H31: De Verandering

645 22 6
                                    

"Wat als ze niet wakker wordt?" vraagt een paniekerige jongensstem, waardoor ik gelijk verward ben.

Wie was dat? Waar ben ik?!

"De Verandering duurt maar even, dat weet je toch Newt? En we hebben haar zo snel mogelijk dat tegengif gegeven, het is nog niet begonnen," zegt een andere jongensstem, maar deze lijk ik minder goed te herkennen als de eerste bezorgde stem.

Ik herken hem als...Newt? Newt!

Is hij hier bij mij?!

Mijn hoofd maakt overuren als ik probeer te herinneren wat er is gebeurd, maar dit lukt me niet waardoor mijn hart sneller begint te kloppen, en ondertussen wil ik Newt kunnen omhelzen maar dat lukt niet.

Waarom?!

Ik wil opstaan, maar mijn lichaam doet niet wat ik zeg! Moet ik dan mijzelf kracht geven om mijn lichaam te laten werken ofzo? Waar ben ik überhaupt?

Ik ben vast niet dood, want anders had ik Newt niet gehoord, dus ben ik weer terug in de Laar? Zeg alsjeblieft dat dit waar is!

Toch met de kracht die ik mijzelf probeer te geven, open ik langzaam mijn ogen zover dat kan en in plaats van dat het zwart voor mijn ogen blijft, lijkt het toch lichter te worden.

Op dat moment zie ik Minho en Newt met elkaar in discussie, terwijl ik op iets lig want ik ben niet op hetzelfde niveau als zij; is het een bed, of een tafel?

Mijn lichaam voelt zich opgelucht als ik ze zie, en ik wil hen stevig omhelzen maar ik kan mezelf amper bewegen, waardoor zij maar blijven praten en ik ze niet kan onderbreken.

"Newt, waarom deed je dat nou?" vraagt Minho bezorgd, en ik zie hoe Newt zijn hoofd schud in ontkenning.

Gaat dit over waar ik denk dat het over gaat? Dat Newt het doolhof in is gerend, vlak nadat we het bed hadden gedeeld? Ik ben dat namelijk nog niet vergeten, ondanks ik niet zeker weet waar ik nu ben. Is dit dan toch de Laar?

"Ik vond dat ik...ik..." stottert hij, maar Newt komt niet uit zijn woorden waardoor Minho als maar bezorgder wordt.

"Was het net zoals die ene keer? Toen voelde je je ook niet goed, en sprong je van die.." begint Minho, maar voordat hij zijn zin kan afmaken om hem aan zijn trauma te herinneren, roept Newt er plots tussendoor.

"Ik wil daar niks over horen!"

Waar niet over horen? Welke sprong?! Wat heeft Newt gedaan?!

"Het spijt me Minho. Ik ben gewoon bang dat ze niet meer wakker wordt." zegt hij zuchtend, en verontschuldigend tegelijkertijd, wetende dat zijn uitbarsting nergens voor nodig was; Minho is toch een persoon om dat snel te vergeven.

Toch lukt het me niet om volledig te focussen op het gesprek. Ik kan alleen maar vragen stellen over wat er nu met me gebeurd, of waar ik ben. Ik weet ergens dat ik veilig ben, maar waar is dat? Wat is er gebeurd vlak na de verdwijning van Newt? Moet ik me zorgen maken over mezelf?

Met alle kracht die ik heb probeer ik mijn arm op te hijsen, om te laten merken dat ik wakker ben, en om te voelen of ik wel kan bewegen. Gelukkig kan ik dit wel, maar niet zoveel als ik zou willen, en waarom
nou niet?!

Het komt omdat ik al snel merk dat mijn handen vastgebonden zijn aan de tafel, of het bed waar ik op lig. Deze zijn vastgemaakt met touwen, en mijn voeten ook. Waarom? Waarom hebben ze dat gedaan?!

Ik heb duizenden vragen in mijn hoofd zodra ik ontdek dat ik vastgebonden ben, en daardoor begint ook mijn bloed zowat te koken van woede.

Ze kunnen me toch niet vasthouden tegen mijn wil?! Doen ze dit expres?!

The Lion's Den | Newt (dutch, the maze runner)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora