H15: Geheimen

768 21 0
                                    

Het duurde niet lang voordat Thomas en ik onze weg vervolgde richting de Ploegers, aangezien we niet gingen rennen vandaag, en dan hebben anderen toch hulp nodig.

Soms vind je anderen ook ineens bij een totaal andere werkplek dan dat ze eigenlijk horen, maar ik snap dat als je de gehele dag hetzelfde werkt doet, je het op een gegeven moment een beetje zat raakt. Het betekent dat je iets anders gaat vinden, totdat je misschien tot de ontdekking komt dat je er toch niet voor geschikt ben.

Daarom heeft iedereen zijn eigen rol gekregen in deze Laar, en wist Alby van tevoren wie precies waar hoorde, terwijl je natuurlijk ook kon kiezen welk soort werk je echt leuk vond om te doen. Alby kent uiteindelijk iedereen het langst, dus aan hem moet je niet twijfelen als het gaat om zulk soort zaken.

Maar voorlopig loopt Alby hier nog steeds niet rond, en heeft Newt zijn plaats ingenomen, die ondertussen ook met ons aan het werk is; als hij even geen tweede in bevel is, werkt hij vooral bij de Ploegers.

Echter worden plotseling mijn gedachten onderbroken door Newt, die ineens wegloopt van zijn werk, en praktisch gezien alles uit zijn handen laat vallen.

Zodra iedereen namelijk een korte blik op Newt heeft geworpen, lijken ze allemaal weer te focussen op hun werk, terwijl ik hem nog steeds met mijn ogen volg, als hij steeds verder weg loopt.

Het lijkt wel alsof ik te geïnteresseerd ben, en misschien zijn dit totaal niet mijn zaken, maar het voelde sowieso al raar dat hij ineens weg liep zonder iets te zeggen. Het is Newt die naar Gally loopt aan de rand van het bos.

Ik zie dat ze iets bespreken met elkaar, maar natuurlijk is het te ver weg voor mij om duidelijk te krijgen waar ze precies over praten. Het kan dus van alles en nog wat zijn.

En uiteindelijk is het Thomas, die plotseling ziet dat ik mijn interesse in het werk ben verloren, waardoor hij me verward aankijkt en dus ook stopt met werken.

"Wat zijn ze aan het doen?" vraagt Thomas geïnteresseerd, waardoor ik weet dat hij zijn aandacht nu ook op de twee heeft gevestigd, maar ik kan alleen mijn hoofd schudden.

Gally en Newt mogen dan wel simpelweg met elkaar aan het praten zijn, maar de blikken op hun gezichten verraden eigenlijk alles; ze kijken best wel bezorgd, waardoor ik weet dat er meer aan de hand is.

"De vraag is meer wat ze aan het bespreken zijn." zeg ik simpelweg. Ik weet dat Thomas toch een beetje zoals ik ben; nieuwsgierig, en dat zelfs na al die weken dat we hier in deze Laar zitten. Ik denk dat het toch nooit weg gaat.

Maar voordat Thomas überhaupt op mij kan reageren, zie ik plotseling beide blikken vertrekken, en lopen ze ineens richting de Med-Jacks, wat in grote passen gaat dan ik had verwacht.

Ik volg ze met mijn ogen totdat ik ze niet meer kan zien, als ze dus de Med-Jacks zijn binnen gelopen; ik weet gelijk dat het iets met Alby te maken heeft, maar wat precies weet ik niet, en daarom maak ik me juist zorgen.

"Elisa, wacht."

Thomas' stem hoeft maar één keer hardop te spreken, maar zelfs dan luister ik niet naar hem, waardoor ik automatisch aan mezelf merk dat ik al mijn spullen heb laten vallen, en mijn weg richting de Med-Jacks vervolg.

Met grote passen loop ik over het gras richting de hut, terwijl ik al zuchtend iemand achter mij aan hoor lopen, wetende dat het Thomas is die mij in de eerste instantie wilde tegenhouden; ik had het niet van hem verwacht.

Echter merk ik dat Thomas mij niet achtervolgt rechtstreeks de Med-Jacks hut binnen, als ik zachtjes het laken opzij schuif om mijn omgeving te observeren, en ik moet zeggen dat het gelijk een stuk drukker is dan ik had verwacht.

The Lion's Den | Newt (dutch, the maze runner)Onde histórias criam vida. Descubra agora