Eğlenmeye geldik kardeşim her zman çalışıyoruz " dedi keyifli bir halde

"ben annemlere bakayım eksik varmı diye müsadenizle " diyip izin isteyerek  yanımızdan ayrıldı
cemre aşağı inerken, emir de aramıza katıldı

"herşey yolunda sanırım kuzen " dedi omuzuma dokunarak,

" bazı sorunları halletmeyi basardık   aramızda çok şükür " dedim rahatlamışcasina  "hâlâ  çok kırgın  zamanı var ama sabırla düzeltene kadar bekleyecem" dedim Emir'e bakarak.

"Abi, o kız sandığımızdan daha güçlü, herşeyin altından tek başına kalkmayı başarmış , şanslısın  mutlu olmanızı herşeyden çok isterim abim" dedi koluma destek olmuşçasına sıktı. 

Civan "bakma sen Demir, suçlandığı şeyler hiç kolay değil. ihanet.  uğruna ablasını kaybetti bu kız, halamlar Allah bilir ona neler yapmış" dedi sesi titreyen bir tonda. "Biraz uzaklaşın buralardan sizi hapsetmesine müsade etme" dedi Civan.

"Öyle düşünüyorum bende. bir tatil yapsak bu olayları burda bırakıp uzaklaşmak bize hep iyi geliyor" dedim,

Emir "Ege  tarafına gitsenize abi uzum zamandır gitmiyorsun" diyince

"haklısın  Emir iyi fikir kardeşim ben bu akşam bi detaylı araştırır  karar veririm,hatta sizde eşlik edin" dedim

"Amman yok Burcu ile uğraşamam abi burda iyiyiz siz keyfinizce takılın"dedi

"Ben evlenince toplu gideriz artık"diyen Civan Saskin bakmalarimizi kaldıramamış olacak ki " zaten o zamana siz çoluk çocuk sahibi de olursunuz  büyümüş olurlar " dediğin  de sesli gülmüştüm
"Belli mi  olur  sende benim  gibi bir ay da evlenir barklanirsin" diyince,

"Allahtan kan davası şimdilik yok da endişe etmiyorum"dedi dalga geçerek.  

●●●●●●●●●
CEMREDEN
●●●●●●●●●●

Seçtiğim yol bana bile bazen yanlış gelse de çıkışım yoktu bu evlilikte, ben Demirin geçmişini öğrendiğimde daha büyük krizler çıkaracak biriydim şimdilik  öğrendiğimden fazlasina merakım yoktu ama belki bende onun benden önce sevdiği bir kadın ile resmini görsem gözüm dönebilirdi ama  bu onu haklı  çıkarmazdı. Silâh, ölüm bir çözüm değildi, onun kabullenmesini istediğim tek olay buydu. Erkek egemen değildi  ölümümüze karar verecek en son kişi koca dedikleri adamlardı.biz evlendiğimiz için her konuda kendilerine itaat etmelerimizi istemeleri, her sinirlendiklerinde  susan taraf olmayacaktım. ablam gibi pes etmeyecektim ve ben bu aileden  intikamımi   alacaktım. bunun için de tek yolum  ardımda Demir ve ailesiydi.
Bu olayı öyle bir kullanmıştım ki şimdi bana atacaklari  bir adimda lafımı  esirgemek bir tarafa kalsın çekip vursam sesleri çıkmazdı.çünkü iftira atan ve karalayan kişiler onların ailesiydi. Istedigim tek şey  Mardinden uzak bir Demir ile yaşamaktı.

TÖREHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin