4. Lussi

2.7K 194 1
                                    

Seattle Central Community College
Perspectiva Oliviei.

Ora de logica era pe departe una dintre cele mai plictisitoare ore din lume și niciodată nu am putut s-o înțeleg. Uitasem cât de grea este facultatea și acum începea sa-mi para tot mai rău ca mi-am părăsit toți prietenii din cauza problemelor din trecut.
Știam ca deja pornisem la drum și nu aveam sa renunț la el foarte ușor, dar simțeam ca nici aici nu o sa se întâmple nimic bun.

"Domnișoară Olivia!" Mă atenționă profesorul, a cărei pica se pare ca picase pe mine.

"Da?" Am întrebat când am văzut ca toată clasa se uita la mine. Știam ca sunt noua, dar sa-mi fac intrarea din prima zi asta mi se părea total aiurea. Nu-mi niciodată da stau în centrul atenției.

"Ne puteți spune și noua ce găsiți interesant pe acel geam?" Întreba profesorul luandu-ma peste picior și scoțând câteva chicoteli în clasa.
Mi-am redirecționat privirea spre geam și am privit afară, de data aceasta cu mai mult interes. Trebuia sa-i dau profului un răspuns legat de natura.

"Pai vedeți dumneavoastră...." am zis facandu-l pe profesor sa ridice o sprânceană la mine, curios de ceea ce urma sa spun " copacul acela deși nu este singurul din toată curtea lumea îl prefera pe acela pentru a se relaxa, deoarece oferă destula umbra și este poziționat foarte aproape de intrarea principala, pe când ceilalți sunt mai îndepărtați și mai tineri !" Am zis eu și profu ofta.

"Foarte bine Olivia, dar data viitoare fi atenta la ora !" A zis profesorul și s-a reîntors la lecția lui. Habar n-avusesem ce spusesem acolo, dar cert era ca profesorului îi convenite răspunsul, intr-o oarecare măsură.

"Pss! " am auzit de undeva din spatele meu, dar nu am băgat de seama crezând ca nu eu sunt cea strigată. "Pss!" Am auzit mai tare. Am oftat exasperata și mi-am intors capul in spate sa văd cine mă striga. Am analizat toți studenții prezenți în clasa dar niciunul nu-mi atrăgea atenția. Am ridicat imposibila din umeri și m-am reîntors către profesor. "Pss" am auzit încă o data și o hârtiuță a aterizat le banca mea. Am luat repede foicica și am bagat-o sub banca unde am desfăcut-o. Un scris întâmplător de frumos mi sa ivit în fata ochilor:" Hey! Eu mă numesc Lussi. Am auzit ca te-ai certat cu unul din frații familiei Queen dimineață. Dacă vrei sa ne cunoaștem mai bine, te aștept în pauza mare, lângă stejarul cel bătrân. " -scria pe micul bilețel. Mi-am mai rotit încă o data ochii in clasa și am oftat. Aceasta Lussi știa sa se ascundă bine rău de tot.

*****

Pauza mare nu era nimic altceva decât o pauza în care te lasă să părăsești incinta colegiului pentru a-ți lua de mâncare dacă nu-ți plăcea cea oferită de la cantină. Stejarul bătrân de care îmi vorbise așa-zisa Lussi era atracția principala a colegiului, și culmea e ca era fix copacul la care mă holbamsem eu în ora de logica.

M-am rezemat cu spatele de copac și am început sa răsfoiesc cartea de medicina pe care o aveam în mana.

"Hey!" Am auzit o voce suava în stânga mea. Am lăsat cartea deoparte și mi-am ridicat capul sa văd cine mă saluta. O fata de aceeași inaltime ca și mine 1,70 , şatenă, cu ochi căprui, buze roșii cărnoase, un bust destul de generos, picioare slabe și abdomen plat statea în fata mea și mă analiza așa cum și eu o analizam pe ea. Lussi așa cum spusese în bilețel ca o cheamă, era una din copiile fidele ale unuia dintre băieții cu care mă întâlnisem dimineață.

