Straling

47 3 0
                                    

De straling van de pas ontplofte atoombom was nog veel te sterk om naar buiten te gaan. Het zal ook nog lang duren voordat het veilig genoeg is om naar buiten te gaan.

Maar waarom kan een onduidelijke brief. een, een onduidelijk brief een aanval van een atoombom veroorzaken?

Ik weet het niet meneer...

Waarom hebben ze op eens een atoombom op ons gegooid? Wat is de reden daarvan en waarom doen ze zo iets verschrikkelijks?

Ik weet het niet meneer...

Gelukkig zijn we veilig, maar hoe lang blijven we hier zitten? Hoelang duurt het voor dat de straling voor bij is.

Hallo! Hallo!

Er kwam iemand naar de president toe gerend. Het was een onderzoeker van het NYG KBOC en zij..

Meneer de president. Ik heb goed nieuws voor u, er is een singiaal ontvangen van NYG-MEC. Er is nog hoop dat er iemand leeft!

Hoe kan dat iedereen was toch... dood?

Dat dachten wij ook maar er is nog hoop dat er nog iemand leeft.

Ik wil zegen stuur er een raket op af om hem/haar op te halen, maar dat kan niet ten eerste we kunnen niet naar de raket toe en ten tweede we weten niet of de raket onbeschadigd is.

Meneer dan heb ik nog meer goed nieuws voor u, we hebben zo juist een nieuw deel aan het NYG KBOC. Het is een raket kamer met een af vuur systeem in de Bunker, het nadeel is dat in deze mini raket twee personen in kunnen. Maar wat is het probleem dan? Met opstijgen heb je twee personen nodig die de raket besturen en het afvuur systeem kan maar een keer gebruikt worden van wegen de hoge straling.

Ook als de eerste keer fout gaat?

Ja in de Bunker en de raket ben je veilig. Maar in deze ruimte waar je nu staat ben je nu ook veilig alleen als het luik open is geweest komt er straling binnen. We hebben aan de zijkant van de want daarom een aantal water spuiten geplaatst om de ergst straling zo goed als weg te kunnen spuiten. Aleen het water is dan ook radioactief en kunnen we niks meer mee. Maar we hebben nu een extra ruimte met een soort tunnel en sluizen er in die er voor zorgen dat de ergste straling buiten blijft. Dus het kan theoretisch in gebruik worden genomen, maar praktisch is het erg lastig als we het gebruiken want dan wordt het heel lastig de radioactiviteit buiten te houden. Daar voor hebben we die sluizen gemaakt en hebben we een pak tegen straling.

ik wil het toch proberen! Als we iemand kunnen redden moeten we dat doen.

We hebben dan nog wel een paar problemen, wie bestuurd de raket? we hebben twee personen nodig die de raket kunnen besturen. Hoe komt die genen mee die overleeft heeft mee?

is er misschien een mogelijkheid om een persoon de raket te kunnen laten besturen?

Dat kan maar dat is lastig omdat hij dan alles over de raket moet weten en als er twee astronauten de raket besturen kunnen ze nog altijd overleggen over iets als er maar een is moet hij of zij het zeker weten en weten wat hij doet.

U weet toch het meeste over deze raket?

ja, dat klopt...ma...maar.. U.. dacht toch niet dat ik zo'n raket kan en mag besturen.

Nu is het een noodsituatie en vanaf nu mag jij deze raket besturen. U bent de enige die het meeste over deze raket weet. Wilt u er naar Mars vliegen?

ummm... ik zou het willen maar ik ben toch geen astronaut?

klopt maar u weet het meeste over deze raket dan alle andere hier en ik geloof dat jij dit kan!

oké ik ga naar Mars! De motoren moeten nog warm lopen. zal ik u dan misschien eerst rondleiden?

ja, dat is goed!

 

The Nucleaire WorldWhere stories live. Discover now