"Eu sunt Lussi Guzman." A spus ea întinzând mana zâmbindu-mi cald.

"Eu sunt Olivia Banks." Am zis oarecum reținută. Inca nu trebuia sa am încredere în nimeni de pe aici. Orice putea sa-şi dea seama oricând cine sunt de fapt.

"Am auzit ca te-ai certat dimineață cu unul din frați Queen." Spuse ea începând sa meargă înainte prin curte și eu am urmat-o. Presupunem ca nimic rău nu se va întâmpla dacă facem un mic tur al Colegiului.

"Cred ca da!" Am zis eu și ea mi-a zambit cald.

"Crede-ma ca cei doi sunt de groaza. Cred ca nu a existat pana acum o fata care sa se ia în gura cu ei, cu atât mai puțin sa parcheze în locurile 'rezervate' pentru ei" a spus ea ceea ce m-a facut sa mă incrunt.

"Dar dimineață erau trei!" Am zis eu și ea s-a intors cu fata spre mine zâmbind.

"Unul din ei e nărodul de fratimiu. Suntem verișori cu cei doi fantastici, dar asta nu îi împiedică pe niciunul din ei sa nu umble împreună." M-a lămurit ea.

"Tu câți ani ai?" Întreba ea facandu-ma sa tresar usor speriata. Lussi avea destula energie.

"23 și câteva luni." Am zis si ea mi-a zambit.

"21 aproape 22" a zis ea facandu-ma sa ma incrunt. "Mama m-a dat mai devreme la scoala ca sa pot sa fiu oarecum în același timp cu fratimiu. Îmi trebuia o așa zisa garda de corp! " Mi-a răspuns ea parcă citindu-mi gândurile.

Fiind atenta la ceea ce vorbeam cu Lussi nu am observat ca din sensul opus un 'uragan' avea sa mă lovească.

"Îmi cer scu-" am început sa zic, dar când am văzut peste cine dădusem m-am oprit.

"Faci ce ?" Întreba el neaplecandu-se sa-mi ia cartea, care din cauza ciocnirii, căzuse.

"Mă pregăteam sa-mi cer scuze, dar m-am oprit când te-am văzut pe tine !" Am spus și m-am aplecat sa-mi iau cartea de jos.

"Lussi! Imi spui și mie de ce umbli cu ea ?!" Spuse badaranul arătând spre mine.

"Edward!" Îl mustra ea. " Ea e noua mea prietena. Sau nici cu ea nu am voie sa umblu pentru ca îmi poate face rău? " întreba ea a supărată, ceea ce-l făcu pe băiat sa se relaxeze puțin.

"Nu! Doar ca-"

"Doar ca nimic !" I-o tăie şatena englezește "Ea nu prezintă niciun pericol pentru mine. Nu e băiat ca sa-mi facă cine știe ce ! În plus voi doi deja v-ati cunoscut dimineață."

"Pe naiba !" Am murmurat eu dar cei doi se pare ca mă auziră pentru ca se întoarseră spre mine privindu-ma diferit. Lussi amuzata de situație, iar Edward, după cum îl strigase Lussi, mă privea incruntat.

" Ai spus ceva? " întreba acesta ridicand o sprânceană.

"Nu ! Haide Lussi avem medicina. Nu vreau sa întârziem!" Am spus zâmbind cu gura pana la urechi în fata lui Edward și am tras-o pe Lussi după mine, lasandu-l sa ne privească fundurile. "Și nu te mai holba la fundul meu !" Am țipat făcând-o pe Lussi sa rada.

"O sa mă distrez de minune anul ăsta! " a spus ea sarindu-mi în brațe pentru o îmbrățișare prieteneasca.

Problema fratilor (The Secret-Vol. III)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum